İnsan-robot işbirliği ile üretim devam ediyor

0
663
Fanuc_TamirMerkezi-2
FANUC, Avrupa’daki ikinci tamir merkezini 2020 yılı başlarında Türkiye’de açtı.

Japonya merkezli lider CNC, robot ve makine üreticisi FANUC’un Türkiye’de 250 bin Euro yatırım bütçesiyle açtığı FANUC Tamir Merkezi pandemi döneminde otomasyon sistemleri kullanan üreticilerden büyük talep gördü. Başta medikal olmak üzere otomotiv ve otomotiv yan sanayi, beyaz eşya, talaşlı imalat, gıda, elektrik/elektronik sektörlerinden gelen talepler yüksek oranda Robot TP (Teach Pendant-Robot El Kumandası) tamiri özelinde gelişti.

Fanuc_TamirMerkezi-4
FANUC Türkiye Tamir Merkezi, ilk etapta FANUC Alpha, Alpha-i, Beta-i servo motor ve sürücüleriyle birlikte FANUC Robot el kumandalarının (Teach Pendant) tamir edilmesi hedefiyle kuruldu.

Dünyanın en önemli CNC, robot ve makine üreticisi Japon devi FANUC, Avrupa’daki ikinci tamir merkezini 2020 yılı başlarında Türkiye’de açtı. Yaklaşık 500 metrekare alanda Avrupa’daki tamir merkezi ile birebir konseptte oluşturulan FANUC Türkiye Tamir Merkezi, ilk etapta FANUC Alpha, Alpha-i, Beta-i servo motor ve sürücüleriyle birlikte FANUC Robot el kumandalarının (Teach Pendant) tamir edilmesi hedefiyle kuruldu. İlerleyen dönemlerde FANUC Pcb’lerinin (Anakart, Sürücü kartları, I/O kartları) de tamir edileceği tamir merkezi, pandemi döneminde otomasyon sistemleri kullanan üreticilerden büyük talep gördü. 

Fanuc_GeneMuduru_TeomanAlperYigit-(5)
FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit

İçinde bulunduğumuz dönemde başta medikal olmak üzere otomotiv ve otomotiv yan sanayi, beyaz eşya, talaşlı imalat, gıda, elektrik/elektronik sektörlerinden gelen talepler, yüksek oranda Robot TP (Teach Pendant-Robot El Kumandası) tamiri özelinde oldu. FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Covid-19 sürecinde FANUC Tamir Merkezi’ne yönelik yoğun talep ile salgın koşullarına rağmen akıllı fabrikalarda üretimin durmadığını ve bu sürekliliğin ekonomik istikrarı sağlamakta ne derece önemli olduğunu bir kez daha gördük.” dedi.

Fanuc_TamirMerkezi-1
Başta medikal olmak üzere otomotiv ve otomotiv yan sanayi, beyaz eşya, talaşlı imalat, gıda, elektrik/elektronik sektörlerinden gelen talepler yüksek oranda Robot TP (Teach Pendant-Robot El Kumandası) tamiri özelinde gelişti.

Akıllı teknolojileri üretim parkurlarına dahil etmek bir ihtiyaç değil, bir zorunluluktur

Yeni normal standartlara alışmaya başladığımız bu günlerde,  fabrika otomasyonunun Türkiye’de yükselişe geçtiğini, taleplerin arttığını ve yatırım süreçlerinin değerlendirildiğini gözlemlediklerini ifade eden Teoman Alper Yiğit, 2020 başlarında hayata geçirdikleri FANUC Türkiye Tamir Merkezi’nde koronavirüs pandemisi döneminde müşterilerimize ekonomik çözümler sunarak üretimlerine katkı sağladıklarını aktardı. Özellikle lokomotif sektörlerden gelen talepler nedeniyle ciddi bir hareketlilik yaşandığını, meydana gelen bu hareketliliğin ülkemizde otomasyon bilincinin gelişmekte olduğunu kanıtladığını söyleyen Yiğit,Küresel bir kriz ortamı yaratan, tedarik zincirlerini koparan, üretimin neredeyse tüm dünyada durma noktasına geldiği çok ağır bir süreci deneyimledik. Söz konusu kriz ortamında üretiminde otomasyona geçmemiş olan yapılar ekonomik anlamda büyük hasar gördü. Üretimini dijitale aktarmış, akıllı ve karanlık fabrikalar kurgulamış, parkurlarında robotik uygulamalar oluşturmuş kuruluşlar ise üretimine kesintisiz devam etti.  Küresel çapta, ekonomik akışkanlık bu uygulamalar sayesinde sağlandı. Dünya değişti, değişiyor, değişmeye devam edecek. Çok yakın bir gelecekte çok daha ileri teknolojiler hayatımızın her alanında varlık gösterecek. Dolayısıyla insan-robot etkileşimini içeren akıllı teknolojileri üretim parkurlarına sokmak günümüzde bir ihtiyaç değil, bir zorunluluk. FANUC olarak en büyük sorumluluğumuzu ülkemizin bu teknolojik altyapıları sahiplenmesini sağlamak olarak görüyoruz. Türkiye’deki yatırımların giderek arttığını net olarak gözlemliyoruz. Ülke olarak küresel pazardaki payımızın artması dünyaya hakim ileri teknolojilere tam entegrasyonla mümkün olacaktır.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz