CHEP, kerestelerin tamamını onaylanmış ormanlardan tedarik ediyor

0
199
CHEP-Service-Center-1
CHEP, “2020 Sürdürülebilirlik Hedefleri” kapsamında kerestelerin yüzde 100’ünü onaylanmış ormanlardan temin ediyor.
Renault Trucks

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile tedarik zincirine yönelik çözümler sunan CHEP, faaliyet gösterdiği yaklaşık 60 ülkede sürdürülebilirliğe odaklanıyor. Sıfır orman tahribi taahhüdü doğrultusunda paletlerinde kullandığı keresteleri dünya genelinde sürdürülebilirlik sertifikasına sahip ormanlardan tedarik ediyor. CHEP, “2020 Sürdürülebilirlik Hedefleri” kapsamında artık bu kerestelerin yüzde 100’ünü onaylanmış ormanlardan temin ediyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (WWF) göre ormanlar yeryüzündeki en büyük karbon deposu ve orman tahribatı, kömür ve petrolden sonra en büyük üçüncü sera gazı emisyonu kaynağı. Sürdürülebilirlik sertifikasına sahip bu ormanlar, biyokütleyi artıran, arazi restorasyonu sağlayan, toprak ve su kaynaklarını koruyor.

Daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan CHEP, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeliyle doğaya ve gelecek nesillere katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürüyor. CHEP, sıfır orman tahribi taahhüdü doğrultusunda kullandığı kerestelerin yüzde 100’ünü dünya genelinde sürdürülebilirlik sertifikasına sahip ormanlardan tedarik etme hedefini 2020 yılında gerçekleştirdi. Bu ormanların kar amacı gütmeyen Orman Sertifikasyonu Destekleme Programı (PEFC) ve Orman Koruma Konseyi (FSC) tarafından onaylanması gerekiyor. Bu iki kuruluş, yalnızca hasat edilen ağaçların yerine yeni ağaç dikme ve çevredeki topluluklar ve yerel yaban hayatı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olma açısından uluslararası en iyi uygulamaları takip eden işletmeleri onaylıyor.

CHEP’in 2015 yılında belirlediği “2020 Sürdürülebilirlik Hedefleri” arasında yer alan bu başarısı, Daha İyi İş Modelleri, Daha İyi Bir Gezegen, Daha İyi Toplumlar anlayışıyla BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik gerçekleştirilen çalışmalara dayanıyor.

Gelecek için önünde daha çok iş olduğunu biliyor

Daha İyi Bir Gezegen anlayışı kapsamında CHEP’in önem verdiği konulardan biri de kendi operasyonlarının çevreye olan etkisi. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli sayesinde her sene yaklaşık 1,7 milyon ağacın kesilmesini önleyen CHEP, hedeflerini her zaman daha fazlasına ulaşmak üzere oluşturuyor. Bu yönde her yıl ihtiyaç duyulan yeni paletlere ve palet onarımına yönelik sorumlu malzeme tedariği politikasıyla ilerliyor.

CHEP-Turkiye-Serhat-Enyuce
CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce

Sürdürülebilir bir değer için çalışmanın, doğaya ve insana karşı sorumlu yaklaşımlarının önemli bir parçası olduğunu belirten CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonları Müdürü Serhat Enyüce, İş modelimizin temelinde yer alan sürdürülebilirlik odak noktamız. Şimdiye kadar tedarik zincirinin her aşamasında daha iyisi için çalıştık ve çevreci yaklaşımımızı sürdürdük. Önümüzdeki dönemde de projelerimizin sayısını ve niteliğini artırma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kullandığımız kerestelerin yüzde 100’ünü dünya genelinde sürdürülebilirlik sertifikasına sahip ormanlardan tedarik etme hedefini gerçekleştirerek sadece gezegenin sınırlı doğal kaynaklarını korumak ve orman tahribatını ortadan kaldırmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda sürdürülebilirlik odaklı programımız sayesinde dünyadaki tedarik zincirlerini, tedarikçilerimizi ve müşterilerimizi daha etkili ve rekabetçi hale getiriyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz