MAN Truck & Bus, fabrikaları için kısa çalışma uyguluyor

0
1325
man-lkw-produktion-muenchen-3811
MAN Truck & Bus, Almanya’daki fabrikalarında kısa çalışmaya geçiyor.

Koronavirüs salgını ile ilgili güncel gelişmeler ve hemen hemen tüm ülkelerde alınan önlemler ve kararlar nedeniyle MAN Truck & Bus, Almanya’daki fabrikalarında kısa çalışmaya geçiyor. Düzenleme, 23 Mart 2020 itibariyle üretim tesislerindeki çalışanların çoğuna uygulanacak. İşveren, çalışan temsilcileri ve yetkililer arasında anlaşma üzerindeki tartışmalar halen devam ediyor.

Belirsiz genel durumun ve nerdeyse saat başı değişen gelişmelerin ışığında MAN, gelecek günlerde hem üretim tedariğinde hem de araçların ve parçaların teslimatında artan darboğazlar yaşanacağını öngörüyor. Bu ve MAN’ın çalışanlarının sağlığı için duyduğu kaygı, şirketi Almanya’daki tesislerinde kısa çalışma uygulamaya zorluyor. Kısa çalışmadan etkilenmeyen idari çalışanlar, mevcut esnek çalışma zamanı düzenlemelerinden yararlanacaklar ve mümkün olan her yerde evde çalışacaklar.

Üretim Almanya dışındaki fabrikalarda da kısılacak. MAN, tedarik zincirlerini korumak için dünya genelindeki satış ve servis yerleşkelerinin operasyonlarını genel durumun elverdiği ölçüde sürdürmek için elinden gelen herşeyi yapıyor. Buna ek olarak MAN, yaşanan bu zorlu durumda bile çalışanlarının sağlığını korumak için tüm yerleşkelerinde gerekli tedbirleri almış durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz