Volvo, İtalyan taşımacı Lannutti’den bin 500 Volvo FH Aero kamyon için büyük bir sipariş aldı

0
743
Volvo Trucks Başkanı Roger Alm ve Lannutti Group CEO'su Valter Lannutti
Volvo Trucks Başkanı Roger Alm ve Lannutti Group CEO'su Valter Lannutti

Volvo Trucks‘ın şimdiye kadarki en büyük anlaşmalarından birinde, uzun yol kamyon filosunu yenileyen İtalyan taşımacılık ve lojistik şirketi Lannutti Group tarafından bin 500 adet Volvo FH Aero kamyon sipariş edildi.

Genel merkezi İtalya’da bulunan Lannutti Group, sekiz Avrupa ülkesinde 7/24 temelde iki bin 500’den fazla kamyondan oluşan bir filo işletiyor. Filo yenileme programının bir parçası olarak Lannutti, bin 500 Volvo FH Aero kamyon siparişi verdi. Hepsi, normal aynaların yerini alan, aerodinamiği ve güvenliği artıran yeni bir özellik olan Volvo’nun yeni Kamera Monitör Sistemi ile donatılıyor.

Lannutti Group CEO’su Valter Lannutti, konuyla ilgili olarak “Lannutti Group olarak bizim için filo yenileme ilkesi, sürücülerimize yüksek düzeyde konfor ve güvenlik sunarak onları ve diğer tüm yol kullanıcılarını korurken düşük yayımlı araçlara öncelik vermek. Halihazırda filomuzda yüzde 100 benimsenen yakıt tasarrufu sağlayan I-Save teknolojisine ek olarak  Kamera Monitör Sistemi’nden ve geliştirilmiş aerodinamik tasarımdan gelen faydaları elde etmeyi hedefliyoruz. Volvo ile olan bu ortaklık, sıfır yayıma doğru yolculuğumuza devam etmemize olanak sağlayacak.” dedi.

Lannutti tarafından sipariş edilen kamyonların çoğunluğu, atık ürünlerden üretilebilen ve CO2 yayımlarını yüzde 90’a kadar azaltan bir yakıt olan HVO (Suyla İşlenmiş Bitkisel Yağ) ile çalıştırılacak.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm ise şunları söyledi: “Bu anlaşma, Lannutti’nin Volvo Trucks’a uzun süreli bir iş ortağı olarak duyduğu güveni ve bağlılığı göstermesi açısından beni çok gururlandırıyor. Bu gerçekten de yeni Volvo FH Aero ile doğru şeyi yaptığımızın kanıtı. Müşterilerimize yalnızca yakıt maliyetlerini ve CO2 yayımlarını azaltma konusunda destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda sürücülerinin kullanması için en güvenli kamyon modellerinden biri.

Volvo Trucks
Volvo Trucks İtalya Genel Müdürü Giovanni Dattoli, Lannutti Genel Müdürü Franco Ghiglione, Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, Lannutti Group CEO’su Valter Lannutti, Volvo Trucks Güney ve Batı Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Jörgen Sjöstedt ve Volvo Trucks Güney ve Batı Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Mike Corcoran

Volvo FH Aero – yakıt verimliliği ve güvenliğe odaklanılarak geliştirildi

Yeni Volvo FH Aero’nun geliştirilmesinde yakıt verimliliği ve güvenlik de aynı derecede önemliydi. Yeni genişletilmiş aerodinamik kabin tasarımı, önceki modele göre yüzde beşe kadar daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca Volvo Trucks’ın yeni Kamera Monitör Sistemi, aerodinamik tasarımı sayesinde yalnızca yakıt tasarrufuna katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücünün doğrudan görüşünü geliştirerek yol güvenliğini de artırıyor ve aynı zamanda karanlık ve yağmurlu koşullarda görünürlüğü artırıyor.

Yeni Volvo FH Aero ile elde edilen yakıt tasarrufu, Volvo’nun I-Save güç aktarma organları teknolojisi de dahil olmak üzere Volvo FH kamyonun güç aktarma organlarında son yıllarda elde edilen verimliliklerin üstüne çıkıyor. Volvo FH kamyon serisinde ve yeni FH Aero’da sağlanan yakıt tasarrufu, CO2 yayımlarında ve işletme maliyetlerinde önemli düşüşler anlamına geliyor.

Volvo FH Aero aynı zamanda sürücülerin çalışma ortamını iyileştiren bir dizi yeni iç mekan özelliğinin yanı sıra filo operatörlerine kamyon ve treyleri tam olarak görebilme olanağı sağlayan bağlantılı hizmetlerle birlikte geliyor.

Yeni Volvo FH Aero’nun dört sürümü bulunuyor: FH Aero, FH Aero Electric, gazla çalışan FH Aero ve FH16 Aero.

Bin 500 yeni Volvo kamyon, 2024 ve 2025 yılları boyunca Lannutti Group’a teslim edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz