Ford Otosan Ar-Ge Merkezi’ne tam not

0
2294
Bakan-Varank-Ford-Otosan-Ar-Ge-Merkezi-Ziyaret
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan’ın Sancaktepe’de bulunan Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti.
Renault Trucks

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan’ın Sancaktepe’de bulunan Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti. Otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip Ford Otosan’ın yerli mühendislikle geleceğin teknolojilerine yönelik olarak geliştirdiği yenilikçi projelere büyük ilgi gösteren Bakan Varank, yaptıkları çalışmalar nedeniyle Ford Otosan yöneticilerini ve Ar-Ge ekibinde yer alan mühendisleri tebrik etti.

Ford Otosan’ın Sancaktepe’de yer alan Ar-Ge Merkezi, önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sektörün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip olan Ford Otosan’ın Ar-Ge çalışması yürüttüğü üç merkezden biri olan Sancaktepe’ye gelerek incelemelerde bulundu.

Ford-Otosan-Sancaktepe-AR-GE-Merkezi
Ar-Ge çalışmalarına 1961 yılında başlayan Ford Otosan, 1.100 Ar-Ge mühendisiyle Türkiye otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip.

Ziyarette Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün yanı sırasında Genel Müdür Yardımcıları Burak Gökçelik ve Güven Özyurt’un da aralarında bulunduğu pek çok şirket yöneticisi hazır bulundu.

Ford Otosan’ın Ar-Ge alanındaki mühendislik çalışmaları hakkında bilgi alan ve süregelen çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Varank, yerli mühendislik gücüyle geliştirilerek dünya pazarlarına sunulan araçları ve teknolojileri takdirle karşıladı.

Ford-Otosan-Sancaktepe-AR-GE-Merkezi_2
Merkezde Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik laboratuvarı CAVE, tüm Ford dünyasındaki 4 Gömülü Sistemler ve Yazılım Geliştirme Laboratuvarı’ndan biri olan HIL ve bir ağır ticari taşıtın sıfırdan yaratılabildiği Türkiye’deki ilk ve tek tasarım stüdyosu Tasarım Stüdyosu gibi Ar-Ge’yi destekleyici altyapılar da bulunuyor.

Ar-Ge ve tasarıma verdiği önemin bir göstergesi olarak hükümetin sağladığı desteklerin dünya ile yarışan teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesinde kullanılmasının gurur verici olduğunu belirten Mustafa Varank, “Ford Otosan, bir yandan yakaladığı kalite anlayışıyla küresel pazarlara dönük üretim yaparken bir yandan da kendi geliştirdiği teknolojileri ihraç eder duruma geldi. Hükümetimizin sağladığı cazip desteklerle Ar-Ge’ye, tasarıma yatırım yapan şirketler hem kazanıyor hem de ülkelerine kazandırıyor.” dedi.

FO_Sancaktepe-Ar-Ge-Merkezi-Tasarim-Studyosu_04
Ford Otosan, bir aracı sıfırdan ticari ürün haline dönüşene kadar, motor da dahil olmak üzere komple tasarlayacak, geliştirecek ve test edecek tüm yetenek ve altyapıya sahip tek otomotiv şirketi konumunda bulunuyor.

Bakan Mustafa Varank; elektriklendirme, otonom (özerk) ve bağlantılı araçlar, CO2 azaltımı gibi konuları gelecek vizyonuna alan Ford Otosan’ın Ar-Ge Merkezi’nde bu kapsamda geliştirilen yenilikçi projeleri birebir Ford Otosan yöneticilerinden ve teknolojiyi geliştiren mühendislerden dinledi. Tasarım stüdyosunu ve yeni teknolojiler ile fikir geliştirme çalışmalarının yapıldığı Ar-Ge Lab’daki çalışmaları gözlemleyen Bakan Varank, Türkiye’nin teknolojik gelişimine, ekonomisine ve geleceğine sundukları katkılar nedeniyle tüm Ford Otosan yöneticilerini ve mühendislerini tebrik etti. Ziyareti sırasında Bakan Mustafa Varank’a eşlik eden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün bugüne kadar sektöre ve Ford Otosan’a verdikleri destek için kendisine teşekkür etti.

Sancaktepe_ArGe_Merkezi-
8 bin m2’lik kapalı alanda inşa edilmiş olan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi, Ford bünyesinde bulunan en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri.

Ford Otosan’da Ar-Ge

Ar-Ge çalışmalarına 1961 yılında başlayan Ford Otosan, 1.100 Ar-Ge mühendisiyle Türkiye otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip. Ford Otosan, bir aracı sıfırdan ticari ürün haline dönüşene kadar, motor da dahil olmak üzere komple tasarlayacak, geliştirecek ve test edecek tüm yetenek ve altyapıya sahip tek otomotiv şirketi konumunda bulunuyor. Ford Otosan, Türkiye’nin yanı sıra tüm potansiyel ihracat pazarlarında rekabet edecek ürünler sunabilmek için ileri teknolojiler üzerinde çalışırken aynı zamanda mühendislik ihracatı da gerçekleştiriyor.

Ford Otosan’ın 1966 yılında “üretilen ilk yerli otomobil” Anadol’un ortaya çıkışı ile başlayan Ar-Ge yolculuğu, Türkiye’nin ilk dizel motoru ERK, Transit Connect, Cargo kamyon, ağır vasıta motoru Ecotorq, Ford Tourneo Courier gibi önemli başarılarla devam etti. Bu süreçte son önemli gurur kaynağı 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (International Truck of the Year) seçilerek, Ford Otosan’ın kamyon üretim gücünün ve mühendislik yeteneğinin ulaştığı son noktayı gösteren yeni çekici F-MAX oldu.

Ford-Otosan-Sancaktepe-AR-GE-Merkezi_3
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge merkezi belgesine sahip bu kerkez 2.300 m2’lik laboratuvar alanının yanında, bir aracın tasarımdan asfalta çıkmasına kadarki tüm Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirebilecek donanımı içerisinde barındırıyor.

Sancaktepe Ar-Ge Merkezi hakkında

38 bin m2’lik kapalı alanda inşa edilmiş olan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi, Ford bünyesinde bulunan en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge merkezi belgesine sahip bu mekan 2.300 m2’lik laboratuvar alanının yanında, bir aracın tasarımdan asfalta çıkmasına kadarki tüm Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirebilecek donanımı içerisinde barındırıyor. Merkezde Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik laboratuvarı CAVE, tüm Ford dünyasındaki 4 Gömülü Sistemler ve Yazılım Geliştirme Laboratuvarı’ndan biri olan HIL ve bir ağır ticari taşıtın sıfırdan yaratılabildiği Türkiye’deki ilk ve tek tasarım stüdyosu Tasarım Stüdyosu gibi Ar-Ge’yi destekleyici altyapılar da bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz