1. Anasayfa
  2. Yeni Ürün

Volvo Group İcra Kurulu’nda değişiklikler

Volvo Group İcra Kurulu’nda değişiklikler
Jens Holtinger

Volvo Grubu İcra Kurulu üyesi ve Grup CTO’su Lars Stenqvist, dokuz yıllık hizmet süresinin ardından mevcut görevinden ayrılmaya ve Grupta kıdemli yönetici olarak çalışmaya devam etmeye karar verdi. Yerine, şu anda Yönetim İcra Kurulu üyesi ve Grup Kamyon Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Jens Holtinger geçecek.

Lars Stenqvist, dokuz yıldır mevcut görevini sürdürüyor ve daha sürdürülebilir taşımacılık çözümlerine doğru yolculukta önemli bir rol oynuyor.

Başkan ve CEO Martin Lundstedt, konuyla ilgili olarak “Lars, liderlik rolüyle Grubun olumlu gelişiminde etkili oldu ve daha sürdürülebilir taşımacılığa doğru yolculuğun öncülerinden biri oldu. Yıllar içinde yaptığı önemli katkılara büyük değer veriyorum.” dedi.

Lars Stenqvist’in yerini, Volvo Grubu’nda 25 yılı aşkın süredir çeşitli liderlik rolleri üstlenen Jens Holtinger alacak. Holtinger, Grup Kamyon Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak mevcut görevine ek olarak Avrupa ve Brezilya’daki kamyon üretiminin yanı sıra çeşitli kamyon üretim tesislerinden de sorumluydu.

Başkan ve CEO Martin Lundstedt, şunları söyledi: “Jens, tüm değer zincirindeki kapsamlı deneyimiyle, inovasyon ve operasyonel mükemmelliğe odaklanmaya devam etmemizi destekleyecek değerli bakış açıları sunacak. Değişen ihtiyaçları karşılayan çözümler geliştirmeye devam ederken, istikrarlı liderliği ve sektöre dair içgörüsü önemli olacak.”

Geçiş 1 Eylül 2025’te yürürlüğe girecek.