UND Başkanı Şerafettin Aras ve Yönetim Kurulu, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ile gümrük ve sınır geçiş süreçlerini değerlendirdi

0
5
UND
UND Başkanı Şerafettin Aras ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve ekibiyle gerçekleştirdiği toplantıda, uluslararası taşımacılık sektörünü güçlendirecek konuları masaya yatırdı.

UND Başkanı Şerafettin Aras ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve ekibiyle gerçekleştirdiği toplantıda, uluslararası taşımacılık sektörünü güçlendirecek konuları masaya yatırdı. Görüşmede, özellikle gümrük ve sınır kapılarındaki süreçlerin iyileştirilmesinin Türkiye’yi küresel ticarette bir transit merkez olarak öne çıkaracak adımlar olduğu vurgulandı.

Toplantıda, Türkiye’nin uluslararası ticarette tercih edilen bir güzergah olabilmesi için, gümrük süreçlerinin hızlandırılması gerektiği ve bu nedenle sınır kapılarının iyileştirilmesinin öneminin öne çıkan konular olduğu belirtildi. Ülkemiz sınır kapılarındaki fiziki yapıların transit taşımacılıktaki potansiyelimiz doğrultusunda geliştirilmesi, sadece yerel ticaret için değil, küresel ticaret akışında da kilit bir oyuncu olunmasını sağlayacak. Sınır kapılarında yapılacak iyileştirmeler, Türkiye’nin ticarette geçiş noktası olma özelliğini pekiştirirken, uluslararası taşımacılık rotalarında kilit bir ülke haline gelmesine olanak tanıyacak.

Türkiye’nin bölgesel ve küresel ticaret rotalarında merkez olma hedefini gerçekleştirebilmesi için bürokratik süreçlerin iyileştirilerek Kolay Transit Ticaret Mevzuatı’nın oluşturulması, Türkiye’nin transit ülke olarak avantajını iyi kullanmasına olanak sağlayacak.

UND’nin diğer gündemlerinde ise Parsiyel Eşyanın Geçici Depolanan Eşya Statüsünde 2 İş Günü Antrepoya Konulabilmesi, ATS Uygulamalarında, Araç Takip Sistemleri Gibi Alternatif Çözümlerin Kullanılması, Geçici Depolama Alanlarının Artırılması, Transit Süre aşımı Kaynaklı Cezaların Önlenmesi İçin İlave Süre Verilmesi, Muratbey ve Erenköy-TASİŞ iç Gümrüklerinin İyileştirilmesi, İzinli Alıcı Yetkisinin kullanımının kolaylaştırılması yer aldı.

Toplantıda alınan kararlar, Türkiye’nin küresel taşımacılıkta rekabet gücünü artırarak Türkiye’nin transit taşımacılıkta Avrupa ile Asya arasındaki en güçlü ticaret koridorunun merkezi olmasına katkı sağlayacak.

Görüşmelerde, Gümrük süreçlerindeki her iyileştirme, Türkiye’nin ticaret hacmini katlayacak bir fırsat olarak değerlendirildi.

UND, sektörün talep ve beklentilerine göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ve ekibine teşekkür etti.

Toplantıya Genel Müdür Yardımcısı Burak Serkan Yaşar, Daire Başkanı Filiz Kardemir, UND ikinci Başkanı Ergün Bilen, Başkan Yardımcısı Murat Baykara, Genel Sekreter Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Cengiz, Genel Koordinatör Nejla Albayrak ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Çirkin katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz