Cevdet İnci Eğitim Vakfı, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı

0
24
Cevdet İnci Eğitim Vakf
Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Hem İşte Hem Eğitimde (HİHE) programı kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Genç kadınların mesleki eğitim yoluyla üretime katılımlarını teşvik etmek amacıyla “Hem İşte Hem Eğitimde” programını yürüten Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve teknik eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile 18-29 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara yönelik Manisa’da mesleki eğitim kursları açılacak. Geliştirilecek özel sektör iş birlikleriyle kursları başarıyla tamamlayan genç kadınların üretimde aktif rol almaları hedefleniyor.

Protokol, mesleki eğitim kurslarının yanı sıra, gençlere mesleki eğitimin önemini anlatmak için çeşitli farkındalık çalışmaları yapılmasını da kapsıyor. Bu çerçevede, Manisa’da ortaöğretim ve meslek liselerindeki öğrenciler için bilinçlendirme seminerleri düzenlenecek, öğretmenler ve velilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılacak ve meslek seçiminde rehberlik desteği sunulacaktır. Bu sayede, öğrencilerin kariyer planlamalarını daha bilinçli bir şekilde yapmaları desteklenerek, istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde başlayan Hem İşte Hem Eğitimde burs programı da yeni öğrencilerin desteklenmesiyle devam ettirilecek.

13 Ağustos 2024 tarihinde İnci Holding’de imzalanan protokol törenine; İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, İnci Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, İnci Vakfı Genel Müdürü Elif Türkmen Elbirler, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç katılım gösterdi.

İmza töreninde konuşan İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, ana hedeflerinin toplumda üreten bireylerin sayısını artırmak olduğunu belirterek, “Hem İşte Hem Eğitimde programımızdaki faaliyetlerimize başlamadan önce İzmir’de olduğu gibi Manisa’da da pek çok özel ve kamu kuruluşuyla görüşerek ihtiyaçları dinledik ve hedeflerimizi anlattık. Bu görüşmelerimiz sonunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Valiliği’nin programımıza inançlarından dolayı onur duyduk. Programımız, yalnızca genç kadınları değil, tüm öğrencileri kapsayan geniş bir vizyona sahip. Bu işbirliği sayesinde, gençlerin erken yaşlardan itibaren mesleki eğitimin önemini kavramalarını ve bu alanda bilinçli adımlar atmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Toplumun kalkınmasının en başta kadınların da istihdamda yer almasıyla mümkün olacağını hepimiz biliyoruz. Bizimle aynı inanca sahip kurumların olduğunu görmek mutluluk verici. Bu protokolün ardından açacağımız kurslarda özel sektörün ve sektör liderlerinin yol arkadaşlığına ihtiyacımız olacak. Bu işbirliği sayesinde, eğitim, sivil toplum ve iş dünyası arasında güçlü bir köprü kurarak, öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına ve 21. Yüzyıl becerileriyle istihdam edilebilirliklerinin artmasına katkı sağlamak ana amaçlarımız. Manisa Valiliği’ne ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne destekleri için çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz