SuperPanther, IAA’da yeni Avrupa modelleriyle küresel stratejisini açıkladı

0
362
SuperPanther kaykay şasi
Direksiyonu, frenlemeyi ve hızlanmayı elektronik olarak yöneten, azami esneklik ve uyarlanabilirlik sağlayan tamamen kablolu kontrol sistemlerine sahip çok yönlü kaykay şasi, çeşitli kullanım durumlarına uyarlanabiliyor. Manuel kullanım için bir sürücü kabini veya insansız kullanım için otonom bir sürüş modülü ile donatılabiliyor. Entegre termal yönetim, soğuk ortamlarda enerji tüketimini azaltmak için aracın çeşitli sistemlerinden gelen atık ısıyı geri kazanıyor. 876V yüksek voltaj mimarisi, tahrik sisteminde yüksek verimlilik ve hızlı şarj kabiliyeti sağlıyor. Foto: Gianenrico Griffini

SuperPanther, IAA Transportation 2024‘te üç yeni model ve çok sayıda yenilikçi teknolojiyle yer aldı. Markanın 16 Eylül’deki basın toplantısında, SuperPanther resmi olarak “Mümkün Kılan” stratejisini başlattı ve bu girişim kapsamındaki ilk stratejik ortağı Steyr Automotive ile birlikte Avrupa pazarı için tasarlanmış yeni elektrikli ağır hizmet tipi kamyon modellerini tanıttı.

SuperPanther’in “Mümkün Kılan” Stratejisi: Elektrikli ağır hizmet kamyonları için küresel net sıfır çözümlerini sunmak

Mümkün Kılan” stratejisi, SuperPanther‘in küresel pazara yönelik açık iş modelinin kapsamlı bir açıklaması. Strateji, küresel OEM’ler ve ekosistem ortaklarıyla işbirliğini teşvik ederek, sektörde elektriklendirmeye doğru gerçek bir dönüşümü kolaylaştırıyor.

İleriye dönük teknolojik yol haritası ve yüksek Ar-Ge verimliliğinden yararlanan SuperPanther, elektrikli ağır hizmet tipi kamyon teknolojisinin birkaç önemli alanında önemli atılımlar gerçekleştirdi. Şirketin bu yılki IAA’da sergilenen dört temel sistem teknolojisi -Akıllı Enerji Yönetim Sistemi (IEM), Dağıtılmış ve Eşleştirilmiş İsteğe Bağlı Tahrikli Elektrikli Aks Sistemi, 876V Yüksek Gerilim Platformu ve ultra düşük sıcaklıklı ısı pompalı Entegre Termal Yönetim Sistemi- IAA tarafından “Dünya İnovasyonu” unvanına layık görüldü. Özellikle, SuperPanther etkinlikte verilen on iki “Dünya İnovasyonu” unvanından dördünü aldı. Bu da güçlü Ar-Ge yeteneklerinin ve bir “Mümkün Kılan” olarak dünya standartlarındaki OEM’ler ve ekosistem ortaklarıyla derin işbirliği temelinin kanıtıydı.

SuperPanther Black Diamond
Şirketin temel teknoloji platformuna dayanan SuperPanther’in Black Diamond elektrikli ağır hizmet tipi kamyonu, Çin’de seri üretime çoktan girdi. Foto: Gianenrico Griffini

SuperPanther Kurucusu ve CEO’su Chao Liu, konuyla ilgili olarak “SuperPanther’in vizyonu, kamyonculuk sektörünün küresel dönüşümünü yeni enerji çözümlerine doğru yönlendirmektir. ‘Mümkün Kılan’ stratejisi, SuperPanther’in küresel pazar için kararlı ve açık tercihidir ve bunun net sıfır taşımacılığa ulaşmanın en etkili yolu olduğuna inanıyoruz.” dedi.

SuperPanther Avrupa Pazarı Başkanı Dr. Michael Ruf ise şunları söyledi: “İnovasyon odaklı yeni bir enerji teknolojisi şirketi olarak, net sıfır taşımacılığı hızlandırmaya kararlıyız. Yalnızca güçlü teknolojik yetenekler ve eksiksiz bir ekosistemle yeni çağda gerçek anlamda bir ‘Mümkün Kılan’ olabiliriz.

Şirketin temel teknoloji platformuna dayanan SuperPanther’in Black Diamond elektrikli ağır hizmet tipi kamyonu, Çin’de seri üretime çoktan girdi. Sürekli gelişen araç verimliliği ve etkileyici güç performansıyla Black Diamond, operasyonel verimlilikte müşteri beklentilerini aşıyor. “Mümkün Kılan” stratejisiyle SuperPanther, net sıfır taşımacılık çağını ilerletmek için verimli bir yeşil enerji ağı kurarken temel avantajlarını hızla küresel ürün rekabet gücüne dönüştürüyor.

