Petrol Ofisi ve Tarnet işbirliği

0
584
Petrol_Ofisi_Tarnet_Isbirligi
Tarnet Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral (soldan sağa)

Petrol Ofisi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin teknoloji şirketi Tarnet işbirliği ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki akaryakıt istasyonları, köy pompaları ve tarımsal amaçlı satış yapan tankerlerin otomasyon sistemi yenilendi. Bu kapsamda, kurumlar akaryakıt giderlerini azaltma, çiftçiler de ihtiyaç duydukları motorin ve madeni yağları daha uygun fiyatlarla satın alma fırsatı bulacak. Bu yıl imzalanan sözleşme ile yeni dönem işbirliği kapsamında kooperatif üyesi olmayan lokasyonlarda da hizmet kararı alınarak Petrol Ofisi istasyonlarındaki tarımsal amaçlı satış tankerlerinde de Tarnet otomasyon sistemine geçildi.

Türkiye tarım sektörünün akaryakıt ihtiyacını karşılayan en büyük ve istikrarlı tedarikçi olduklarına vurgu yapan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Ülkemizi bugünlere getiren ve geleceğe taşıyan tüm sektörlere olduğu gibi tarıma da 79 yıldır katkı sağlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile ülke tarımına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ve çiftçimize sağladığımız katkıyı farklı bir boyuta daha taşımayı milli bir vazife olarak görüyoruz.” dedi.

TARNET şirketi ile akaryakıt sektörüne de teknoloji hizmeti vermeye başladıklarını belirten Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise “Ürettiğimiz teknoloji ve yazılım hizmetlerini başta tarım sektörü olmak üzere ülkemize kazandırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile Petrol Ofisi’nin tarımsal amaçlı satış tankerlerine de hizmet vererek, sektöre güç katıyoruz. Teknoloji şirketimiz TARNET’in yerli ve milli teknoloji markası olan TARPET ile akaryakıt sektörüne ivme kazandırıyoruz.” dedi.

Akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin tarım odaklı teknoloji şirketi Tarnet arasında hayata geçen işbirliği ile Petrol Ofisi’ne ait ülke genelinde 178 tarımsal satış tankeri ile kooperatiflere ait akaryakıt istasyonları ve köy pompaları da Tarnet’in otomasyon sistemi olan Tarpet’in yeni nesil teknolojileri ile geliştirildi.

Selim_Siper_Fahrettin_Poyraz
Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz

Tarıma hizmet eden 17 istasyon, 1.445 köy pompası ve 344 tanker

Tarpet Akaryakıt Otomasyon Sistemi, Türkiye’nin her yerinde teknik servis ve bakım hizmeti ile 1 milyona yakın çiftçi ortağı bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin 17 ana istasyonu, 1.445 köy pompası ve toplamda 344 adet tarımsal amaçlı satış tankerine hizmet vermenin yanı sıra yenilenen teknoloji ve ara yüzleri ile kamu ve özel kuruluşlar başta olmak üzere akaryakıt sektörüne de hizmet vermeye başladı.

Tarımın, çiftçimizin en büyük tedarikçisi ve destekçisiyiz

Petrol Ofisi’nin Türkiye tarımının her zaman yanında ve destekçisi olduğunu belirten Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Ülkemizi bugünlere getiren ve geleceğe taşıyan tüm sektörlere katkı sağlamayı, 79 yıldır öncelikli vazife kabul ediyoruz. Tarımın, çiftçilerimizin ise bizde özel ve ayrı bir yeri var. Bu nedenle tarım sektörümüzün akaryakıt ihtiyacını karşılayan en büyük ve istikrarlı tedarikçisi ve aynı zamanda destekçisiyiz. Otomasyon alanında gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ile ülke tarımına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ve çiftçimize sağladığımız katkıyı farklı bir boyuta daha taşımayı, milli bir vazife olarak görüyoruz.” dedi.

Sadece tarım sektöründe değil, akaryakıt sektörüne de teknoloji üretiyoruz’’

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise ürettikleri teknoloji ve yazılım hizmetlerini çeşitlendirerek tarım sektörü dışındaki alanlarda da hizmet ve ürün üretmekte olduklarını belirterek, ülkemizin ihtiyacı olan yüksek teknoloji ve katma değerli projelerin başında gelen TARPET Akaryakıt Otomasyon sistemlerinin bir başlangıç olduğunu, Türkiye’de enerji ve akaryakıt sektörünün milli teknoloji üretiminin gelişimi için oldukça değerli olduğunu belirtti. Poyraz; geliştirdikleri yeni nesil teknoloji ile kurumların ciddi tasarruf ve verimlilik sağladıklarını belirtirken, Petrol Ofisi ile yapılan işbirliği ile tarım sektöründe kazandıkları tecrübeyi akaryakıt sektörüne aktardıklarını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz