Volvo Trucks, IAA 2024’te sıfır yayım ve sıfır kazaya doğru yolculuğu destekleyen yeni kamyonları ve teknolojileri sergiliyor

0
4
Volvo FM Low Entry
Atık toplama üstyapılı yeni Volvo FM Low Entry IAA’da ziyaretçilerin ilgisini çekti. Foto: Gianenrico Griffini

Volvo Trucks, IAA 2024 fuarına taşımacılığı karbonsuzlaştırma ve kazaları önleme konusundaki kararlılığının ürünü olan bir yelpaze ile katıldı. İsveçli üretici, akü elektrik aktarma organlarına, yakıt hücrelerine ve içten yanmalı motorlarda yenilenebilir yakıtlara sahip kamyonları sergiliyor.

Fuarda yakın zamanda Avrupa, Asya ve Afrika için elektrikli ve biyoyakıtla çalışan sürümleri de dahil olmak üzere piyasaya sürülen yeni Volvo FH Aero serisi sergileniyor. IAA, ABD pazarı için üretilen Volvo VNL’yi Avrupa’da deneyimlemek için ilk fırsat oldu. Her iki kamyon modeli de yakıt verimliliği ve güvenliğe odaklanılarak geliştirildi.

Volvo FH Fuel Cell
Hidrojen yakıt hücreli Volvo FH Fuel Cell elektrikli kamyon Foto: Gianenrico Griffini

Yeni Volvo FM Low Entry de IAA’da yer alıyor. Bu, Volvo’nun yalnızca akü elektrikli aktarma organları ve yoğun şehir ortamında daha fazla güvenlik için olağanüstü sürücü görüş alanıyla geliştirilen ilk kamyonu. İkonik Volvo FH16 Aero, yakıt tüketimini ve yayımları azaltırken güç ekleyen tamamen yeni D17 17 litrelik yüksek verimli motorla sergileniyor. Bu kamyon en zorlu görevler ve optimize edilmiş üretkenlik için tasarlandı ve HVO (Hidroişlemden Geçirilmiş Bitkisel Yağ) ve biyodizel B100 sertifikasına sahip.

VolvoTrucks
Volvo Trucks, yeni nesil akü elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli kamyonları için özel olarak tasarlanmış, daha uzun elektrikli menzilin yanı sıra optimize edilmiş sürüş kabiliyeti sağlayan e-aks teknolojisini de sergiliyor.

Volvo Trucks ayrıca, Volvo’nun yeni nesil akü elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli kamyonları için özel olarak tasarlanmış, daha uzun elektrikli menzilin yanı sıra optimize edilmiş sürüş kabiliyeti sağlayan e-aks teknolojisini de sergiliyor.

Volvo‘nun IAA’daki birçok kamyonu, gelişmiş aerodinamik sayesinde hem yakıt tasarrufu hem de daha iyi görüş sayesinde artırılmış güvenlik açısından faydalar sağlayan Volvo’nun yeni Kamera Monitör Sistemi (CMS) ile de donatılıyor.

Volvo FMX Electric 6×4
3 tarafa devrilebilen damper üstyapılı Volvo FMX Electric 6×4 inşaat kamyonu Foto: Gianenrico Griffini

IAA’daki Volvo yelpazesi 8 kamyondan oluşuyor:

  • Volvo FH Aero Electric 4×2; Kamera Monitör Sistemi (CMS) ile
  • Volvo FH16 Aero 4×2; HVO-yakıt, XXL kabin ve CMS ile
  • Volvo FMX Electric 6×4; 3 tarafa devrilebilen damper ile
  • Volvo FM Low Entry 6×2; hidrolift ile
  • Volvo FM Gas-powered 4×2; CMS ile
  • Volvo FE Electric 4×2; hidrolift ile
  • Volvo VNL 860; tüm özelliklerle
  • Volvo Fuel Cell test kamyonu
Volvo FE Electric 4×2
Kancalı yükleyici üstyapılı Volvo FE Electric 4×2 Foto: Gianenrico Griffini

Volvo, çok çeşitli kamyon modellerine ek olarak, akü elektrikli kamyonlar için şarj hizmetleri de dahil olmak üzere, yeni nesil kamyonlar için hazırlık aşamasında olan yeni teknolojileri ve hizmetleri de sergiliyor.

IAA ziyaretçileri, Salon 21, stand B01’de yer alan Volvo Trucks‘ın yanı sıra IAA test pistinde test sürüşleri de gerçekleştiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz