KRONE Türkiye, 2026’da 10 bin adet treyler üretmeyi hedefliyor

0
834
krone-fabrika-01
Son bir yılda ise 7 milyon Euro yatırım gerçekleştiren KRONE Türkiye, 2023 yılında 7 bin adet, 2026 yılında ise 10 bin adet treyler üretmeyi hedefliyor.

117 yıllık üretim geçmişi olan ve Tire fabrikasında 2012 yılından beri üretimini sürdüren KRONE, ticari araç ve lojistik sektöründen basın mensuplarını 20 Mart’ta Tire fabrikasında ağırladı.

KRONE Türkiye’de Ağustos 2022’deki idari yapılanma sonrasında ilk kez basın mensupları ile buluşan KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy ve KRONE Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, KRONE Türkiye’nin 2022 yılındaki performansı hakkında bilgi paylaştı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

krone-ekip-01
Krone Türkiye yöneticileri (soldan sağa) Montaj ve Kalite Müdürü Ayberk Eken, KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy, Boyahane Yöneticisi Ece Tuncer, Montaj Yöneticisi Meral Kaya, Boyahane Uzmanı Ayşe Günaydın, KRONE Trailer International Genel Müdürü Semih Pala ve Üretim Müdürü Alper Evcimen basın mensuplarının ziyaretinde ev sahipliği yaptılar.

Semih Pala: “Türkiye’den 31 ülkeye ihracat gerçekleştiyoruz

KRONE Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, yaptığı açıklamada “KRONE Türkiye’nin 2022 yılı iç pazar ve ihracat toplam satış adedi, 2021 yılına göre yüzde 18 artışla 5 bin 697 adet olarak gerçekleşti. 2022 yılı TAİD ve TREDER verilerine göre Türkiye’de toplam 24 bin adet tenteli, frigorifik, konteyner taşıyıcı ve platform treyler satışı oldu. KRONE, bu satış adediyle yüzde 24 pazar payı elde etti. KRONE kalitesi Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Güney Amerika’dan Şili ve Güney Kore de dahil olmak üzere 31 ülke ile buluşuyor. İhracatımız 2021 yılına göre yüzde 47 artarak 3 bin 611 adede ulaştı. Türkiye iç pazarında ise 2022 yılında 2 bin 86 adet treyler satışı gerçekleştirdik.” dedi.

Krone-semih-pala
KRONE Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, Krone Türkiye’nin 2022 yılında 3 bin 611 adedi yurtdışı ve 2 bin 86 adedi yurtiçi olmak üzere toplam 5 bin 697 adet treyler satışı gerçekleştirdiğini belirterek, Krone’nin bu adetler ile TAİD ve TREDER verilerine göre toplam 24 bin adetlik tenteli, frigorifik, konteyner taşıyıcı ve platform treyler pazarında yüzde 24 pazar payı elde ettiğini açıkladı.

Kartal Erköy: “2024 yılında toplam yatırımımız 53,4 milyon Euro’ya ulaşacak

KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy ise üretim ve yatırımlar ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Tire’de 500 çalışanımızla her 37 dakikada bir treyler üretimi gerçekleştiriyoruz. Treyler üretimi, şasi üretimi ve parça üretimi olmak üzere üç ayrı tesiste, toplam 229 bin m2 açık alan, 36 bin 400 m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz. Fabrikamızın temellerinin atıldığı günden bugüne 47,5 milyon Euro, son bir yılda ise 7 milyon Euro yatırım yapıldı. Büyüme planımız doğrultusunda 2024 yılında toplam 53,4 milyon Euro yatırım seviyesine ulaşmış olacağız.

krone-kartal-erkoy
KRONE Türkiye fabrikasının temellerinin atıldığı günden bugüne 47,5 milyon Euro, son bir yılda ise 7 milyon Euro yatırım yapıldığını ve büyüme planları doğrultusunda 2024 yılında toplam 53,4 milyon Euro yatırım seviyesine ulaşmış olacaklarını kaydeden KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy, hedeflerinin 2023 yılında 7 bin adet treyler, 2026 yılında ise devam edecek yatırımlar ile bin kişiye istihdam sağlayarak 10 bin adet treyler üretmek olduğunu açıkladı.

Tire fabrikasında üretilen ürün çeşitliliğine de değinen Kartal Erköy, “2012 yılında iki farklı ürünle başlanan üretim yolculuğu, bugün itibariyle tüm dünyadan müşterilerimizin çeşitli ihtiyaçlarına cevap veren 23 farklı treyler modeli ile devam ediyor. Son altı ayda üretimimizi yüzde 20 artırarak günlük 24 adede çıkardık. Mayıs ayında tamamlanacak şasi fabrikası büyütme çalışmalarıyla, tesisimize 4 bin 800 m2 yeni kapalı alan eklenecek ve mevcut 5 bin m2’lik alanın revizyonu yapılacak. Sadece son 6 ayda kapalı alanlarımızı yüzde 27 artırmış olacağız. 2023 yılında hedefimiz 7 bin adet treyler üretmek. Devam edecek yatırımlar ile 2026 yılında bin kişiye istihdam sağlayarak 10 bin adet treyler üretmeyi hedefliyoruz.” dedi.

krone-kartalerkoy-semihpala
KRONE Türkiye’de Ağustos 2022’deki idari yapılanma sonrasında ilk kez basın mensupları ile buluşan KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy ve KRONE Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, KRONE Türkiye’nin 2022 yılındaki performansı hakkında bilgi paylaştı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
krone-alper-evcimen
2013’ün sonlarından itibaren şasi üretimine de başladıklarını, 2017 yılında şasi üretimini yeni şasi üretim fabrikasına taşıdıklarını ve halihazırda 154 kaynakçıyla günde 24 şasi üretebildiklerini açıklayan Üretim Müdürü Alper Evcimen, genişlemeyle birlikte şasi fabrikası alanının 9 bin metrekareye, üretim kapasitesinin de yıllık 7 bin şasiye çıkacağını ifade etti.
krone-fabrika-03
Krone Şasi Üretim Tesisi, yeni yatırımın tamamlanmasıyla birlikte 9 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 36 bin 500 metrekare alana sahip olacak.
krone-sasi-02
Şasi Üretim Tesisi’nde halihazırda 154 kaynakçıyla günde 24 şasi üretilebiliyor.
krone-ayberk-eken
KRONE’nin KTL ile 10 yıl pas yürümeme güvencesi verdiğini ve KRONE Tire fabrikasında her şasiye ve şasinin çelik tüm üstyapı parçalarına KTL’nin uygulandığını dile getiren Montaj ve Kalite Müdürü Ayberk Eken, KTL’siz bir treylerin paslanması durumunda bir yıl içinde tüm metal gövdeye pasın yayılabildiğini ifade etti.
krone-fabrika-02
Krone Treyler Üretim Tesisi, 25 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 187 bin 500 metrekare alana sahip bulunuyor.
krone-kumlama
Krone standartlarına göre üretilen şasiler çelik granüllü kumlama sistemi sayesinde pas tabakasından, havlardan ve hadde pullarından arındırılıyor.
krone-ktl
Kumlama işlemi sonrasında otomotiv sanayinde bilinen ve kendini kanıtlamış olan katodik kaplama yöntemi ile boyama işlemine geçiliyor. Farklı daldırma işlemlerinde şasiler yağdan arındırılıyor, çinko fosfatlamaya tabi tutuluyor ve ardından elektrostatik yükleme havuzuna alınarak en iyi korozyon koruması sağlanıyor.
krone-toz-boya
Ardından toz boya birimine geçiliyor. Son kat boya yaklaşık 230 ºC sıcaklıkta fırınlanıyor ve uygulanan yüzeyin tamamında homojen bir biçimde dağılıyor. Bu sayede dayanıklılık ve parlaklık sağlanıyor.
krone-montaj-04
Krone, istek üzerine şasileri farklı renklere boyayabiliyor.
krone-montaj-02
Şasi, son kat boyanın ardından montaj hattına dik olarak giriyor. Montaj hattında dingiller, lastikler, fren ve elektrik sistemleri ve taban kaplamaları takılıyor. Krone treylerlerde müşterinin isteğine göre SAF, BPW ve Krone marka dingiller kullanılabiliyor. Dingil montajının yapıldığı istasyonda platformun yüksekliği müşterinin istediği sürüş yüksekliğine getiriliyor.
krone-montaj-01
Arkada ve önde cetvellerin bulunduğu bu istasyonda bir nevi sürüş simüle ediliyor. Dingiller hem çekiciye hem bağlantı noktasına hem de birbirlerine göre merkezleniyor. Merkezleme yapıldıktan sonra daha önce sadece aracın altına tutturulan dingillerin son sıkımları gerçekleştiriliyor.
krone-montaj-03
Montaj hattından çıkan araçlar eğer ihraç edilecekse üstyapıları demonte olarak üçlü paket haline getirilerek montaj hattının devamından fabrikadan çıkıyor. İç pazara satılan araçlar ise montaj hattının bitiminde döner bir tabla ile 90 derece döndürülerek üst yapı hattına alınıyor. Burda üstyapıları monte edilen yarı treylerler testleri yapıldıktan sonra fabrikadan çıkıyor.
krone-ekip-02
Krone Türkiye yöneticileri (soldan sağa) Montaj ve Kalite Müdürü Ayberk Eken, Boyahane Yöneticisi Ece Tuncer, Boyahane Uzmanı Ayşe Günaydın, KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal Erköy, KRONE Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, Montaj Yöneticisi Meral Kaya, Satış Müdürü Ömürden Özacar ve Üretim Müdürü Alper Evcimen basın mensuplarının KRONE Tire fabrikası ziyaretinde KRONE’nin pazardaki performansı, ihracatı, üretim hedefleri, yatırımları, üretim tesisleri ve üretim süreçleri hakkında önemli bilgiler verdiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz