Devir Saati

CHEP, yasa dışı kullanımı engellemek için logolu çivi dönemini başlattı

CHEP_Service_Center-01

Tedarik zincirine yönelik yenilikçi ve inovatif çözümler sunan CHEP, mülkiyet hakkı tümüyle kendisine ait olan “Mavi Paletlerin” yasa dışı kullanımını engellemek için paletlerini CHEP logolu çivilerle üretmeye başladı. Sürdürülebilir sertifikalı ormanlardan elde ettiği kerestelerin yanı sıra çivileri de tümüyle yerel üreticilerden tedarik eden CHEP, yerlilik oranını artırırken, yerel üreticiler için de itici bir güç olacak.

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle CHEP, tedarikçi ve üreticilere sadece palet tedarik hizmeti vermiyor aynı zamanda iş ortaklarının akıllı, ekonomik ve entegre tedarik zinciri yönetiminin bir parçası olmasını sağlıyor. Beyaz paletlere kıyasla yüksek kalite standartlarında ürettiği “Mavi Paletler”, CHEP’in iş modelinin temelini oluşturuyor. Ancak sağladığı üstün performansla birlikte çalınma ve yasa dışı kullanım riskini de beraberinde getiriyor. Mülkiyet hakkı tümüyle kendisine ait olan paletlerin çalınma, kaybolma ve yasa dışı kullanımına karşı sürekli yeni önlemler geliştiren CHEP, paletlerini CHEP logolu çivilerle üretiyor.

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelinin sürdürülebilirliğini sağlayan CHEP, aynı zamanda çivilerini tedarik ettiği yerel üreticilerin de üretimine destek oluyor. Ayrıca yerlilik oranını da en üst seviyelere taşıyan CHEP, yerli üreticilerin uluslararası firmalarla iş yapış şeklini de geliştirerek, küresel markalara ürün tedarikinin önünü açıyor.     

CHEP-Turkiye-Kidemli-Saha-Operasyonlari-Muduru-Serhat-Enyuce
CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce

Paletlerimizin her zaman sistem içinde kalmasını sağlayacağız

Konuyla ilgili açıklama yapan CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce, “CHEP olarak, hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörlerine endüstriyel ahşap paletlerden çeyrek plastik palet teşhir çözümlerimizle hizmet veriyoruz. Üretim hatlarından ürünün son kullanıcıya ulaştırıldığı ana kadar tüm tedarik zinciri sürecinde yer alıyoruz. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelimiz ile maliyetleri düşürüyor, Türkiye’nin her yerine ulaştırdığımız dayanıklı, kaliteli ve yüksek standart ekipmanlarımızla verimliliği artırıyoruz. Kalite standartlarındaki sürekliliğimiz sayesinde ürün hasarını ve otomatik sistemlerdeki aksaklıkları azaltıyor, yaşanabilecek gıda ve ürün israfının da önüne geçiyoruz.” dedi.

Enyüce, sözlerine şöyle devam etti: “Tedarik zinciri süreçleri için son derece faydalı iş modelimizde yaşadığımız en büyük sıkıntı, paletlerimizin çalınması, mülkiyet hakkı olmayan kişiler tarafından kullanılması ya da satılması oluyor. Müşterilerle iş birliğimiz sırasında mülkiyet hakkına sahip olduğumuzu ve paletlerin tarafımıza iade edilmesi gerektiğini aktarıyoruz ancak tedarikçiden üreticiye, üreticiden perakendeciye giden süreçte palet kayıpları görülebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için paletlerimize ‘CHEP’in mülküdür’ gibi ibareler ekledik. Son olarak, paletlerimizi CHEP logolu çivilerle üretmeye başladık. Bu tedbirlerimizle birlikte paletlerimizin daha kolay ayırt edilmesini ve her zaman sistem içinde yer almasını sağlayacağız.”

Ahşap paletleri ticari ormanlardan elde ediyor

Türkiye’de yerli tedarikçiler tarafından yerli hammadde kullanılarak üretilen ahşap paletlerin kerestelerinin tamamını, Orman Koruma Konseyi (FSC) sertifikasına sahip olan ormanlardan temin ediyor. Kereste fabrikalarından ve bakım merkezlerinden gelen atık ağaç lifleri ve ahşap parçaları kompozit bloklara dönüştürülerek palet onarımında kullanıyor. CHEP paletlerinin tamamen ticari ormanlardan elde edilmesi, kalite sürekliliğini sağlayan ve çevresel performansını yükselten en önemli kriterler arasında yer alıyor.

Paylaşın

İlgili Yazılar