2023 Goodyear FIA ETRC’nin yeni pisti Poznań

0
1331
FIAETRC-Poznan
2023 Goodyear FIA ETRC takviminin 9 yarışa çıkarılması ile Tor Poznań, gelecek yıl şampiyonanın dördüncü ayağına ev sahipliği yapacak.

2023 Goodyear FIA ETRC takviminin 9 yarışa çıkarılması, haritada yeni bir pisti gösterecek: Tor Poznań, gelecek yıl şampiyonanın dördüncü ayağına ev sahipliği yapacak.

Berlin’in yaklaşık 250 kilometre doğusunda yer alan pistte ilk kez bir FIA pist şampiyonası yarışacağı için Polonya pisti için bir prömiyer olacak.

Goodyear FIA ETRC‘nin taşımacılık sektörüyle yakın bağları bulunuyor ve Polonya’nın Avrupa’da önemli bir lojistik merkez olması nedeniyle serinin bu yeni pazara açılması mantıklı bir adım.

FIA ve ETRA yetkilileri bu yıl pisti ziyaret etti ve pist FIA’nın güvenlik standartlarını geçti ve ETRC‘nin 5 tonluk yarış devlerine ev sahipliği yapmak için özel gereklilikler doğrultusunda uygun görüldü.

fiaetrc-poznanpist
FIA ve ETRA yetkilileri bu yıl pisti ziyaret etti ve pist FIA’nın güvenlik standartlarını geçti ve ETRC’nin 5 tonluk yarış devlerine ev sahipliği yapmak için özel gereklilikler doğrultusunda uygun görüldü.

ETRA Genel Müdürü Rolf Werner, konuyla ilgili olarak “Gelecek sezon takvimimize yeni bir pist eklediğimiz için gerçekten heyecanlıyız. Bu yıl FIA ile Poznań’daki pisti ziyaret ettik ve pist kamyonlarımıza ev sahipliği yapmaya uygun bulundu. Ekipleri ve ortakları padokta ağırlamak için yapılması gereken biraz hazırlık çalışması var. Yerel otomobil kulübü çok proaktif ve iyi bir ilerleme kaydediyor.” dedi.

FIA Sport & Touring Cars Departmanı Direktörü Marek Nawarecki ise şunları söyledi: “Serinin yeni pazarlara girmesi ve kamyon yarışlarını yeni izleyicilere tanıtması cesaret verici. Polonya, Avrupa’nın kamyon taşımacılık endüstrisi için önemli bir merkez ve endüstri ile şampiyonada var olan spor arasındaki yakın bağlantı göz önüne alındığında, bu, şampiyona için atılması gereken mantıklı ve doğru bir adım.

2023 Goodyear FIA ETRC takviminin 9 yarışa çıkarılması ile Tor Poznań, gelecek yıl şampiyonanın dördüncü ayağına ev sahipliği yapacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz