Devir Saati

Daimler, ilk elektrikli Freightliner eCascadia’ları ABD’li müşterilere teslim ediyor

freightliner-electric-truck_01

Daimler Kamyonları, Kuzey Amerika’da orta ve ağır hizmet elektrikli kamyonlar için alan testlerini genişletiyor. Bu hafta Amerikalı müşteriler Penske Truck Leasing ve NFI Industries, 250 mile (400 km) kadar menzile sahip ilk ağır hizmet Freightliner eCascadia kamyonları (8 sınıfı) teslim aldılar. 2018’in sonundan bu yana her iki taşımacı da orta hizmet tamamen elektrikli Freightliner eM2’nin saha denemelerini yapıyorlar. Penske, Freightliner eCascadia’yı Güney Kaliforniya’da bölgesel trafikte kullanacak. NFI ise eCascadia ile Los Angeles ve Long Beach limanlarında konteyner taşıma operasyonları gerçekleştirecek. İki eCascadia, Freightliner’ın toplam 30 elektrikli araçtan oluşan yenilikçi filosundaki ilk ağır hizmet kamyonları. Hem Freightliner eCascadia’nın hem de eM2 kamyonun 2021 yılında pazara sunulması planlanıyor.

freightliner-ecascadia-nfi
NFI, eCascadia ile Los Angeles ve Long Beach limanlarında konteyner taşıma operasyonları gerçekleştirecek.

Küresel e-strateji E-Hareketlilik Grubu tarafından geliştirildi

2018’den bu yana E-Hareketlilik Grubu, Daimler Kamyonları & Otobüsleri’nin e-hareketlilik alanındaki küresel bilgi birikimini bünyesinde topluyor ve markalar ve sınıflar kapsamında elektrikli parçalar ve ürünler için stratejiyi belirliyor. Alışılageldik araçlar için küresel platform stratejisinde olduğu gibi E-Hareketlilik Grubu bütünleşik bir elektrik mimari geliştiriyor, sinerjilerin kullanımını azamiye çıkarıyor ve yatırım uygulamalarını optimize ediyor.

Aynı zamanda E-Hareketlilik Grubu, e-hareketliliğin Toplam Sahiplik Maliyeti (TCO) anlamında ekonomik olarak daha uygulanabilir hale gelmesini desteklemek için müşteriler için kapsamlı danışmanlık sunuyor ve tüm bir E-eco sistemi içinde çalışıyor.

freihtliner-ecascadia-penske
Penske, Freightliner eCascadia’yı Güney Kaliforniya’da bölgesel trafikte kullanacak.

E-Hareketlilik Grubu, şirketin Portland (ABD), Stuttgart (Almanya) ve Kawasaki (Japonya) gibi dünya çapındaki geliştirme ağı yerleşkelerindeki çalışanlarından oluşan küresel bir yapıya sahip.

Paylaşın

İlgili Yazılar