Contargo ve Remondis, eActros 600 müşteri testinde ilk elektrikli kamyonları kullanmaya başladı

0
277
Mercedes-Benz eActros 600
Geçtiğimiz yıl tanıtılan uzun mesafe taşımacılığına yönelik e-kamyonun ilk iki test aracı, konteyner lojistik şirketi Contargo ve geri dönüşüm uzmanı Remondis tarafından devreye alındı.

Akü elektrikli Mercedes-Benz eActros 600 müşteri testine giriyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan uzun mesafe taşımacılığına yönelik e-kamyonun ilk iki test aracı, konteyner lojistik şirketi Contargo ve geri dönüşüm uzmanı Remondis tarafından devreye alındı. Her iki şirket de küresel Rethmann Group‘nun bir parçası. Contargo, e-kamyonunu birkaç ay boyunca Wörth am Rhein limanı ile çeşitli yükleme ve boşaltma noktaları arasında konteynerlerin taşınması için kullanacak. Aracın günde 800 kilometreden fazla yol kat etmesi planlanıyor. Araç ilk aşamada Karlsruhe’deki Contargo terminalindeki hızlı şarj istasyonunda şarj edilecek. Contargo yakın gelecekte deposunda kendi şarj altyapısını kurmayı planlıyor. Contargo’ya göre şirket şu anda 18 lokasyonda 90 şarj noktasıyla Almanya’daki ağır hizmet elektrikli kamyonlar için en büyük özel şarj ağını inşa ediyor.

Remondis, test aracını HoLa projesi kapsamında Köln’de kullanacak. HoLa‘nın amacı, akü elektrikli uzun mesafe taşımacılığı için yüksek performanslı bir şarj altyapısının inşası ve işletilmesi. Projeye Daimler Truck‘ın yanı sıra sanayi ve araştırma enstitülerinden diğer konsorsiyum ortakları da katılıyor. Remondis’in test aracı öncelikle geri dönüştürülmüş ham maddelerin taşınmasında kullanılıyor ve Kögel markalı bir treylerle donatılıyor.

Mercedes-Benz Trucks, farklı kullanım senaryolarına sahip müşterilere daha fazla test aracı teslim etmeyi planlıyor.

Mercedes-Benz Trucks Pazarlama Satış ve Hizmetler Başkanı Stina Fagerman, konuyla ilgili olarak “Üretime başlamadan önce e-kamyonların müşterilerle test edilmesinin oldukça başarılı olduğu kanıtlandı. Bu nedenle eActros 600 için pratik testlere de güveniyoruz. Contargo ve Remondis’in eActros 600’ü gerçek kullanımda test eden ilk müşteriler olmasından çok memnunuz.” dedi.

Rhenus Trucking GmbH & Co. KG CEO’su Michael Starke ise şunları söyledi: “Elektriklendik’ ve sürekli olarak karbonsuzlaştırma projeleri uyguluyoruz. Bu nedenle müşteri test projesinin en başından itibaren bir parçası olmak bizim için bir zevk ve mantıklı bir sonuç. eActros 600 yeni standartlar belirleyecek. Ayrıca geçen yıl bu araçlardan 20 adet sipariş verdik. Bu aynı zamanda onları yola çıkaran ilk firmalardan biri olacağımız anlamına geliyor ve bu da konteyner lojistiği ve ulusal uzun mesafe taşımacılığına yönelik e-turlarımızı kolaylaştıracak.

Contargo Wörth-Karlsruhe GmbH CEO’su Andreas Roer de şu açıklamayı yaptı: “Günde 820 kilometre; bunun için artık eActros 600’ü iki vardiyada kullanıyoruz. Güçlü şarj altyapımız sayesinde bu kullanım durumu araç için ideal.

Remondis Sustainable Services GmbH CEO’su Sascha Hähnke de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geri dönüşüm, su yönetimi ve belediye ve endüstriyel hizmetlerde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak sürdürülebilirlik günlük hayatımızın bir parçası. Geçtiğimiz birkaç yılda elektrikli kamyonlarla zaten birçok değerli deneyim kazandık. Bu nedenle bizim için eActros 600’ün müşteri testlerine katılan ilk şirket olmak doğal. Özellikle döngüsel ekonomide her şey lojistikle başlıyor. Elektrikli kamyonla iklim nötrlüğüne doğru bir adım daha atabildiğimiz için mutluyuz.

Mercedes-Benz eActros 600
Contargo, e-kamyonunu birkaç ay boyunca Wörth am Rhein limanı ile çeşitli yükleme ve boşaltma noktaları arasında konteynerlerin taşınması için kullanacak.Remondis ise test aracını HoLa projesi kapsamında Köln’de kullanacak.

Remondis, eActros 600 testi için Kögel treylerine güveniyor

Kögel Cargo, Kögel treyler serisinin amiral gemisi ve aynı zamanda Burtenbach’lı üreticinin en çok satan treyleri. Yüksek derecede kişiselleştirme, yüksek güvenilirlik ve yüksek taşıma kapasitesi, Kögel Cargo’yu taşımacılık sektörünün ilk tercihi haline getiriyor. Ancak bu işbirliğinin odak noktası yalnızca ürün faydası değil. Remondis ve Kögel‘i birleştiren şey her şeyden önce sürdürülebilir taşımacılık çözümleri anlayışı. Kögel Trailer GmbH CEO’su Christian Renners, “Remondis’te sürdürülebilirlik stratejisinin istikrarlı ilerlemesinden etkilendik. Lider bir treyler üreticisi olarak biz de sürdürülebilir hareket etme konusunda aynı derecede kararlıyız. Ancak Kögel’de sürdürülebilirlik kavramı sadece çevreyi değil aynı zamanda müşterileri, çalışanları ve ortaklıkları da kapsıyor. Burada Remondis ile aynı anlayışa sahibiz.” dedi.

Mercedes-Benz eActros 600

600 kilowatt saati aşan yüksek akü kapasitesi – dolayısıyla model adı 600 – ve şirket içinde geliştirilen yeni, özellikle verimli elektrikli tahrik aksı, e-kamyonun ara şarj olmadan 500 kilometre menzile ulaşmasını sağlıyor. Bu nedenle eActros 600, günde 1.000 kilometreden daha fazla yol kat edebilecek. Bu, yasal olarak öngörülen sürücü molaları sırasında megawatt şarjı olmasa bile ara şarjla mümkün oluyor.

eActros 600, 400 kW’a kadar CCS şarjına ek olarak daha sonra megavat şarjı da (MCS) etkinleştirecek. Müşteriler bunun için ön kurulum siparişi verebiliyorlar. Aküler, yaklaşık bir megavat çıkış gücüne sahip uygun bir şarj istasyonunda yaklaşık 30 dakikada yüzde 20 ila 80 oranında şarj edilebiliyor.

Görsel olarak e-kamyon, net çizgilere ve aerodinamik şekle sahip yeni, saf bir tasarımla tanımlanıyor. Filo operatörleri için kârlılık söz konusu olduğunda, elektrikli kamyonun, uzun vadede önemli uzun yol taşımacılığı segmentindeki dizel kamyonların çoğunluğunun yerini alarak yeni standartlar belirlemesi amaçlanıyor. Mercedes-Benz Trucks‘ın akü-elektrikli uzun mesafe taşımacılığı kavramının temelinde müşterilere araç teknolojisi, danışmanlık, şarj altyapısı ve hizmetlerden oluşan bütünsel bir çözüm sunmak yer alıyor.

Seri üretime 2024 yılı sonunda başlanması planlanıyor. Mercedes-Benz Trucks, çekiciye ek olarak eActros 600‘ün kamyon sürümlerini de pazar sunumundan itibaren üretecek ve müşterilere tamamen elektrikli taşımacılık için daha fazla olası uygulama sunacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz