Otomotiv ve mobilite endüstrisinin dönüşümüne odaklanan Renault Group; elektrikli araçlar, yazılım, yeni mobilite hizmetleri, döngüsel ekonomi ve hibrit araçlarla devrim yaratıyor.
Renault Group, Yeni Nesil otomotiv şirketi olma hedefini, tüm yeni değer zincirlerine hitap eden 5 odaklı iş üzerine kuruyor: Ampere, Alpine, Mobilize, The Future is NEUTRAL ve Power.
Renault Grubu CEO’su Luca de Meo ve Renault Grubu CFO’su Thierry Piéton, Capital Market Day’de Renaulution stratejisinin üçüncü bölümünü sundu.
İlk hedeflerinin ötesine geçen Renault Group, Renaulution planının üçüncü bölümü olan Revolution’ı başlatıyor. Yapısal olarak daha kârlı değer zincirlerinden yararlanarak iş karmasını dönüştürmeyi hedefleyen Renault Group, önde gelen ortaklarla stratejik girişimleri birlikte oluşturmak, birlikte finanse etmek ve ölçeklendirmek için yatay ve ekosistemsel bir yaklaşımdan yararlanıyor.
Her biri homojen bir teknoloji seti üzerine inşa edilmiş, uzman ekiplere sahip 5 odaklı iş kolu yaratan Renault Grubu, kendi Devrimini gerçekleştiriyor. Bunlar Ampere, Alpine, Mobilize, The Future is NEUTRAL ve Power olarak sıralanıyor.
“Sektörün en ilerici projelerinden biri…”
Renault Group CEO’su Luca de Meo, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Bugünkü duyurular, Renault Group ekibinin şirketi, endüstrimizin dönüşümünün yarattığı gelecekteki zorluklara ve fırsatlara hazırlama kararlılığının yeni bir işareti. Yıllardır en iyi ürün yelpazesinin gelişimini güvence altına alarak şirketi büyümeye hazırladıktan sonra, yeni otomotiv değer zincirlerinde kendimizi rekabet arenasında daha hızlı ve daha güçlü konumlandırmayı amaçlıyoruz. Çağımızın volatilitesini ve hızlı teknolojik evrimini yönetmek için çevik ve yenilikçi bir organizasyon tasarlıyoruz. Yeni iş ve teknolojilere yatırım yapma, yaratma ve ölçeklendirme söz konusu olduğunda da iş birliğine inanıyoruz.”
“Revolution, tüm paydaşlarımız için değer yaratacak”
Renault Group CFO’su Thierry Piéton ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Grup olarak sadece 2 yılda finansal geri dönüş açısından olağanüstü bir başarı elde ettik ve burada durmayacağız. Bu yeni kurumsal mimari; referans kârlılığı, serbest nakit akışı yaratılmasını ve kullanılan sermayenin getirisini hedefleyerek finansal performansımızı iyileştirmemize olanak sağlayacaktır. Büyüyen ve nakit akışı sağlayan iş kollarına odaklanan planımız iddialı ve aynı zamanda mevcut makroekonomik göstergeler ışığında oldukça gerçekçi. Sonuç olarak Revolution, aynı zamanda finansal bir önem taşıyor. Yatırım politikamız ve çalışan hissedarlığını güçlendirme hedefimizin gösterdiği gibi, tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı amaçlıyoruz.”
ESG: Renault Grubu için bir performans kolu
Renault Group’un Revolution dönemi, grubun işletme ve finansal performansı için önemli bir itici güç olan ESG (Environmental, Social, Governance – Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim) açısından da gelişmeler içeriyor. Yeni yaklaşım ayrıca Renault Group’un re-engineering, karbon nötrlüğü ve kapsayıcı gelecek arayışında öncü olmasını sağlayacak.
İklim cephesinde ise 2040’ta Avrupa’da ve 2050’de dünya çapında karbon nötrlüğü hedefleyen grup, her bir iş kolu için özel eylem planları ile öncülük etmek ve karbon ayak izini azaltmak için ara hedefler belirledi.
Renault Group, sosyal sorumluluk bilinci sayesinde, binlerce insanın otomotiv devriminin yeni değer zincirlerine geçişine ve yeni beceriler kazandırılmasına destek olacak. Örnek olarak; ReKnow Üniversitesi işbirliğiyle 15.000 Renault Group çalışanı ile 4.500 öğrenci ve tedarikçi, 2025 yılına kadar elektrikli mobilite, döngüsel ekonomi, yazılım, siber güvenlik ve veri alanlarında geleceğin otomobil endüstrisi konusunda eğitimler alacak.