Brisa, 30 yılı aşkın süredir devam eden yolculuğunda pek çok ilki ve yeniliği cesaretle yol alarak gerçekleştiriyor. Brisa, bu yolculukta çok özel bir yere sahip olan ve bu başarının mimarı olan Brisalıların, son üç yıldır kaleme aldıkları sıcacık ve samimi hayat hikayelerini iki farklı kitapta bir araya getirdi.
Farklı fonksiyonlardan 70 Brisa çalışanının ilham veren hikayeleriyle derlenen ‘Cesaretle Yol Alırız’ ve ‘Biz De Cesaretle Yol Alırız’ kitapları İnkılâp Kitabevi tarafından yayınlanarak raflarda ve online mağazada yerini aldı.
Oyuncu ve senarist Can Yılmaz ve oyuncu Zafer Algöz, ‘Cesaretle Yol Alırız’ kitabında konuk yazar olarak kendi hikayelerini kaleme aldılar. Brisalıların çocukluklarına ait ve çocuklarla okunası anılarından derlenen ‘Biz De Cesaretle Yol Alırız’ kitabında ise başarılı yazar Şermin Yaşar dokunaklı öyküsü ile okuyucularla buluştu. Kitabın çizimleri ise karikatürist Selçuk Erdem’in hayal gücüyle hayat buldu. Kitapların editörlüğünü Ali Deniz Uslu gerçekleştirirdi.
500 öğrenciye ulaşım bursu sağlanacak
Bu kitaplarla gelecek nesillerin de yolunu aydınlatmayı amaçlayan Brisa, Türk Eğitim Vakfı ile bir araya geldi. Kitapların tüm geliri ihtiyaç sahibi 500 öğrencinin okullarına güvenle gidip gelmeleri için ulaşım bursu olarak Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanıyor. Kitapların satışından elde edilecek gelirin yanı sıra Brisa, satılan her kitap için de ayrıca bağışta bulunuyor.
“Onlar da cesaretle yol alabilsinler diye“
Böyle içten ve değerli bir çalışmayı hayata geçirmiş olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; “Hayatın her anında, yola çıkmak cesaret ister. Biz bunu kendimizden biliyoruz” diyerek ekledi:
“Biz Brisalılar lastik üretiriz. İzmit’te, Aksaray’daki fabrikalarımızda alın teriyle ürettiğimiz ürünlerimiz ülkemizde iki bin, yurt dışında altı bin noktada insanlara değiyor, can taşıyor, ekmek taşıyor. Yurdumuza kattığımız değeri daha ileriye götürmek için yeni fikirler, umulmadık bakış açıları bulmak için kendimizi zorlayarak, ileri doğru dikkatle ve korkmayarak yürüyoruz. Bu kitaptaki öykülerimiz de aynı ruhu taşıyor. İşimizi yaparken, bilgi arıyor, elimizi uzatıyor, bize el verenlerle birlikte yürüyoruz. Bizleri yetiştiren büyüklerimizin söylediği gibi ‘Bilginin, değerlerin paylaştıkça çoğaldığına inanıyoruz.’ Bu inançla, kitaplarımızın gelirlerini, çocuklarımızın, geleceğimizin yetiştirilmesi için Türk Eğitim Vakfı’na bağışlıyoruz.” dedi.
“Açılan her burs fonu bizim için yeni bir öğrenci, Brisa’nın burs fonu ise yüzlerce öğrenci demek”
Brisa’nın hayata geçirdiği bu projenin çok anlamlı, içten ve bir o kadar da geleceğe etkileri olan bir proje olduğunu söyleyen Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, şöyle konuştu: “Türk Eğitim Vakfı olarak her yıl 7 bin öğrenciye burs veriyoruz. Bu öğrencilerin 2 bini mezun oluyor ve yerlerine 2 bin öğrenci daha seçiyoruz. Burslarımıza kaç öğrenci başvuruyor, dersiniz? 48 bin! Yani her 20 – 25 öğrenciden yalnızca birine burs verebiliyoruz. Bu nedenle açılan her burs fonu bizim için yeni bir öğrenci, Brisa’nın burs fonu ise yüzlerce öğrenci demek! Okuyabilmek için akşamları okuldan çıkıp merdiven silen, günde sadece bir öğün yemek yiyen, kilometrelerce yol yürüyerek okullarına giden çocuklarımız var. Brisa’nın cesaret ve ilham veren hikayeleri, bursiyerlerimize yepyeni cesaret öyküleri yazmak için fırsat veriyor. Türk Eğitim Vakfı adına tüm Brisa Ailesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.”