MAN hTGX, 2025 Yılı Kamyon Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı

0
469
MAN hTGX
Hidrojen yanmalı motora sahip ağır hizmet tipi kamyon MAN hTGX, 2025 yılı Kamyon Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı.

Hidrojen yanmalı motora sahip ağır hizmet tipi kamyon MAN hTGX, 2025 yılı Kamyon Yenilikçilik Ödülü’nü kazandı. Uluslararası Yılın Kamyonu gazetecileri, saygın ödülü Hannover’deki IAA Transportation Basın Günü’nde MAN Truck & Bus CEO’su Alexander Vlaskamp‘a takdim etti.

2019 yılında aFAS Seviye 4 otonom sürücüsüz güvenlik kamyonu ve 2023 yılında lojistik operasyonlarında ATLAS-L4 ve ANITA otonom sürüş projeleri ile Kamyon Yenilikçilik Ödülü’ne layık görülen MAN Truck & Bus, bu ödülü üçüncü kez kazanıyor.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) jürisi tarafından oluşturulan Kamyon Yenilikçilik Ödülü, gelişmiş taşımacılık çözümlerinde mükemmelliği takdir ediyor. IToY grubu, Avrupa’dan ve Güney Afrika’dan 25 önemli kamyon yayınını temsil eden 25 üyeden oluşuyor.

MAN hTGX, 84 oyla, Renault Trucks’ın prototip dağıtım kamyonu Oxygen ve Iveco’nun sıfır yayımlı elektrikli uzun mesafe aracı S-eWay Fuel Cell (FCEV) gibi rakiplerini rekabette geride bıraktı.

2025 yılı Kamyon Yenilikçilik Ödülü
Ödül, Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini tarafından takdim edildi.

Avusturya’nın Saalfelden kentinde gerçekleştirilen bir yol testinde IToY gazetecileri, hTGX‘in, MAN’ın 16,8 litrelik H4576 sıralı altı silindirli buji ateşlemeli hidrojen motorunun sağladığı dizel benzeri performans ve sürüş kabiliyetini övdü.

Uluslararası Yılın Kamyonu jürisi ayrıca ağır hizmet tipi kamyonun sıfıra yakın karbon ayak izini, 56 kiloluk 700 bar hidrojen basınçlı tanklarının sağladığı yaklaşık 600 kilometrelik menzili ve basitleştirilmiş son işlem sistemini de övdü.

Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini, jürinin oy gerekçelerini şu yorumuyla özetledi: “MAN hTGX, karayolu taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasında yeni bir sayfa açıyor. İnşaat sektörü gibi zorlu iklim koşullarında ağır hizmet uygulamaları için tercih edilen araç olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz