Daimler’den esnek ve modüler elektrikli otobüs şarj kavramı

0
1115
mercedes-benz-mannheim-01
Daimler Otobüsleri, Mannheim otobüs fabrikasını tamamen elektrikli eCitaro için merkezi şarj istasyonu ile donattı.

Daimler Otobüsleri, Mannheim otobüs fabrikasını tamamen elektrikli eCitaro için merkezi şarj istasyonu ile donattı. Bu şarj istasyonunun en önemli özelliği şarj donanımlarının yerden beş metre yukarıya yerleştirilmesi. İstasyon üretim sürecinin bir parçası olarak, müşteriye teslim öncesi eCitaro’yu şarj etmek için hizmet verecek. Buna ek olarak şarj yönetimi, yeni iletişim protokolleri, kablo ya da tavana monte pantograf kullanarak şarj için yeni donanım gibi yeni şarj teknolojileri denenebilecek ve test edilebilecek. Ayrıca altyapı gerektiğinde genişletilebilecek.

Şarj istasyonu; 150 kW kablo şarjı, otobüs tavanındaki pantografı kullanarak 300 kW hızlı şarj ve otobüs tavanına kalıcı olarak yerleştirilen şarj rayları kullanarak 300 kW hızlı şarj olmak üzere tüm ortak şarj teknolojileri ile uyum gösteriyor.

charging-via-cable
Kablo ile şarj

Her dört park alanında eCitaro kablo ile şarj edilebiliyor. İstasyonda iki üreticinin farklı şarj sistemleri bulunuyor. Bunları kullanarak otobüsler 150 kW çıkış ile şarj edilebiliyor. İki park alanında biri tavandaki pantografı biri de tavandaki şarj raylarını kullanan hızlı şarj sunuluyor. Her ikisinde de şarj çıkışı 300 kW.

charging-via-chargingrail
Şarj rayları ile hızlı şarj

Otobüs fabrikasında yer önemli olduğu için Mercedes-Benz, eCitaro şarj istasyonunu yerden yükseğe yerleştirmeye karar verdi. Bu fikri birçok taşımacılık firması da kullanıyor. Bu sayede sadece yerden kazanılmıyor, aynı zamanda manevra yapan otobüslerin şarj donanımlarına çarpmasıyla yaşanabilecek yüksek maliyetli kazaların da önüne geçiliyor.

mercedes-benz-mannheim-02
Bu şarj istasyonunun en önemli özelliği şarj donanımlarının yerden beş metre yukarıya yerleştirilmesi.

Elektrik şarj istasyonu doğrudan araç teslim holünün arkasına kuruldu. Şarj istasyonunun köprüye benzer bir biçimde alandan kazandıran bir yolla inşa edilmesi sayesinde elektrikli otobüsler karmaşık manevralar yapmıyor. Kentiçi otobüsleri doğrudan şarj istasyonunun altına geliyor ve şarj için park ediyor.

mercedes-benz-mannheim-03
Şarj istasyonu; 150 kW kablo şarjı, otobüs tavanındaki pantografı kullanarak 300 kW hızlı şarj ve otobüs tavanına kalıcı olarak yerleştirilen şarj rayları kullanarak 300 kW hızlı şarj olmak üzere tüm ortak şarj teknolojileri ile uyum gösteriyor.

Dört park alanı bulunan şarj istasyonu, her biri 150 kW çıkışlı dört ve her biri 300 kW çıkışlı iki şarj donanımı kullanıyor. İstasyonda iki farklı üreticiden ve üç farklı teknolojiden toplam altı şarj donanımı kullanılıyor. Şarj istasyonundaki toplam bağlantı gücü 1.2 megawatt’a ulaşıyor.

mercedes-benz-mannheim-04
Şarj istasyonunun köprüye benzer bir biçimde alandan kazandıran bir yolla inşa edilmesi sayesinde elektrikli otobüsler karmaşık manevralar yapmıyor. Kentiçi otobüsleri doğrudan şarj istasyonunun altına geliyor ve şarj için park ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz