BYD ve CEVA Logistics, IAA Transportation’da Avrupa kara taşımacılığını karbonsuzlaştırma çabalarını sergiledi

0
434
BYD ETH8
CEVA, Ocak 2025'te dört adet BYD ETH8 tamamen elektrikli kamyon teslim alacak.

Dünyanın yeni enerji araçlarının önder üreticisi BYD ve küresel lojistik önderleri arasında ilk 5’te yer alan CEVA Logistics, IAA Transportation 2024 sırasında Avrupa’da kara taşımacılığını karbonsuzlaştırmak için elektrikli kamyonların rolünü sergiledi. Etkinlikte CEVA markalı BYD ETH8 tamamen elektrikli kamyon sergilenirken (Salon 21, Stand B72), CEVA Ocak 2025’te dört ETH8 kamyonu teslim alacak.

Geniş bir eKamyon yelpazesini de içeren sürdürülebilir taşımacılıktaki öncü yeniliklerle BYD, dünya önderi teknolojiyi ve 29 yılı aşkın güç aküsü geliştirme uzmanlığını bir araya getiriyor. Scope 1 ve Scope 2 yayımlarını azaltma çabalarının bir parçası olarak CEVA, kara operasyonlarında alternatif yakıt ve elektrikli araçların varlığını artırıyor. Dört yeni BYD kamyonu, CEVA’nın Hollanda’daki mevcut kara operasyonlarına dahil edilecek.

Elektrikli araçlar CEVA’nın yakın vadeli karbonsuzlaştırma kaldıraçlarında önemli bir rol oynuyor

Alternatif yakıt ve elektrikli araçlar, CEVA’nın 2050 yılına kadar net sıfır hedefine ulaşmak için yakın vadeli stratejisinin üç ana ayağından biri. CEVA Logistics, BYD’deninkiler gibi  daha fazla elektrikli kamyon eklemenin yanı sıra güneş panelleri, LED aydınlatma ve düşük karbonlu elektrik kullanımı için agresif hedeflerle yaklaşık 1.000 küresel deposunun çevresel performansını iyileştirmek için aktif olarak çalışıyor. Ek olarak, lojistik sağlayıcısı, müşterileri adına satın aldığı ve karbon ayak izinin yüzde 95’ini oluşturan nakliye için düşük karbonlu çözümler oluşturmak üzere taşıyıcı ortaklarıyla birlikte çalışıyor.

BYD ETH8
BYD ETH8 IAA Transportation 2024’te sergilendi.

BYD elektrikli kamyon teknolojisi

CEVA’ya teslim edilecek BYD ETH8 eKamyon‘lar, lojistik hizmetlere oldukça uygun ve Avrupa gereksinimlerine göre tasarlanmış durumda. 19 tonluk kamyonlar, çok amaçlı bir platformun çok yönlülüğünü gelişmiş eKamyon teknolojisinin yanı sıra 250 km’lik pratik bir menzil ve uygun bir hızlı şarjla birleştiriyor. BYD, kendi güç aktarma sistemlerini, güç akülerini, otomotiv yarı iletkenlerini, motorlarını ve motor kontrol sistemlerini geliştiren tek NEV (Yeni Enerji Araçları) üreticisi konumunda. BYD ETH8, devrim niteliğindeki teknolojiyi bünyesinde barındıran derinlemesine entegre BYD eKamyon platformundan faydalanıyor. Optimum performans ve enerji verimliliği için yenilikçi bir 5’i 1 arada kontrol cihazı ve ayrıca arıza süresini en aza indirmek için daha hızlı ve kolay bakım kullanıyor.

BYD’nin yeni enerji aracı ayak izi artık 90’dan fazla ülke de dahil olmak üzere 6 kıtayı kapsıyor. BYD, dünya çapında 8 milyondan fazla yeni enerji aracı ve buna ek olarak dünya çapında otobüsler ve kamyonlar da dahil olmak üzere 85 binden fazla tamamen elektrikli ticari araç teslim etti.

BYD Europe Genel Müdürü Michael Shu, konuyla ilgili olarak “Avrupa’da CEVA Logistics ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendi alanlarımızda önder küresel oyuncular olarak, karbonsuzlaştırmaya aynı bağlılığı paylaşıyoruz ve lojistik ve dağıtım için yenilikçi araçlar sunarak taşımacılığı daha sürdürülebilir hale getirmeye kendimizi adadık. BYD, Avrupa kullanımı için en son teknoloji sürdürülebilir teknoloji ve bir dizi tamemen elektrikli kamyon konusunda büyük bir uzmanlık derinliği getiriyor.” dedi.

CEVA Lojistik Karayolu ve Demiryolu Sürdürülebilirliği Küresel Başkanı Sandra Villeminot ise şunları söyledi: “Kara taşımacılığı filomuzun karbonsuzlaştırılması, 2050 yılına kadar net sıfıra doğru genel yolculuğumuzda önemli bir adım. BYD Europe gibi tedarikçilere sahip olmak, sektörün karbonsuzlaştırmadaki başarısı için hayati önem taşıyor, çünkü işbirliği, müşterilerimizin mallarını taşımanın ‘Daha İyi Yollarını’ geliştirmede merkezi bir rol oynayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz