Parker’dan yeni devre dışı bırakılabilir ikiz akışlı kamyon pompası

0
439
parker
Parker Hannifin'in Pump & Motor Division Europe bölümü, mobil hidrolik pazarına yönelik bir inovasyon olarak yeni devre dışı bırakılabilir ikiz akışlı kamyon pompası F4 serisinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri olan Parker Hannifin‘in Pump & Motor Division Europe bölümü, mobil hidrolik pazarına yönelik bir inovasyon olarak yeni devre dışı bırakılabilir ikiz akışlı kamyon pompası F4 serisinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Yeni F4 hidrolik pompa, başarılı F2 ikiz akışlı pompa ve F3 eksenel pistonlu sabit pompa serilerinin teknolojisini bir araya getirerek, farklı kapasitelerde ayrı akışları gerektiren her tür araç için basit ve esnek bir çözüm sağlıyor. Pompanın; tuz serpme makineleri, kancalı yükleyiciler, ormancılıkta kullanılan vinçler, vidanjörler, kar küreme makineleri gibi araçlarda çeşitli uygulamaları olacak.

Patentli debriyaj işlevi, kullanıcının ön paneldeki bir düğmeye basarak hareket hâlindeyken ve motoru durdurmadan pompayı dizel motora bağlamasını veya dizel motordan ayırmasını sağlıyor. Bu işlev, önemli ölçüde yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonlarında önemli miktarda azalma sağlıyor.

Örneğin; yeni F4 serisi pompayı kullanan, kancalı yükleyici ve sökülebilir kar küreme ekipmanına sahip bir kamyon, ilk ayında 260 saat çalışıyor ve bu saatlerin yalnızca 56’sında yavru şanzımanı (PTO) kullanıyor olsun. Bu durumda, pompanın bağlantısı kesildiğinde saat başına yaklaşık 1,2 kW daha az güç gerekecek. Bu, yalnızca o ay içinde yaklaşık 50 litre daha az yakıta ihtiyaç duyulacağı anlamına geliyor ve bir yıl içinde olası tasarruf miktarı 600 litreyi aşabiliyor (özellikle kar küreme ekipmanının yıl içinde yalnızca birkaç ay kullanıldığı durumda). Bu durumda, CO2 emisyonları da yaklaşık 1,8 ton azalacak.

Ayrıca; debriyaj özelliği pompadaki aşınma ve yıpranmayı azaltır; maliyetli hizmet dışı kalma ve işin durması risklerini en aza indirirken gürültü emisyon düzeylerini de azaltıyor.

İkiz akışlı pompayı devre dışı bırakabilme özelliği, yakıt tasarrufu sağlaması ve pompanın daha az aşınması nedeniyle önemli miktarda para tasarrufuna olanak tanır. Hidrolik hortum arızası durumundaysa kullanıcılar, kamyonu çekiciyle nakletmek yerine servise kadar götürebilir, böylece de hizmet dışı kalma süresi azalır.” diyerek Pump & Motor Division Europe’ta Ürün Lideri olan Anders Larsson bu işlevin avantajlarını sıralıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz