Devir Saati

TotalEnergies’ten depremden etkilenen öğrencilere anlamlı destek

TotalEnergies Türkiye Genel Müdürü Emre Şanda

TotalEnergies, 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgelerindeki depremzedeler ile dayanışmasını sürdürüyor. Şirket, Fransa’nın önde gelen klasik müzik topluluklarından Metz – Grand Est Ulusal Senfoni Orkestrası’nın 6 Temmuz’da İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verdiği “Umut Notaları” isimli konserin kurumsal destekçilerinden biri oldu.

Türk Fransız Ticaret Derneği, Institut français Türkiye, Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğinde düzenlenen konserden elde edilen gelir, depremde enstrümanı hasar gören veya kaybolan güzel sanatlar lisesi ve konservatuvarların müzik bölümlerindeki 800 öğrenci ve eğitmene enstrüman alınabilmesi için İKSV tarafından başlatılan İKSV Enstrüman Destek Fonu’na aktarılacak.

Uzun vadeli işbirliği

Philharmonie de Paris, Festival d’Aix-en-Provence ve Cité Musicale-Metz gibi prestijli kurumlar tarafından öğrenci ve öğretmenlere sunulacak müzik eğitimini de kapsayan uzun soluklu destek çalışması ayrıca Ophélie Gaillard ve Ibrahim Maalouf gibi Fransız sponsorların yardımıyla deprem bölgesindeki orkestraların yeniden yapılanmasını desteklemeyi ve ustalık sınıfları gibi sanatsal inisiyatifleri sürdürmeyi amaçlıyor.

Metz - Grand Est Ulusal Senfoni Orkestrası
TotalEnergies, Fransa’nın önde gelen klasik müzik topluluklarından Metz – Grand Est Ulusal Senfoni Orkestrası’nın 6 Temmuz’da İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verdiği “Umut Notaları” isimli konserin kurumsal destekçilerinden biri oldu.

TotalEnergies Türkiye Genel Müdürü Emre Şanda, müziğin iyileştirici gücüne böyle uzun soluklu bir proje ile destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Şanda, “Ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremleri ne yazık ki en çok çocuk ve gençleri etkiledi. Afet bölgelerindeki çocukların müzikle hayata bağlamalarına ve kültürel yaşamdan kopmamalarına olanak sağlamak amacıyla elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Depremin ilk gününden itibaren zor günleri dayanışma ve yardımlaşma ile geride bırakacağımıza inandık. Kültür ve sanatın da her koşulda sürdürülebilmesi için bu projeye katkı sağlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

İki ülke arasında kurulacak destek köprüsünün ilk ayağı olan konser kapsamında, 2018 yılından bu yana orkestranın müzik ve sanat yönetmenliğini yürüten David Reiland’ın çağdaş müzik ile unutulmuş bestecilerin eserlerini gün yüzüne çıkararak harmanladığı sıra dışı bir program sanatseverler ile buluştu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun genel sanat yönetmeni Murat Cem Orhan’ın konuk şef olarak yer aldığı konserin solisti ise klasik müzik alanında gelecek vadeden genç piyanist Can Çakmur oldu.

Paylaşın

İlgili Yazılar