Ford Otosan, “2018 Yılının Çin Kamyonu” ödülü ile gururlandı

0
1927

Ford Otosan’ın Türkiye’den Çin’e yaptığı teknoloji ve mühendislik ihracatı sonrasında Çin pazarı için Türk mühendislerinin emeğiyle geliştirilen ve yollara çıkan Ecotorq motorlu “JMC Weilong” kamyonların Uluslararası Yılın Kamyonu Yarışması (IToY) tarafından desteklenen Yılın Çin Kamyonu Yarışması’nda (CToY) “2018 Yılının Çin Kamyonu” ödülüne layık görülmesi Ford Otosan’ı gururlandırdı.

Türk mühendislerin emeğiyle Çin’de üretilen kamyonun bu başarısının sadece Ford Otosan değil, tüm Türkiye için bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Şasisinden kabinine tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz Ecotorq motorlu kamyonların dünyanın en büyük kamyon pazarı Çin’de seri üretimin hemen akabinde böylesi önemli bir ödülü kazanması bizler için övünç kaynağı. Ford Otosan olarak, mühendislik ve teknoloji alanında ülkemiz ekonomisine değer katmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Ford Otosan’ın tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlu kamyonlar, Jiangling Motors Corporation (JMC) markası altında seri üretime geçmesinin ardından kısa bir süre sonra “2018 Yılının Çin Kamyonu” ödülünü kazandı.

JMC yöneticileri ve 2.5 yıldır Çin’de yerleşik olarak çalışan Ford Otosan ekibi, “2018 Yılnın Çin Kamyonu” ödülünü birlikte kutladılar.

Haydar Yenigün: “Sadece Ford Otosan için değil, tüm Türkiye için övünç kaynağı

Çin’de A’dan Z’ye Türk mühendislerin destekleri ile üretilen JMC Weilong kamyonun bir başarı hikayesi yazdığını vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları söyledi: “Ford Otosan olarak, JMC ile imzaladığımız motor teknolojisi, kamyon şasi ve kabin üretim lisans anlaşmalarının ardından Türk mühendislerinin büyük emekleriyle hayata geçen bu proje, teknoloji ve mühendislikte geldiğimiz yüksek seviyeyi gösteriyor. Şasisinden kabinine tüm fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz bu kamyonlar seri üretime geçer geçmez, Çin gibi dünyanın en büyük kamyon pazarına sahip bir ülkede ‘Yılın Kamyonu’ ödülünü kazandı. Bu sadece Ford Otosan için değil, tüm Türkiye’nin ve Türk mühendislerinin övünç kaynağıdır. 2013’te başladığımız bu projede adeta bir başarı hikayesi yazıldı. Ford Otosan’ın ağır ticari taşıt sınıfında dünyaya açılan kapısı rolünü üstlenen Ecotorq motorlu kamyonların geliştirme ve üretim sürecinde görev alan arkadaşlarımıza tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Ford Otosan olarak, mühendislik ve teknoloji alanında ülkemiz ekonomisine değer katmaktan gurur duyuyoruz.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün

Ford Otosan’ın tecrübeleri Türk mühendisler aracılığıyla aktarılıyor

Ford Otosan ürün geliştirme ekiplerinin mühendislik desteği verdiği JMC Weilong modeli, Çin pazarı için yeniden yapılandırıldı. Özelliklerinin pazar ihtiyaçlarına göre belirlenmesi, satış ve satış sonrası ekiplerinin hazırlanması içinse yaklaşık 2.5 yıldır Çin’de yerleşik olarak çalışan Türk ekibi büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyor. Ford Otosan, dünyanın en büyük kamyon pazarına sahip Çin’de ağır vasıta pazarına ilk kez dahil olan Çinli JMC firmasına, Türkiye ve küresel pazarlarda edindiği satış, satış sonrası ve pazarlama konularındaki bilgi ve becerileri Türk mühendisler aracılığı ile aktarmaya devam ediyor.

Ford Otosan ürün geliştirme ekiplerinin mühendislik desteği verdiği JMC Weilong modeli, Çin pazarı için yeniden yapılandırıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz