Tüm iş süreçlerine entegre ettiği sürdürülebilirlik faaliyetlerini yeni bir departman altında birleştiren Continental, Claus Petschick önderliğinde “2030 Vizyonu” stratejisini belirledi. Bu strateji kapsamında lastik sektöründe yeni teknolojiler, alternatif malzemeler ve çevre dostu üretim süreçlerinde istikrarlı araştırma ve geliştirme faaliyetlerine odaklanılacak.
Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, yıllardır ortaya koyduğu sürdürülebilirlik taahhüdü kapsamındaki tüm faaliyet ve projelerini “2030 Vizyonu” strateji programı kapsamında, 30 yılı aşkın bir süredir Continental’de farklı departmanlarda çalışan Claus Petschick liderliğiyle yeni bir departman altında topladığını açıkladı. “2030 Vizyonu’’ stratejisi kapsamında Continental, iklim değişikliğinin azaltılması, temiz mobilite, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir tedarik zincirleri olmak üzere dört stratejik konuya odaklanacak.
Continental, doğal kauçuğun lastik fabrikalarına olabildiğince yakın bir yerde üretilerek özellikle tropik bölgelerden ithalatının durdurulması yönündeki çalışmalarına devam ediyor
Continental, geleceğin lastik üretimi, kullanımı ve geri dönüşümünü enerji tasarruflu ve çevre dostu yapabilmek için yeni teknolojiler, alternatif malzemeler ve çevreyle uyumlu üretim yöntemlerinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine düzenli olarak yatırım yapmaya devam ediyor. Bu amaçla en son 2013 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde dünyada tek olan ContiLifeCycle fabrikasını kuran Continental, entegre kaplama sistemleriyle özel olarak tasarlanmış makineler ile lastik geri dönüşümüne yeni standartlar getirdi. Aynı zamanda Continental, doğal kauçuğun lastik fabrikalarına olabildiğince yakın bir yerde üretilerek özellikle tropik bölgelerden ithalatının durdurulması yönünde ki çalışmalarına devam ediyor. Tropik bölgelerdeki ithalatın durdurulmasıyla ormanların yok olmasının önüne geçilmesi ve uzun taşıma güzergahlarından kaynaklanan CO2 emisyonları azaltılması hedefleniyor. Ayrıca, elektronik sistem aracılığıyla mümkün olduğu kadar şeffaf, izlenebilir ve sürdürebilir bir tedarik zinciri oluşturulması amaçlanıyor. Continental, doğal kauçuk sektöründe iş dünyasından ve sivil toplumdan en önemli oyuncuların küresel sürdürebilirliği arttırmak için birlikte çalıştığı bir platform olan Sürdürebilir Doğal Kauçuk Küresel Platformu‘nun da (GPSNR) kurucu üyelerinden biri.
Continental ve Fraunhofer Moleküler Biyoloji ve Uygulamalı Ekoloji Enstitüsü (IME) ortaklığıyla yapılan ve birçok ödül alan uzun vadeli Taraxagum projesi ile gelecekte motosiklet, araba ve ticari araç lastikleri üretmek için karahindiba bitkisinden doğal kauçuk elde edilecek. Urban Taraxagum bisiklet lastiği, Continental‘in karahindiba bitkisinden elde ettiği doğal kauçuktan seri üretimini yaptığı ilk lastik olma özelliği taşıyor.
“Petschick liderliğindeki yeni departmanımızın inovasyon kapasitemizi artacağına inanıyoruz”
Konu özelinde açıklamada bulunan Continental Lastik Grubu Başkanı ve Continental AG Yönetim Kurulu Üyesi Christian Kötz, “Kapsamlı faaliyetlerimizi ve araştırma projelerimizi Claus Petschick liderliğinde ayrı bir sürdürülebilirlik organizasyonunda birleştirerek değer zinciri boyunca sürdürebilir iş modelleri, yenilikçi ürünler ve hizmetlerin sistematik olarak genişletilmesi taahhüdümüzün altını çiziyoruz. Petschick önderliğindeki yeni departmanımızın sürdürülebilir ve güvenilir bir yönetimle inovasyon kapasitemizin ve gelecekte başarımızın artacağına, istikrarlı bir çalışmayla da toplumun ve geleceğimizin şekillenmesine önemli bir katkıda bulunacağımızdan eminiz.” dedi.