Türkiye‘nin başarılı girişimci kadınları ve genç girişimci iş kadınları, dünya çapında bir ilk olan Pembepist etkinliğinde bir araya geldi. Sertrans CEO’su Nilgün Keleş’in de yarışmacılar arasında yer aldığı etkinlikle kadınlar arasındaki dayanışmanın artırılması hedefleniyor.
Dünyada ilk kez düzenlenen Pembepist etkinliğinde sekiz girişimci kadın Intercity İstanbul Park’ta bir araya geldi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleşen etkinlikte erkekler tribünlerdeki yerini alarak yarışan kadınları desteklediler. Kadınlar arasındaki dayanışmanın artırılması hedefiyle başlatılan etkinlikte dereceye giren kadınlara ödülleri verildi.
Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş’in de yarışmacılar arasında yer aldığı etkinlikte kadınlar, iş yaşamındaki başarılarını pistte de gösterdi. Yarışma sonrası bir açıklama yapan Nilgün Keleş, “Özellikle 8 Mart günü kadınların ekonomik ve sosyal haklarına dikkat çekmek için birçok etkinlik yapılıyor. Ağırlıklı olarak erkeklerin katıldığı otomobil yarışlarında kadının odak noktasına geldiği bu etkinlik, verdiği mesaj ve içeriği açısından diğer etkinliklerden farklı bir şekilde konumlanıyor. Erkek egemen bir sektör olan lojistik sektörünün bir temsilcisi olmak ise benim için çok daha farklı bir öneme sahip. Kadınlar arasındaki dayanışmayı artırmayı, kadınların cesaretine vurgu yaparak kadın girişimciliğini teşvik etmeyi amaçlayan Pembepist gibi organizasyonların yayılmasını ve çok daha geniş katılımcı kitlesine hitap etmesini ümit ediyorum. Dünyada eşi benzeri olmayan böyle çalışmaya imza attıkları için Pembepist ekibine teşekkür ederim.” dedi.
Sertrans Logistics’te hedef işgücüne kadın katılımının artırılması
Erkek egemen bir sektörde kadın olarak yer almanın zorluklarına da değinen Nilgün Keleş, bugün Sertrans Logistics’in geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti vurguladı. Nilgün Keleş, “Erkek egemen bir sektörde çalışmanın birtakım zorlukları da beraberinde getirdiğini belirtmek gerekiyor. Erkek egemen bir sektörde bir kadın olarak ayakta kalabilmenin yolu sürdürülebilir başarıdan geçiyor. En ufak hatanızı ‘kadının yapacağı iş değil bu’ mantığıyla değerlendirecek bir sektörde büyük bir çaba, emek ve özveri ile çalışmak zorunlu hale geliyor. Elbette yıpratıcı gibi görünen bu süreç eğer işinizi seviyorsanız, kendinize ve işinize inanıyor, yaptığınız işten ve sonuçlarından keyif alıyorsanız, günün sonunda bu özverileri fazlaca hesaba katmamayı öğreniyorsunuz.” dedi.
Sertrans Logistics olarak nihai hedeflerinin işgücüne kadın ve erkek katılım oranını eşit seviyede tutmak olduğunun altını çizen Keleş, “Sektördeki kadın yönetici olarak kendi şirketimde kadın çalışanlara rol model olma sorumluluğu da taşıyorum. Şirketimde kadınlardan yana pozitif ayrımcılık gözetiyorum. Sertrans Logistics olarak kadının ekonomik hayata katılımını ve iş yaşamına katkısını destekleyen, iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldıran, işte eşitlik ilkesiyle kadınlara da kariyer fırsatı tanıyan bir şirketiz. Kadın çalışanlarımıza özel hayatlarındaki rol ve sorumlulukları göz önünde tutularak bazı kolaylıklar sağlanıyor. Kadın – erkek çalışan oranında yüzde 50 – yüzde 50 eşitliği sağlayarak ‘Kadın Dostu’ bir şirket olmayı hedeflediğimizi de ayrıca belirtmek isterim. Bunu da yalnızca şirketimizin başarısı için değil; ülkemizin kalkınmasının, refahının artmasının da bir yolu olarak gördüğümüz için yapıyoruz.” şeklinde konuştu.