DAF, IAA 2024’te geniş bir ürün yenilik paketi sunuyor

0
247
DAF Trucks IAA Transportation 2024
DAF Trucks, IAA Transportation 2024'te Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ kamyonları için geniş bir yenilik paketi sunarak yakıt verimliliği, güvenlik ve sürücü konforu konusunda yeni standartlar belirliyor.

DAF Trucks, Hanover’daki IAA Transportation 2024‘te Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ kamyonları için geniş bir yenilik paketi sunarak yakıt verimliliği, güvenlik ve sürücü konforu konusunda yeni standartlar belirliyor. Ayrıca DAF, birinci sınıf şarj istasyonları ve enerji depolama sistemleri tarafından desteklenen şehiriçi, bölgesel ve uzun yol taşımacılığı için çok çeşitli akü elektrikli araçlarıyla çevre alanındaki lider konumunu ortaya koyuyor.

DAF Trucks, Hanover’daki IAA Transportation 2024’te 21. Salonda öne çıkan bir konumda yer alıyor ve müşteri başarısına güç veren ürün ve hizmet yelpazesini harika bir şekilde sergiliyor.

DAF XF 430
DAF’ın popüler SR1344 arka dingil programında yapılan yenilikler arasında daha yüksek mukavemet ve dayanıklılık sunarken DAF’ın vites küçültme felsefesinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için en yüksek PACCAR MX-13 güç sınıfına (390 kW/530 bg) olanak tanıyan yeni bir pinyon tasarımı yer alıyor.

Yeni Nesil XD, XF, XG ve XG+ yeni standartlar belirliyor

Verimliliğin gücü

PACCAR MX-11 ve MX-13 motor optimizasyonları

Yeni valf zamanlaması

Çift tahrikli soğutma sıvısı pompası

2 silindirli hava kompresörü

Arka dingil yenilikleri

Yeni pinyon tasarımı

Yeni arka dingil oranları

Tamamen yakıt verimliliği ve CO2 azaltımı için ayarlanan teknik özellikler

Standart olarak DAF Dijital Görüntü Sistemi, Tahmini Hız Sabitleyici ve aerodinamik paket

Standart olarak 10 yıllık PACCAR Connect

Güvenliğin gücü

Kapsamlı Gelişmiş Sürücü Yardımı Sistemi serisi

Konforun gücü

Üst seviye vites küçültme sayesinde daha da düşük gürültü seviyeleri

Sürüş kabiliyetinde yeni standartlar

Yeni Kamyon Navigasyon Uygulaması ve Bağlı kamyon navigasyonu

Şehiriçi, bölgesel ve uzun yol taşımacılığı için geniş sıfır emisyonlu XB, XD ve XF Electric araç yelpazesi

500 kilometreye kadar sıfır emisyonlu menziller

LFP (Lityum, Ferro, Fosfat) aküler büyük avantajlar sunuyor

Kobaltsız

En yüksek güvenlik için yüksek termal kararlılık

Yüksek dayanıklılık

PACCAR Power Solutions’dan birinci sınıf şarj cihazları ve enerji depolama sistemleri

PACCAR Güç Aktarma Sistemi sergisi en son ve gelecekteki sürdürülebilir aktarma organları seçeneklerini gösteriyor

HVO ve B100 FAME biyodizel için hazır PACCAR MX-13 motor

PACCAR e-Motor

PACCAR Yakıt hücresi teknolojisi

PACCAR MX Hidrojen Motoru

PACCAR e-Dingil

DAF XG plus
Tüm Yeni Nesil DAF kamyonları başarılı aerodinamik özellikler, son derece verimli aktarma organları ve gelişmiş sürücü yardım sistemlerinden faydalanarak yüzde 10’a varan etkileyici yakıt verimliliği artışı sağlıyor. Şimdi aktarma organlarına yönelik ve aerodinamik iyileştirmeler sayesinde yüzde 3 daha fazla kazanç elde edilebiliyor.

DAF XD, XF, XG ve XG+ modellerini güçlendirmeye yönelik kapsamlı yenilikler

Tüm Yeni Nesil DAF kamyonları başarılı aerodinamik özellikler, son derece verimli aktarma organları ve gelişmiş sürücü yardım sistemlerinden faydalanarak yüzde 10’a varan etkileyici yakıt verimliliği artışı sağlıyor. Şimdi aktarma organlarına yönelik ve aerodinamik iyileştirmeler sayesinde yüzde 3 daha fazla kazanç elde edilebiliyor.

Verimliliğin gücü

Optimize aktarma organları verimliliği; yeni motor valfi zamanlaması, çift tahrikli soğutma sıvısı pompası ve 2 silindirli debriyajlı hava kompresörü ile sağlanıyor. Turbo ve EGR sistemleri de güncellendi. Yeni yakıt enjektörleri yüksek verimlilik, güvenilirlik ve dayanıklılığı destekliyor.

DAF’ın popüler SR1344 arka dingil programında yapılan yenilikler arasında daha yüksek mukavemet ve dayanıklılık sunarken DAF’ın vites küçültme felsefesinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için en yüksek PACCAR MX-13 güç sınıfına (390 kW/530 bg) olanak tanıyan yeni bir pinyon tasarımı yer alıyor. Şanzımanın yeni vites değiştirme stratejisi ve motor optimizasyonları, konfigürasyona bağlı olarak seyir hızında yüzde 7 daha düşük devir (1.030 yerine 950) ile sonuçlanıyor.

Yüksek yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonları sayesinde Yeni Nesil DAF’ın çeşitli modelleri, Maut Class 3 standartlarını karşılayabiliyor ve Almanya’da yılda binlerce euro yol vergisi tasarrufu sağlayabiliyor.

Yeni Nesil DAF modellerinin verimliliğini optimize etmek için DAF Dijital Görüntü kamera sistemi (geleneksel aynaların yerini alıyor), Öngörülü Hız Sabitleyici ve düşük dirençli lastikler 4×2 ve 6×2 modellerinde standart hale gelerek yüzde 6 daha fazla yakıt verimliliği kazancı sağlıyor. Bu özellikleri daha önce sipariş etmeyen müşteriler için toplam yakıt tüketimi ve CO2 avantajı en fazla yüzde 9 olacak. Aerodinamik paket standart olduğu için günlük uygulamalarda yakıt verimliliği kazancı daha da fazla olabiliyor.

Tüm Yeni Nesil DAF kamyonları 10 yıllık PACCAR Connect aboneliğiyle birlikte geliyor. Bu yeni çevrimiçi filo yönetimi platformu, verimliliği ve getirileri optimize etmek için sürücülerin yanı sıra tüm filonun ve bireysel araçların performansı hakkında gerçek zamanlı bilgiler sağlıyor. Platform ayrıca kablosuz araç güncellemelerinin verimli bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor. PACCAR Connect’in en büyük avantajlarından biri, filo yönetim sistemlerinde “üçüncü taraf” mevcut lojistik uygulamalarla kolay entegrasyon sağlayarak yeni bir standart belirlemesi.

DAF Trucks
DAF inşaat ve kamu hizmetleri kamyonları

Güvenliğin gücü

Tüm Yeni Nesil DAF kamyonları, fabrika çıkışında sunulan kapsamlı Gelişmiş Sürücü Asistanı Sistemleri (ADAS) sayesinde güvenlik konusunda önder konumda. Bunlar arasında Advanced Emergency Braking System, Drive-off Assist, DAF Side & Turn Assist, Lane Departure Warning ve Speed Limit Recognition bulunuyor. Ayrıca güvenlik performansını artırmak için AEBS fren uyarısı etkinleştirildiğinde Event Data Recorder, görüntüleri ve verileri kaydediyor, yeni DAF Drowsiness Detection ise sürücünün uyanıklık durumunu değerlendiriyor.

Konforun gücü

Aktarma organları güncellemeleri, seyir koşullarında daha da düşük gürültü seviyeleri sağlıyor. Şanzımanın yeni vites değiştirme stratejisi, daha da sarsıntısız vites değiştirme performansı sayesinde gelişmiş sürüş kabiliyeti sağlıyor.

Yeni PACCAR Connect çevrimiçi filo yönetim platformu, Bağlantılı Kamyon Navigasyonu özelliğine sahip. Bu, en yüksek sürücü konforu için merkezin tam rota planlamasını doğrudan kamyondaki ikincil ekrana göndermesini sağlıyor.

DAF XD, XF, XG ve XG+ modellerinin sektör önderi konumunu daha da güçlendiren kapsamlı yenilikler; verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu alanlarında yeni standartlar belirliyor. Satışlar Hannover’deki IAA fuarında başlayacak.

DAF XB, XD ve XF Electric
DAF, IAA Transportation 2024’te şehiriçi ve bölgesel taşımacılığın yanı sıra uzun yol taşımacılığına yönelik son teknoloji ürünü XB, XD ve XF Electric araç serisini sergileyerek çevre alanında önderliğini ortaya koyuyor.

DAF, çevre alanındaki liderliğini ortaya koyuyor

DAF, IAA Transportation 2024‘te şehiriçi ve bölgesel taşımacılığın yanı sıra uzun yol taşımacılığına yönelik son teknoloji ürünü XB, XD ve XF Electric araç serisini sergileyerek çevre alanında önderliğini ortaya koyuyor. Bu yenilikçi kamyonlar, tek bir şarjla 500 kilometreye kadar “sıfır emisyon” menzilleri için son derece verimli aktarma organları ve modüler akü gruplarına sahip. Tüm DAF elektrikli kamyonlarında yüksek enerji yoğunluğuna sahip ve termal güvenlik, akü ömrü ve şarj döngüsü sayısı bakımından çok avantajlı LFP aküler (Lityum Ferro Fosfat) kullanılıyor.

Birinci sınıf elektrikli araç serisinin yanı sıra eksiksiz servis teklifi, DAF’ı enerji geçişi için mükemmel bir ortak haline getiriyor. Buna özel danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra enerji depolama sistemleri de sunan PACCAR Power Solutions‘ın olağanüstü şarj istasyonları da dahil.

IAA Transportation 2024’te, mevcut ve gelecekteki sürdürülebilir artarma organları çözümlerine genel bir bakış sunuluyor. Verimli ve güvenilir PACCAR MX motorlar, HVO biyodizel ile çalışmaya tamamen hazır olduğundan “kuyudan tekere” CO2 emisyonlarını yüzde 90’ın üzerinde azaltıyor. B100 Fame biyodizel ile çalışan modeller gelecek yılın başlarında piyasaya sunulacak.

Önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülmeye hazır olması beklenen bir hidrojen yanmalı motor geliştiren DAF, hidrojen teknolojisinde başı çekiyor.

IAA’daki DAF standında ayrıca geliştirme aşamasında olan e-Dingil bulunuyor. Bu, şirketin son derece verimli güç aktarma sistemi çözümleri için sürekli olarak çalıştığını gösteriyor.

Kapsamlı özel servis teklifiyle desteklenen geniş akül elektrikli araçlar yelpazesi ile PACCAR ve DAF, IAA Transportation 2024‘te müşterilerine enerji geçişlerinde destek olma konusunda önder konumlarını ortaya koyuyor.

DAF Trucks başkanı Harald Seidel
DAF Trucks Başkanı Harald Seidel

“Geleceğe Hazır”

DAF Trucks Başkanı Harald Seidel, “Piyasadaki en iyi kamyonlar artık daha da iyi. Çeşitli yenilikler sonucunda yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG+ modelleri; verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu açısından yeni standartlar belirliyor. Ayrıca, 500 kilometreye kadar menzillere sahip geniş bir akü elektrikli araç yelpazesi sunuyoruz. Bu sırada sürdürülebilir yol taşımacılığına yönelik alternatif teknolojileri keşfetmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. IAA Transportation 2024’teki varlığımız, DAF’ın geleceğe hazır olduğunu gösteriyor.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz