Karsan’a kadın istihdamı ödülü

0
1736
Karsan-odul
Karsan'a kadın istihdamı ödülü

Kuruluşunun ardından yarım asrı geride bırakan ve küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin yerli ticari araç üreticisi Karsan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile birlikte yürüttüğü, kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik tüm sektörler için emsal teşkil edecek proje ve uygulamalarıyla ödüle layık görüldü. Bu kapsamda Karsan, Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) tarafından düzenlenen Kadın İstihdamı Ödülü’nü almaya hak kazandı. Ödüller; TOBFED’in gerçekleştirdiği “Gelecek Zirvesi” ve 3. Genel Kurul Toplantısı’nın düzenlendiği gecede sahiplerini buldu.

Bursa fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma araçları üreten Karsan, elde ettiği başarıları ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Karsan bu kapsamda Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) tarafından ödüle layık görüldü. Türkiye genelinde 22 dernek ve 81 il temsilciliği tarafından temsil edilen; 300 bin KOBİ ve 1.5 milyon çalışana sahip otomotiv satış sonrası hizmetler sektörünün tek temsilcisi olan TOBFED tarafından “Gelecek Zirvesi” düzenlendi. TOBFED’in 3. Genel Kurul Toplantısı’nın da düzenlendiği zirvede; otomotiv bakım ve satış sonrası hizmetler sektörünün geleceğine yön veren konulara değinildi. İstanbul Raffles Otel’de düzenlenen ve otomotiv sektörünün temsilcilerini buluşturan geceye, sektörün yanı sıra ekonomi, siyaset, medya ve bilim dünyasından da pek çok isim katıldı. Kurulda “Kadın İstihdamı Ödülleri” de sahiplerini buldu. Türkiye’nin yerli ticari araç üreticisi Karsan da kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik olarak ILO Türkiye Ofisi ile birlikte yürüttüğü çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Ödül, şirket adına Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut’a takdim edildi.

Etkinlikte konuşan Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut, otomotiv sektörünün kadın çalışan istihdamının en düşük olduğu sektörler arasında yer aldığını anımsattı. Korkut, “Karsan’da ofis çalışanlarımızda kadın çalışan oranı yüzde 20 olmasına karşın toplam çalışan sayımızda bu oran yüzde 5 civarında.” diye konuştu. Çalışanların kariyer yolculuklarını belirleyen ve geçen yıl yürütülen ‘Pozitif Kariyer’ uygulamasına ilişkin bilgiler veren Korkut, Karsan’daki yönetsel rollerin yüzde 50’sinde kadın çalışanların başarılı olduğunun belirlendiğini aktardı. Korkut, “Kadınlarımızın çaba ve yetenekleriyle şirketimize sağladıkları katkı, başarı çıtamızı gün geçtikçe yükseltiyor, daha da yükseltecektir.” dedi.

Karsan’dan kadınların güçlenmesine yönelik önemli adım

Birleşmiş Milletler’in çalışma dünyasıyla ilgili ihtisas kuruluşu olan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Kıraça Holding ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü Temmuz ayında imzaladıklarını da anımsatan Korkut, “Protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler, Türkiye’de kadınların güçlenmesi konusunda atılmış önemli bir adım olacak. Protokol çerçevesinde; modelin hayata geçirilmesi amacıyla eşit sayıdaki kadın ve erkek çalışanlarımızdan oluşturulan bir ‘İşletme Geliştirme Ekibi’ kurduk. Bu ekip kadın istihdamının artırılmasına yönelik Karsan İş Planı’nı hazırlayacak ve aksiyonların hayata geçirilmesini sağlayacak.” açıklamasını yaptı.

Yol gösterici uygulamaların elde edilmesini hedefliyoruz

Tüm çalışanların katılımıyla; kadın istihdamını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen işyeri uygulamaları konusunda ILO Türkiye Ofisi tarafından “Eşitliği Destekliyorum” başlıklı seminerler düzenlendiğini anlatan Korkut, seminer ve eğitimlerin sürekliliğinin sağlanabilmesi için işe yeni başlayan çalışanlara da eğitim verilmesi amacıyla “İç Eğitmen Ekibi” oluşturulduğunu anlattı. Korkut, “Yaklaşık bir yıl sürecek uygulama döneminin sonunda, sadece Bursa’da ve metal sektöründe değil, tüm Türkiye’de ve tüm sektörlerde yol gösterici iyi uygulamaların elde edilmesini hedefliyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz