Doğuş Otomotiv sürdürülebilirlik bilincini ülke genelindeki yetkili satıcı ve tedarikçilerine de yaygınlaştırmak için kurduğu iş modeliyle, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen Sürdürülebilirlik İş Ödülleri’nde Tedarik Zinciri Yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü.
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından Türkiye’de iş modellerinin gelişmesine ve değişimin ivme kazanmasına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu. Doğuş Otomotiv, artık bir kurum kültürü haline gelen kurumsal sürdürülebilirlik bilinci konusunda ülke genelindeki yetkili satıcı ve tedarikçilerinde farkındalık yaratmak için kurduğu iş modeli ile “Tedarik Zinciri Yönetimi” kategorisinde ödüle layık görüldü.
Doğuş Otomotiv, sektöründe bir ilk olan ve kurumsal sorumluluk konusunda küresel raporlama girişimi Global Reporting Initiative (GRI) çerçevesine uygun hazırladığı Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporu’nu ilk kez 2009 yılında yayımlamıştı. Sürdürülebilirlik konusunda yetkili satıcılarına yönelik çalışmalarına da ilk kez 2013 yılındaki raporda yer veren Doğuş Otomotiv, üç yıl içinde 17 yetkili satıcı, 2 iştirak ve 3 tedarikçisini de rapora dahil etti.
Yedi yıl önce ilk raporu yayınlarken amaçlarının toplumsal katkı ve sürdürülebilirliğin bir kurum kültürü haline gelmesi olduğunu söyleyen Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Bizler yedi yıl boyunca elde ettiğimiz sürdürülebilirlik bilinci ve tecrübesini artık paydaşlarımız ile paylaşıyoruz. Birbirinden bağımsız olan ilgili kurumlar artık kurumsal sürdürülebilirlik sistemimize dahil oldu. Onlar da KS yaklaşımımız ile ilgili tüm eğitimlerimize katılıyor, sürdürülebilirlik ve toplumsal katkı ile ilgili çalışmalar yapıyor ve belli sorumluluklar alıyor. Amacımız, bu bilinci tüm paydaşlarımıza ulaştırabilmek.” şeklinde konuştu.