CHEP, Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ne sponsor oldu

0
892
CHEP, Sürdürülebilir Gıda Zirvesi'ne sponsor oldu.
CHEP, Sürdürülebilir Gıda Zirvesi'ne sponsor oldu.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin gümüş sponsorları arasında yer alan CHEP, Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo ile “Gıda Perakendesinde Değişimi Hızlandırmak” paneline katıldı. Freijo, gıda tedarik zincirinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için müşterilerin ve tedarikçilerin işbirliğinde bulunması gerektiğine, böylece israfın ve boşa dönen nakliye süreçlerinin önlenebileceğine değindi

5’nci Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, Dünya Gıda Günü olan 17 Ekim tarihinde Fairmont Quasar Oteli’nde gerçekleşti. Gıda ile ilgili tüm ana gündemlerin, fırsatların, sorunların ve risklerin bütünsel bir yaklaşımla ele alındığı zirvede; üretilen gıdanın her yıl üçte birinin israf olarak kaybedilmesine ve bunun şeffaf bir şekilde önlenmesine odaklanıldı. Buna bağlı olarak gıda sistemlerinde ve iş modellerinde değişim için; tüketici davranışlarından sorumlu tedarik zincirine, döngüsel ekonomi ile ambalajdan gıda atığına ve tüm sektörün verimliliğini ve karlılığını artıracak pek çok konu masaya yatırıldı.

CHEP Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo
CHEP Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo

Zirve’nin gümüş sponsorları arasında yer alan CHEP, Gıda Perakendesinde Değişimi Hızlandırmak panelinde CHEP Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo ile yer aldı. Freijo, gıda israfını önlemek için döngüsel ekonominin bir parçası olmak gerektiğine, dünya kaynaklarının sonsuz olmadığına, nakliye süreçlerinde boş taşıma oranlarının düşürülmesine, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modelleriyle gıda zincirinde oluşan atıklara yönelik ne tür önleyici çalışmalar yapılabileceğine dikkat çekti. Dr. Juan Jose Freijo, “Günümüzde dünyada gıda israfının geldiği durumun hepimiz farkındayız. Şu anda eş zamanlı olarak gıda israfının önlenmesi ve bu konunun sürdürülebilirliğinin sağlanması ile ilgili 4 farklı ülkede konferanslar gerçekleşiyor. Türkiye’de de yapılan etkili ve faydalı girişimler, inisiyatifler var. Bu bir tedarik zinciri sorunudur ve eğer bir etki yaratmak istiyorsak müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle iş birliği yapmamız gerekiyor.” dedi.

Şirketlerin doğru ekipman kullanımının gıda tedarik zincirinde büyük önem taşıdığını belirten Freijo, “CHEP olarak sürdürülebilir bir gelecek için, ürün ve hizmetlerin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefliyoruz. ‘Sıfır Atık’ stratejimiz dahilinde dayanıklı, kaliteli ve standart ekipmanlarımızla gıda israfının önemli ölçüde önüne geçmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizin elleçleme verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve ürün kirliliği riskini en aza indirmek için paletlerimizi düzenli bakım ve onarımdan geçiriyoruz. ‘Nakliye İş Birliği’ programıyla müşterilerimizin teslimat rotalarını analiz ediyor ve ekipman toplama noktalarının kesiştiği hatlarda tır kapasitesinin paylaşılması için bir uygulama planı hazırlıyoruz. Gereksiz mesafeleri ve tek yönlü sevkiyatları asgariye indirerek maliyetleri düşürüyor, CO2 yayımlarını azaltıyoruz. Aynı zamanda Brambles’ın kurduğu BXB Dijital aracılığıyla fiziksel ekipmanlarımızı dijital çözümlerle donatarak daha bağlı, akıllı ve verimli tedarik zincirleri yaratmak üzerine çalışıyoruz. Bu sayede, paletlerimize duyarga takıp ürünlerin nerede olduğunu görebilecek, sıcaklık duyargasi ile gıda sektöründe soğuk zincirin kırılıp kırılmadığını takip edebilecek, ağırlık duyargasıyla da paletlerin üstünde ne kadar ürün kaldığı, bu ürünlerin ne kadar zamanda satıldığı gibi birçok istatiksel veriye ulaşabileceğiz. CHEP olarak, topluma kattığımız değeri her geçen gün artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz