Goodyear FIA ETRC sezonu öncesi Most’ta testler

0
294
iveco-most
Çek Cumhuriyeti'ndeki Autodrom Most'ta bu hafta birkaç takım sezon öncesi test oturumlarına katıldı. Kamyonlar ve ekipler, üç günlük test boyunca karışık pist koşullarında kendilerini denediler.

Çek Cumhuriyeti’ndeki Autodrom Most‘ta geçen hafta birkaç takım sezon öncesi test oturumlarına katıldı. Kamyonlar ve ekipler, üç günlük test boyunca karışık pist koşullarında kendilerini denediler.

2021 Şampiyonası ikincisi Sascha Lenz, MAN kamyonunu bu sezon daha fazla siyahla daha koyu renklerde tanıttı. Yaşanan birkaç soruna rağmen, takım iyi bir parkur süresi elde etti ve sezon öncesinde değerli veriler topladı.

Buggyra Racing, ev sahibi olduğu piste test için iki kamyon getirdi. 2017 kamyon yarışı şampiyonu Adam Lacko‘nun önümüzdeki sezon için hedefi açık: şampiyonluk için savaşmak. Ancak bunun kolay bir iş olmayacağını biliyor: “Pistte gitgide daha çok iyi sürücü yer alıyor. Sıralamada, saniyenin onda birinde üç ya da dördümüz varız. 5.5 tonluk bir canavarla bu etkileyici ve bu yarışların yine harika bir seviyede olduğu açık.

Bu testler bizi biraz daha ileriye taşıyacak.” diyen Buggyra Racing İletişim Başkanı Jan Kalivoda, şöyle devam etti: “Bu yıl aks ve fren sistemi üzerinde çalıştık. Ayrıca güvenilirliğe odaklanırken motora biraz güç ekledik. Bu adımların biraz daha gelişmemize yardımcı olacağına inanıyoruz. Ancak ilk yarışa kadar rekabetin ne kadar iyi olduğunu görmeyeceğiz.

buggyra-most
Buggyra Racing, ev sahibi olduğu piste test için iki kamyon getirdi.

2021 Goodyear Kupası ikincisi Téo Calvet, Goodyear FIA ETRC‘deki ikinci sezonuna hazırlanıyor ve amacı, genel klasmanda zirveye yerleşirken Promoter’s Cup’ı kazanmak. 21 yaşındaki Fransız sürücü, “Gelişmeye devam ettikçe testlerden memnunum. Salı günü, ben ve Adam araçlarımızı değiştirdik ve ben ayarlarını denerken o da kurulumda bana yardım etti. Bu da kendi gelişimimde rol oynadı.” dedi.

Hahn Racing Takımı da bu hafta piste çıktı. Geçen pazartesi günü doğum gününü kutlayan Jochen, geçen yıl biraz karışık bir sezon geçirdi, ancak takım son birkaç gün içindeki sürüşten ve elde edilen deneyimden memnundu.

Alman Schwabentruck takımı, test sırasında iki Iveco S-Way kullandı. Birinci sürücü Steffi Halm, #44’ün pilotluğunu yaptı ve Emma Mäkinen takımın ikinci kamyonunu sürdü. Fin yarışçı, bu sezon Nürburgring’de şampiyonanın üçüncü turunda yarışlara ilk kez başlayacak.

Clemens Hecker, yeni kamyonunu ilk kez Most’ta tanıttı. Alman ve ekibi, son iki yılı tamamen yeni bir kamyon ve tasarım üzerinde çalışarak MAN’dan Scania’ya geçiş yaparak geçirdi.

iveco-most-2
Alman Schwabentruck takımı, test sırasında iki Iveco S-Ways kullandı.

Autodrom Most’taki ikinci Scania, kış tatilinde yarış kamyonunu elden geçiren Steffen Faas‘ın idi. Steffen Faas, yeni bir tasarım ve “Yolunuza güç veriyoruz” sloganını tanıttı. Ekip, diğer şeylerin yanı sıra kış tatilinde süspansiyona odaklandıklarını açıkladı.

İki Iveco daha Don’t Touch Racing‘den André Kursim ve René Reinert’in ellerinde teste katılarak yılın ilk turlarını attı.

Autodromo Most’tan uzakta olan T Sport Bernau, kamyonlarını Nogaro’da test etti. Fransa’daki pist, İngiltere merkezli ekip için daha uygun bir konumda ve önceki iki yılda orada test yaptıkları göz önüne alındığında, karşılaştırılabilecek çok sayıda güncel veriye sahipler. Takımın MAN kamyonu yeni bir görünüme kavuştu ve iki günlük test sırasında motor, şanzıman, frenler ve direksiyon bileşenleri dahil olmak üzere sistemler kontrol edildi.

Antonio Albacete, “Bazı sorunlar bulduk, zaten test de bunun için; ancak genel olarak test oturumunun sonuçlarından memnunuz, tüm ekip çok çalışıyor.” dedi.

Kamyonlar bir aydan kısa bir süre içinde Misano’da piste çıkacağı için sezonun ilk yarışı için geri sayım başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz