Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul’da bulunan Ar-Ge merkezine ilave olarak Aksaray’da 8.4 milyon Euro tutarında yatırımla kurulacak yeni Ar-Ge merkezinin temeli atıldı. Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan Ar-Ge merkezleriyle birlikte küresel yetkinlik merkezlerinden biri olacak Aksaray Ar-Ge Merkezi, 2018 yılı itibariyle Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onaylarını verecek.
Sektördeki 50’nci yılını kutlayan Mercedes-Benz Türk, Aksaray’da 8.4 milyon Euro’luk yatırımla kurulacak yeni Ar-Ge Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya’da bulunan küresel Ar-Ge merkezleri ağına dahil olacak Aksaray Ar-Ge Merkezi, 2018 yılı itibariyle tüm dünyadaki Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onaylarını verecek.
Yeni Mercedes-Benz Türk Aksaray Ar-Ge Merkezi
Mercedes-Benz Türk Aksaray kamyon fabrikası içerisinde 8.4 milyon Euro tutarında yatırımla kurulacak Ar-Ge Merkezi’nin 2018 yılının temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.
40 bin metrekareyi aşkın alan üzerine kurulacak yeni Ar-Ge Merkezi’nin kapalı alanı 8 bin metrekare, açık alanı ise 32 bin metrekare olacak. Yeni Ar-Ge Merkezi’nde toplamda 215 kişinin çalışması planlanıyor. Hali hazırda Ar-Ge faaliyetleri ve destek birimler kapsamında 140 kişi görev yapıyor.
Mercedes-Benz Türk İstanbul Ar-Ge Merkezi
Mercedes-Benz Türk, İstanbul Hoşdere fabrikasında Daimler AG’nin küresel Ar-Ge ağı içerisinde “Yetkinlik Merkezleri” oluşturma stratejisi kapsamında 2009 yılında Ar-Ge Merkezi kurmak için ilk başvuruyu yaptı.
Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi, kamyon ve otobüs geliştirme bölümleri ile hem Türkiye piyasasına uygun araç kavramları geliştiriyor hem de aldığı küresel sorumluluklar kapsamında şasi, mekatronik ve iç tefrişat konularında yenilikçi çözümleri ile yurtdışına mühendislik ihraç ediyor.
Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Merkezi, son yıllarda özellikle karbon yayımını azaltmaya yönelik kamyon ve otobüs üretiminde kullanılan yapısal parçaların hafifletilmesi, maliyetin düşürülmesi ve üretim süreçlerinin daha da basitleştirilerek sürdürülebilirlik bilincinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bunun yanı sıra yerli tedarikçilere verilen destek ile araç maliyetini düşürmeye yönelik küresel kapsamları yerlileştiriyor.
Güzel yazı olmuş elinize sağlık
Yazılar güzel, Kayseriden selamlar