UND, Tuna Komisyonu daveti üzerine Budapeşte’de ulaştırma koridorları ve Türkiye’nin önemini anlattı

0
63
UND
UND Heyeti, Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ile bir araya gelerek Türkiye-Macaristan karayolu taşımacılığını değerlendirdi.

Tuna Komisyonu, T.C. Budapeşte Büyükelçiliği ile AB’nin desteğiyle düzenlenen “Tuna üzerinden Türkiye’ye Bağlanmak” konulu ortak etkinlikte, bölge ülkelerin kamu ve iş dünyası bir araya gelerek Türkiye özelinde bölge taşımacılığı değerlendirildi.

UND, bölge taşımacılığındaki gelişmeleri değerlendirip karayolu taşımacılığı çerçevesinde Türkiye, Avrupa, Orta Asya, Kafkaslar ve Orta Doğu taşımacılığına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Yapılan sunumda; önemli koridorların üzerinde bulunan Türkiye’nin tüm taraflar için vazgeçilmez bir ortak olduğu vurgusu yapılarak, karayolunda yaşanan sorunların çözülmesi halinde diğer taşımacılık modlarının da bu paralelde gelişeceğine ve Orta Koridor, Zengezur Koridoru, Kalkınma Projesi, Via Carpatia ve Tuna Taşımacılığının gelişimine katkılar sunarak önemli bir potansiyelin ortaya çıkacağı vurgulandı.

Etkinlik kapsamında UND Heyeti, Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ile bir araya gelerek Türkiye-Macaristan karayolu taşımacılığını değerlendirdi.

Tuna Komisyonun davetine UND adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Talay ile İcra Kurulu Başkanı Alper Özel katılım sağladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz