Kordsa ve Continental’in birlikte geliştirdiği Cokoon teknolojisiyle üretilen ilk lastikler yola çıkıyor

0
1410
Kordsa_Cokoon__1_
Continental ve Kordsa, bugün yeni sürdürülebilir yapıştırma teknolojisiyle 250 bin binek otomobil lastiğinin seri üretiminin 2019'da başladığını açıkladı.

Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental ile lastik, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarının küresel oyuncusu Kordsa, bugün yeni sürdürülebilir yapıştırma teknolojisiyle 250 bin binek otomobil lastiğinin seri üretiminin 2019’da başladığını açıkladı. İki güçlü ortak 2017’den beri bu yeni çevre dostu yapıştırma teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Bu yeni teknoloji, resorsinol ve formaldehit kullanılmadan kauçuk esaslı bileşiklerle tekstil güçlendirme malzemelerinin yapıştırılmasını sağlıyor. Tekstil güçlendirme malzemeleri, lastik üretimi ile hortumlar ve konveyör bantlar gibi mekanik kauçuk ürünlerin üretiminde yaygın olarak kullanılıyor.

Kordsa_Cokoon__2_
Mart 2019’da bir açık inovasyon teknolojisi olarak ilk kez duyurulmasının ardından Cokoon sektörde büyük ilgi gördü.

Mart 2019’da bir açık inovasyon teknolojisi olarak ilk kez duyurulmasının ardından Cokoon sektörde büyük ilgi gördü. 40’ın üzerinde firma (lastik üreticileri, lastik bezi üreticileri ve tekstil tedarikçileri) malzemeyi test etmek istediğini ve lisans havuzuna katılmayı düşündüğünü belirtti. Şu ana kadar bu firmalardan yaklaşık 20 tanesi ürün numunesi aldı. Kordsa ve Continental bu yeşil teknolojinin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere ilgilenen herkesi havuza katılmaya ve ücretsiz lisans almaya davet ediyor. Lisans havuzu bağımsız hukuk firması AdvInno tarafından yönetiliyor. İlgilenen şirketler www.cokoon.com resmi web sitesinden daha fazla bilgi edinebiliyorlar ve iletişim bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Kordsa_AndreasTopp
Continental Lastikleri Malzeme ve Süreç Geliştirme ve Sanayileşme Başkan Yardımcısı Dr. Andreas Topp

Continental Lastikleri Malzeme ve Süreç Geliştirme ve Sanayileşme Başkan Yardımcısı Dr. Andreas Topp konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Numune süreci oldukça başarılıydı ve başvurular beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Sektörden gelen bu olumlu geri bildirimler, bizi Cokoon teknolojisinin lastiklerimize entegrasyonu ile devam etmeye ve 2019’da ilk lastiklerin seri üretimine geçmeye teşvik etti. 2020 ve sonrasında lastik üretimimizde Cokoon teknolojisinin kullanımını genişletmek öncelik verdiğimiz konular arasında.

Kordsa_DevrimOzaydin
Kordsa Global Teknoloji Direktörü Devrim Özaydın

Kordsa Global Teknoloji Direktörü Devrim Özaydın, Cokoon teknolojisi ile neyi amaçladıklarını açıklayarak, “Cokoon ile tekstil ve kauçuk yapıştırmak için çevre dostu bir endüstri standardı yaratmak istiyoruz. Bu nedenle, tüm ilgili tarafları havuza katılmaya, ücretsiz lisans almaya, bu yeni açık teknolojinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya ve Cokoon’u seri üretimlerinde kullanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Resorsinol ve formaldehit içermeyen çevre dostu yapıştırma teknolojisi

Cokoon, tüm diğer lastik üreticilerine ve tedarikçilerine açık kaynak bir çözüm olarak sunulan yeni bir yapıştırma teknolojisinin markası. Ar-Ge ortakları Continental ve Kordsa, geliştirme veya lisans ücretlerinden feragat ederek, lisans havuzuna katılan ücretsiz lisans sahiplerinin bu teknolojinin daha da geliştirilmesi için patentlerini bu lisans havuzu aracılığıyla diğer ortaklara ücretsiz olarak sunmalarını bekliyorlar. İlgilenen şirketler numune talep edebiliyorlar.

Kordsa_Cokoon__3_
Cokoon, tüm diğer lastik üreticilerine ve tedarikçilerine açık kaynak bir çözüm olarak sunulan yeni bir yapıştırma teknolojisinin markası.

Cokoon’dan önce, tekstil güçlendirme malzemelerinin etrafındaki kauçuk matrisine yapıştırılabilmesi için resorsinol ve formaldehit kimyasalları yerine kullanılabilecek bir alternatif yoktu. Resorsinol ve formaldehidin daha çevre dostu bir alternatifle değiştirilmesi, sadece sürdürülebilir tedarik zinciri için değil, aynı zamanda kord bezi üreticileri için de avantaj sunuyor. Lastik fabrikalarındaki çalışanların ve son kullanıcıların, vulkanizasyon sürecinde kimyasal olarak değişen bu iki maddeden zarar görmediklerinin altını çizmekte de fayda var. Cokoon teknolojisi ile tekstil ürünlerinin kauçuğa yapışması artık bu iki kimyasal olmadan mümkün ve teknik ekipmanlarda da hiçbir değişiklik yapmaya gerek kalmıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz