DHL Express’in orta kademe yöneticilerine yönelik “Şeflikte Mükemmellik Akademisi”nde eğitimlerini tamamlayan şefler Barselona’daki mezuniyet töreniyle sertifikalarını aldı. Türkiye’den 10 şef, yaklaşık 2 yıl süren eğitim yolculuğunun ardından, dünyanın 11 ülkesinden 160 meslektaşıyla birlikte kep atmanın mutluluğunu yaşadı.
Dünyanın önder uluslararası hızlı hava taşımacılığı şirketi DHL Express, hizmet verdiği 220 ülke ve bölgede aynı hizmet kalitesi ve uzmanlığı sunmak üzere sürdürdüğü kapsamlı eğitim çalışmalarını yeni bir aşamaya taşıdı.
Sertifikalı Uluslararası Uzman (CIS) ve Sertifikalı Uluslararası Yönetici (CIM) çatısı altında toplanan eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen “Şeflikte Mükemmellik Akademisi”, 18-24 ay süren ve sonucunda katılımcıların yüksekokul diplomasına eşdeğerde bir sertifika sahibi olduğu bir program. Sınıf içi, online, işbaşı eğitimlerden oluşan ve bilginin davranışa dönüşmesini destekleyen eğitim modeliyle dikkat çeken programın hedef kitlesini orta kademe yöneticiler olan şefler oluşturuyor. Akademi’yi tamamlayanlar yılda 10 kez dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen mezuniyet töreninde bir araya geliyor.
Bir sonraki mezuniyet kasım ayında Avrupa‘da bir şehirde
DHL Express Türkiye’nin ilk mezunları da Barselona’da gerçekleştirilen mezuniyet töreninde sertifikalarını aldı. Etkinliğin ilk gününde program boyunca eğitim alınan tüm başlıklardaki konuları tekrar etme ve dünyanın farklı ülkelerindeki meslektaşlarıyla ilgili konulardaki deneyimleri üzerine sohbet etme fırsatı bulan şefler, ikinci gün çeşitli atölye ve gönüllülük aktivitelerinin ardından cübbe ve kepleriyle mezuniyet töreni ve balosuna katıldı.
Barselona’daki mezuniyet törenine Türkiye’den programı tamamlayan ilk 10 şef katıldı. Halihazırda tüm dünyadan 2 bin 500 orta kademe yöneticinin dahil olduğu eğitim programının Türkiye’deki katılımcı sayısı 10, kasım ayında gerçekleştirilecek bir sonraki mezuniyet töreninde DHL Express Türkiye’den en az 5 “Mükemmel Şef”in daha eğitimini tamamlayarak sertifika alması bekleniyor.
DHL Express Türkiye İnsan Kaynakları ve Kaliteden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayla Çetinbora, konuya ilişkin değerlendirmesinde “Hızlı hava taşımacılığı sektörünün önderi olarak başarımızın anahtarını müşteri memnuniyeti olarak görüyoruz. Müşteri memnuniyetinin en önemli sırrı ise çalışan mutluluğu. CIS-CIM çatısı altında tüm dünyada 42 dile çevirerek 100 bin çalışanımıza sağladığımız kapsamlı eğitim içeriği hem kişisel gelişimlerini destekliyor hem de kurumsal aidiyetlerini güçlendiriyor. Kendi önderlerini kendi içinden yetiştiren bir şirket olarak bu yapılanmayı çok önemsiyoruz. CIM kapsamında 2017 yılında hayata geçirdiğimiz ‘Şeflikte Mükemmellik Akademisi’ ise eğitim programımızın en yenilikçi, en fark yaratan çalışmalarımızdan biri. Müşterilerimizle doğrudan temasta bulunan ve DHL Express’in görünür yüzü olan ön saftaki çalışanlarımızın bağlı olduğu şeflerimiz hem çalışan hem de müşteri sadakatinde kilit öneme sahip. Bu nedenle bu çalışanlarımıza özel bir çalışma yapmak istedik. Yaklaşık 2 yıla yayılan eğitim programının ardından yüksekokul diploması seviyesinde bir sertifikanın sahibi oluyorlar. Tüm dünyadaki meslektaşlarıyla bir araya geldikleri mezuniyet töreni de bu programla edindikleri bilgi ve deneyimin önemini ortaya koymak açısından değerli bir etkinlik. Programı tamamlayarak sertifikalarını alan tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bu ilk 10 mezunumuzun yaşadığı mezuniyet deneyiminin, diğer şeflerimiz için de motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Şeflikte Mükemmellik Akademisi hakkında
DHL Express’in CIS çatısı altında toplanan eğitim çalışmaları kültür eğitimleri, işlevsel eğitimler ve yönetici eğitimlerinden oluşuyor. Yönetici eğitimleri başlığı altında hayata geçirilen “Şeflikte Mükemmellik Akademisi”nde şefler 18-24 ay süren bir programa dahil oluyor. Programın yüzde 10’unu sınıf içi eğitimler, yüzde 20’sini yöneticiyle koçluk çalışmaları, yüzde 70’ini işbaşı görevler oluşturuyor. Bilginin davranışa dönüşümünü destekleyen eğitim modeli gereği bir sonraki sınıf içi eğitime geçmek için şeflerin koçluk ve işbaşı görevlerini de tamamlaması gerekiyor. Eş zamanlı hareket eden eğitim programında müdürler, şeflerin aldıkları eğitimi destekleyecek paralel eğitimlerden geçiyor.