SuperPanther eaks
SuperPanther’in kendi geliştirdiği çift motorlu elektrikli aks (önde) ve sadece 38 dakikada tam şarj sağlayan 876 V silisyum karbür yüksek voltajlı platform (arkada). Foto: Gianenrico Griffini

İlk işbirliği modeli tanıtıldı: SuperPanther ve Steyr Automotive yeni elektrikli ağır hizmet kamyonu geliştiriyor

“Mümkün Kılan” stratejisinin rehberliğinde, SuperPanther ve 100 yılı aşkın geçmişe sahip Avrupa otomotiv şirketi Steyr Automotive, net sıfır taşımacılığa olan ortak bağlılıklarını pekiştirmek amacıyla rekabetçi elektrikli ağır hizmet tipi kamyonları ortaklaşa geliştirmek üzere stratejik bir ortaklık duyurdu.

Bu ortaklığın ilk ürünü olan elektrikli çekici eTopas 600, IAA’da göz kamaştırıcı bir çıkış yaptı. eTopas 600, 1,8 milyon kilometrelik bir hizmet ömrüne sahip LFP akülerle donatılıyor ve 394 kW nominal güce ve 692 kW azami güce sahip SuperPanther’in kendi geliştirdiği çift motor sistemine sahip. Ayrıca, sadece 38 dakikada tam şarj sağlayan 876 V silisyum karbür yüksek voltajlı bir platformla donatılıyor. Ek olarak, araç, -30 ° C kadar düşük sıcaklıklarda verimli bir şekilde çalışan ve kışın mükemmel performans sağlayan SuperPanther’in ultra düşük sıcaklıklı ısı pompasıyla donatılıyor. eTopas 600‘ün 2025 yılı sonunda seri üretime girmesi bekleniyor.

Ayrıca, SuperPanther ve Steyr Automotive, çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli güç aktarma organları, menziller ve kabin yapılandırmaları sunan üç modeli içerecek olan eEmerald adlı bir kamyon serisini ortaklaşa geliştirdiler. Bu modeller ayrıca SuperPanther’in temel kendi geliştirdiği sistemlerine sahip olacak ve performans, kış çalışması ve araç ömrü açısından güçlü avantajlar sunacak. eEmerald serisinin de 2025’in sonunda seri üretime girmesi bekleniyor.

SuperPanther eTopas 600
SuperPanther ve Steyr Automotive ortaklığıyla geliştirilen eTopas 600, 1,8 milyon kilometrelik bir hizmet ömrüne sahip LFP akülerle donatılıyor ve 394 kW nominal güce ve 692 kW azami güce sahip SuperPanther’in kendi geliştirdiği çift motor sistemine sahip. Foto: Gianenrico Griffini

Lojistikte net sıfır gelecek için DHL ile ortaklık

Basın toplantısı sırasında SuperPanther, küresel lojistik devi DHL Group ile stratejik bir Mutabakat Muhtırası (MoU) da imzaladı ve her iki taraf da lojistik sektöründe sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeye kararlı. Ortaklık, yeşil lojistik çözümleri ve ekosistem altyapısı geliştirmeye odaklanacak.

Stratejik işbirliğinin şartları uyarınca, SuperPanther, DHL ve ortaklarının daha verimli ve uygun maliyetli elektrikli filo operasyonları geliştirmesine yardımcı olmak için çığır açan elektrikli kamyon teknolojisinden yararlanacak ve DHL’in sürdürülebilir lojistik alanındaki büyümesini ve pazar payını hızlandıracak. Lojistik sektöründeki kapsamlı deneyimi ve kaynaklarıyla DHL, yeni düşük karbonlu ve net sıfır taşımacılık modellerini keşfetmek ve yenilemek için SuperPanther ile işbirliği yapacak. Bu, küresel müşterilere daha iyi hizmet vermeyi ve küresel sürdürülebilir kalkınmada önderlik pozisyonuna doğru ilerlemeyi amaçlayan araç tedariği, operasyonel optimizasyon, enerji yenileme altyapısı ve tedarik zinciri yönetimindeki ortak çabaları içeriyor.

SuperPanther
SuperPanther’in – 30 ° C kadar düşük sıcaklıklarda verimli bir şekilde çalışan ve kışın mükemmel performans sağlayan ultra düşük sıcaklıklı ısı pompası. Foto: Gianenrico Griffini

SuperPanther‘in IAA’daki etkileyici çıkışı yalnızca öncü teknolojik yeteneklerini vurgulamakla kalmadı. Bir asırdan fazla geçmişe sahip bir Avrupa OEM ile derin işbirliği ve kilit müşterilerle stratejik anlaşmaların imzalanması, SuperPanther’in önde gelen küresel ortakların takdirini kazandığını ve küresel stratejisinde önemli bir dönüm noktasını işaret ettiğini daha da kanıtlıyor. SuperPanther, temiz ve verimli bir net sıfır taşımacılık dönemine doğru birlikte ilerlerken daha fazla küresel liderle ortaklık kurmayı dört gözle bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz