Aktarma organları teknolojisi ve akıllı sistem çözümlerinde uzman olan ZF, Bauma Münih fuarında grubun bu talepleri karşılama konusunda güçlü bir ortak olduğunu gösterdi. Elektrifikasyon ve alternatif yakıtlar alanında geleceğe yönelik aktarma organları çözümlerinin yanı sıra daha yüksek verimlilik için tahrik sistemleri ile ZF, şantiyelerde emisyonların azaltılmasına, daha yüksek üretkenliğe ve daha yüksek güvenlik derecesine katkıda bulunuyor. ZF’nin geliştirdiği birbiriyle tamamen uyumlu akıllı sistem çözümleri, şirketin endüstrinin bugün her zamankinden daha fazla karşı karşıya olduğu zorluklara verdiği güçlü bir yanıt niteliğinde.
Elektrifikasyon – sıfır emisyon ve maksimum performans
eTRAC elektrikli tahrik sistemi, geleneksel aktarma organlarında bulunan tüm performans ve üretkenlik beklentilerini karşılar ve bunları elektrikli sistemlerin sunduğu kapsamlı faydalar ve fırsatlarla birleştiriyor. Modüler tasarımı sayesinde bu yeni elektrikli merkezi tahrik serisi, çeşitli araç uygulamalarına kolayca uyarlanabiliyor.
- Performanstan ödün vermeden sıfır emisyon
- Düşük gürültü seviyesi
- Verimli elektrik bileşenleri
- Sağlam ve güvenilir mekanik aktarma organları
- Kompakt kurulum alanı
Yükleyiciler, şantiye damperleri veya teleskopik yükleyiciler gibi kompakt araçlara yönelik e-mobilite çözümleri, özellikle kentsel veya emisyon düzenlemeli alanlarda inşaat ekipmanı pazarına ilk giren çözümler. ZF tarafından geliştirilen 48/96/650 volt e-motor serisi ile eTRAC aktarma organları sistemi, gereken emisyonsuz sürüşü sağlıyor. Ayrıca Grup, sistem tedarikçisi olarak da hareket ediyor. Sadece elektrikli tahriki sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ön ve arka akslar, invertörler ve bir eDCU (Elektrikli Sürüş Kontrol Ünitesi) kombinasyonu sunuyor. Bu sınıfının en iyisi çözüm, çekiş ve son hız gibi performans faktörlerinden ödün vermeden geleneksel aktarma organları ile aynı çıktıyı elde ediyor.
Mobil ekskavatörler için yeni başlatılan bir sistem, 2 vitesli bir powershift şanzıman, elektrik motoru ve invertörden oluşuyor. 850 Nm pik torka ve 80 kW sürekli güce kadar ölçeklendirilebiliyor. Hedeflenen uygulamalarda farklı araç boyutlarını kapsayacak şekilde elektrikli merkezi tahrik sistemi eCD50, eCD70 ve eCD90’ın üç güç sınıfı mevcut. Elektrikli merkezi tahrikler, bekolu yükleyiciler, teleskopik yükleyiciler veya ormancılık ekipmanları gibi çeşitli araç uygulamalarına kolayca uyarlanabiliyor. ZF, müşterilerin sadece çekiş tahrikiyle ilgili taleplerini karşılamak için, örneğin çalışma hidroliğini sürdürmek için ePTO’yu da sunuyor.
ZF, daha büyük inşaat araçlarına yönelik elektrikli tahrik yelpazesini tamamlamak üzere, elektromekanik bir powershift şanzıman ve çekiş için bir e-motor ve ePTO’dan oluşan orta boy lastikli yükleyiciler için eTRAC eCD110-210 serisini sunuyor. Genel sistem performansı ve güç yönetimi için bir elektrikli tahrik kontrol ünitesi sistemi tamamlıyor. 650 V çalışma voltajı ile sistem 120 kW sürekli güce kadar ölçeklendirilebiliyor; ePTO, 30 ila 70 kW sürekli güç arasında değişiyor. Modüler tasarımı sayesinde sistem, diğer çeşitli araç uygulamalarına da entegre edilebiliyor ve güç kaynağından bağımsız olarak sürülebiliyor. Şirketin çözümleri, inşaat makinelerinin geleceğinde de büyük rol oynayacak olan hem akülü elektrikli araçlara hem de yakıt hücreli akülü elektrikli araçlara uygun.
En yüksek verimlilikle karbonsuzlaştırmaya hazır – ZF cPOWER
Geleceğe yönelik e-mobilite çözümlerine ek olarak, iş makinelerinin karbondan arındırılması söz konusu olduğunda piyasada düşük karbonlu yakıtlara geçiş gözlemleniyor. Aracın boyutuna ve enerji talebine bağlı olarak farklı enerji kaynakları mümkün. Aküler, elektrikli kompakt ve orta ölçekli araçlar için uygun bir kaynak iken, alternatif yakıtlar, orta ve büyük boyutlu araçlar için CO2 ayak izini azaltmak için umut verici bir güç kaynağı.
Verimliliğin gelecekte daha da önemli bir role sahip olması bekleniyor. Bunun nedeni, bir yandan sürekli artan enerji maliyetleri, diğer yandan da daha yüksek depolama hacimleri gerektiren alternatif yakıtların daha düşük enerji yoğunluğu.
Son zamanlarda pazara giren tüm farklı güç kaynaklarına rağmen – hidrojen, eFuels veya örneğin biyo-dizel – powershift ve power split şanzımanlı geleneksel tahrikler, aracın sistem mimarisinin bel kemiği olmaya devam edecek.
ERGOPOWER powershift şanzımanın yanı sıra yüksek verimli cPOWER CVT teknolojisi ile ZF, güç kaynağından bağımsız olarak doğru aktarma organları teknolojisini sağlayabilir.
Sürdürülebilirlik çağrıları göz önüne alındığında, hidrodinamik teknoloji ZF ERGOPOWER ile yüzde 15’e varan yakıt tasarrufu zaten mümkün. ZF, yakıt tüketiminde azalma ve daha yüksek üretkenlik için artan talepleri karşılamak adına piyasaya tamamen güç ayırmalı CVT teknolojisi cPOWER‘ı sundu. Bu, standart ERGOPOWER tahriklere kıyasla yüzde 25’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. cPOWER, ZF VERİMLİLİK PAKETİ ile birleştirilirse yakıt tasarrufu yüzde 5 daha da artıyor.
Akıllı İnşaat – çevre algısı
İdeal olarak, inşaatın geleceği sadece iklim nötr olmamalı, aynı zamanda güvenli ve verimli bir şekilde çalışmalı. ZF, bunu sağlamak adına akıllı şantiyeler için şimdiden geleceğe yönelik sistem çözümleri geliştiriyor. Binek araç ve ticari araç segmentindeki tüm faaliyetlere dayalı olarak, geniş bir Know-How portföyü ve ürünler otoyol dışı araç uygulamaları için yeniden kullanılabiliyor. Radar tabanlı çevre algısı, güvenli araç kullanımını sağlamak için sadece tek bir örnek.