Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeliyle tedarik zincirine yönelik akılcı çözümler sunan CHEP, 2019 yılına dair sürdürülebilirlik rakamlarını açıkladı. Buna göre 2019 yılında 1.7 milyon ağaç kurtarılırken 1.3 milyon ton atık oluşumu engellendi. CHEP’in palet, konteyner ve kasalarını kiralayıp yeniden kullanan iş ortakları sayesinde israfı önlenen 2.6 milyon ton su ile de tam 1.038 olimpik havuz doldurmak mümkün
Dijital çözümleriyle bağlı, akıllı ve verimli tedarik zincirleri yaratan CHEP, paylaşıma ve yeniden kullanıma dair sürdürülebilir iş modeliyle doğaya ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılmasına katkı sağlamayı sürdürüyor. Palet, konteyner ve kasaları ile faaliyet gösterdiği 59 ülkede çöpü, atığı ve israfı önlemek üzere çalışmalarına devam eden CHEP, 2019 yılına dair sürdürülebilirlik rakamlarını açıkladı. Buna göre CHEP’in çözümleri gıda ve su israfının önlenmesine dikkat çekici katkılar sunarken milyonlarca ağacın kurtarılmasına da öncülük etti.
Serhat Enyüce: “Sürdürülebilir bir dünya için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz“
CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, sürdürülebilirliği bir proje değil, iş modeli olarak ele aldıklarına dikkat çekerek, “Dünyada doğal kaynaklar hızla tükeniyor ve bu konuda önlem alınmadan geçen her an, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açıyor. Biz CHEP olarak paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelimizle sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışıyoruz. Doğal kaynakların sürdürülebilirliği, ham madde tasarrufu, üretim ve dağıtım sürecini yeşilleştirme, çevreci yaklaşımları yaygınlaştırma gibi çalışmalarımız bulunuyor. CHEP’in 2019 yılına dair sürdürülebilirlik rakamları da bu alandaki kararlılığımızın göstergesi. Elbette bu başarıyı, sürdürülebilir bir yaşama katkı sunmak isteyen müşterilerimiz sayesinde elde ediyoruz. Bu nedenle doğaya saygılı ekipmanlarımızı tercih eden müşterilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.
Hedef: Dünya çapında sıfır atık
CHEP’in 2020 yılına dair sürdürülebilirlik hedefleri hakkında da bilgi veren Serhat Enyüce, “Sürdürülebilirlik hedeflerimizi sosyal, çevresel ve iş modeline yönelik olmak üzere üç kategoriye ayırıyoruz. Bunlar içinde bazı alanlar ön plana çıkacak. Sözgelimi kullandığımız bütün keresteleri sürdürülebilirlik sertifikası olan ormanlardan temin etmeye çalışıyoruz. 2019 itibarıyla bu oranı yüzde 99.7’ye taşıdık. Plastik konteyner ve paletlerimizde ise yüzde 100 sıfır atığa ulaşmayı başardık. Diğer yandan müşterilerimizin tedarik zincirindeki kayıplarını ve atık ortaya çıkmasını önlemek için başlattığımız ‘Dünya Çapında Sıfır Atık’ programına devam ediyoruz. Bu konudaki en önemli hedefimiz ise karbon emisyonumuzu yüzde 20 oranında düşürmek.” açıklamasında bulundu.
Rakamlarla CHEP’in 2019 yılında sürdürülebilirliğe katkısı
- CHEP müşterilerinin kiralayarak yeniden kullandığı ekipmanlar sayesinde 1.7 milyon ağaç kurtarıldı. Bu ağaçlar, 1.1 milyon ton karbondioksiti absorbe edebilir.
- İsrafı önlenen 2.6 milyon ton su ile 1.038 olimpik havuz doldurulabilir.
- 191 bin 722 çöp kamyonunun tamamına dolduracak 1.3 milyon tonluk atık oluşumu engellendi.
- Nakliye İşbirliği yapılan müşterilerle 69 milyon 600 bin boşa katedilen kilometreden tasarruf edildi. Bu sayede 84 bin ton karbondioksit salımının önüne geçildi.