Volvo Trucks, Güney Kore’de elektrikli kamyon satmaya başladı

0
1633
volvotrucks-korea-01
Volvo Trucks, elektrikli kamyonların çok iyi çalıştığı kısa mesafelerde büyük yük akışlarının taşındığını söylüyor.

Volvo Trucks, bunu yapan ilk küresel üretici olarak Güney Kore’de ağır akülü elektrikli kamyon satışına başlıyor. Şu anda Güney Koreli taşımacılık şirketlerinin sipariş verebileceği üç farklı elektrikli model mevcut; bu modeller, onlara ve hükümete iddialı iklim hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olacak.

Güney Kore’nin CO2 yayımlarını azaltmak için ulusal bir planı var ve 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor. Karayolu taşımacılığını elektriklendirmek, CO2‘yi azaltma konusunda önemli bir önlem.

Volvo Trucks International Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström, konuyla ilgili olarak “Güney Kore’de ağır elektrikli kamyon satmaya başlamak için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz. Güney Kore’de ağır hizmet kamyonlarında yüzde 22 pazar payıyla, taşımacılık sektörünün CO2 yayımlarını azaltmak için oynayacağımız önemli bir rol var.” dedi.

Volvo Trucks‘ın hedefi, 2030 yılında dünya çapında sattığı yeni kamyonların yüzde 50’sinin elektrikli olması. 2019 yılında tamamen elektrikli kamyon üretimine başladığından beri şirket, dünya çapında 38’den fazla ülkede 4 bin 300’den fazla elektrikli kamyon sattı.

Volvo Trucks, elektrikli ağır kamyonların seri üretimine başlayan ilk küresel üreticiydi ve toplam altı elektrikli ağır kamyondan oluşan geniş bir elektrikli ürün yelpazesine sahip. Başlangıçta bu modellerden üçü Güney Kore’de satılacak.

Volvo Trucks, Güney Kore’de kentiçi dağıtım ve atık toplamadan bölgesel taşımacılık ve inşaat taşımacılığına kadar pek çok taşıma ihtiyacının elektrikli hale getirilebileceğini görüyor.

volvotrucks-korea-02
Volvo Trucks, Güney Kore’de kentiçi dağıtım ve atık toplamadan bölgesel taşımacılık ve inşaat taşımacılığına kadar pek çok taşıma ihtiyacının elektrikli hale getirilebileceğini görüyor.

Bir kıyas olarak, Avrupa’daki istatistikler, tüm malların neredeyse yarısının 300 km’den daha kısa mesafelerde taşındığını gösteriyor. Bu, taşımaların çok büyük bir kısmının depolarda şarj edilebilen elektrikli kamyonlarla gerçekleştirilebileceği anlamına geliyor.

Per-Erik Lindström, şöyle devam etti: “Durum çoğu ülkede benzer. Büyük mal akışları, elektrikli kamyonların çok iyi çalıştığı kısa mesafelerde taşınıyor. Dolayısıyla, kamuya açık şarj istasyonlarından oluşan ağ geliştirildiğinde, daha da fazla taşıma elektrikli hale getirilebilir.

Elektriğe geçişin ne kadar hızlı ilerlediğini etkileyen birçok farklı etken bulunuyor.

Per-Erik Lindström, sözlerini şöyle tamamladı: “Herhangi bir ülkede elektriğe geçiş hızının büyük ölçüde yetkililerin alacağı kararlara bağlı olduğu açık. Elektrikli kamyonlara geçişte başı çeken ülkelerde, ilerici hükümetlerin elektrikli kamyonların benimsenmesini büyük ölçüde hızlandırmak için ekonomik teşvikleri hedeflenen vergiler ve şehirlerdeki çevre bölgeleri ile birleştirdiğini görüyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz