UTİKAD Akademi, lojistik sektöründe insan kaynakları sorununa çözüm getiriyor

0
494
Utikad akademi
Türkiye’de lojistik sektörünün gelişimi misyonu için hem sektörel hem akademik konularda çalışmalarını sürdüren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, sektördeki kalifiye insan kaynağı açığına çözüm bulmak için büyük bir adım atıyor. UTİKAD Akademi’yi önümüzdeki aylarda hayata geçirmeye hazırlanan UTİKAD, FIATA Diploma Eğitimi ve Mesleki Eğitimlerine LODER işbirliğinde Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi’ni de ekleyecek.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türkiye lojistik sektörünü ve dernek üyelerini ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek, sektörün uluslararası standartlarda ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak, dernek üyelerinin gelişimini destekleyici faaliyetleri yürütmek misyonuyla yeni projeler geliştirmeyi sürdürüyor.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren tüm üyeleri ile dernek çatısı altında gerçekleşen Çalışma Grupları ve Odak Grupları Toplantıları kapsamında bir araya gelen UTİKAD Yönetim Kurulu, sektördeki kalifiye insan kaynağı açığını yakından gözlemledi. Bu sorunun çözümü için UTİKAD gerek üniversitelerle yapılan işbirlikleri gerekse Üniversiteler Odak Grubu ve Kadın Lojistikçiler Odak Grubu tarafından yürütülen Stajyer İstihdam Projeleri ile genç lojistikçileri mesleğe hazırlama çalışmalarını devam ettirdi.

Yaz stajları yeterli değil

Özellikle gençlerin sektöre kazandırılmasının önemine dikkat çeken UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, “Ülkemizde birçok üniversitenin lojistik bölümleri mevcut. Buradaki temel problem eğitimlerin teorik bilgi ile sınırlı kalmasıydı. Lojistik çok dinamik bir sektör. Bizler özel sektör temsilcileri olarak genç meslektaşlarımızın pratik eğitimlerinin de olması için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu sebeple iki yıl içinde mümkün olduğunca sayıda lojistik öğrencisine staj imkanı sağladık. UTİKAD olarak Stajyer İstihdam Projesi ve Mentor-Mentee Projesi ile öğrencilerimize destek olduk” dedi.

UTİKAD Üniversiteler Odak Grubu Başkanı Yüksel Kahraman ise “UTİKAD olarak Stajyer İstihdam Projesi ile birçok genç lojistikçiye ulaştık. Bu projenin sonucunda çok kıymetli ve kariyer anlamında parlak gençlerimizi keşfetme şansımız oldu. Ancak gördük ki; akademik olarak mecbur tutulan yaz stajları da öğrencilerin sektöre hazır olması için yeterli değil. Bu uzun süredir bildiğimiz bir gerçekti aslında. Zaten bu sebeple daha kapsayıcı ve uygulamalı bir eğitim konusunda çalışıyorduk.” diye konuştu.

Bu deneyimlerin sonuçlarını ve lojistik eğitim konusunda uzun yıllara dayanan tecrübesini birleştiren UTİKAD, sonbaharda daha kapsamlı bir oluşumu hayata geçirecek. Türk Lojistik sektörüne dair yıllık raporlarının yanı sıra literatüre geçen kitaplarıyla da sektöre hizmet sunan UTİKAD, FIATA Diploma Eğitimi ve Mesleki Eğitimleri’ni kapsayacak UTİKAD Akademi’yi kuracak.

Ara eleman açığını kapatması hedefleniyor

UTİKAD Akademi yapısı içinde LODER ile işbirliğinde geliştirilen “Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi” de yer alacak. “Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi” modülü içeriğinde birden fazla konu başlığı yer alırken teorik bilgileri uygulamalı demolar üzerinden öğrenme imkânı sunacak bir içerik hazırlandığını belirten UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler, “Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi ile okullarından yeni mezun olan gençlerimizin ve lojistik sektöründe kariyer planlaması yapan çalışanların teorik bilgilerini pratik düzeye çıkarmaları hedefleniyor. Bu eğitimle temel amacımız özellikle üyelerimizin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerimize kalifiye insan kaynağı sağlamak. Üniversitedeki teorik eğitimin üzerine uygulamalı eğitimle işbaşı yapmaya hazır lojistikçiler yetiştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

En önemli ihtiyaç insan kaynağı olacak

UTİKAD ve LODER’in özellikle lojistik eğitim konusunda sektörün azimli iki kuruluşu olduğunun da altını çizen UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, “Önümüzdeki yıllarda sektörümüzün en önemli ihtiyacı insan kaynağı olacak. UTİKAD Akademi bu ihtiyaca yönelik uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir yapıydı. UTİKAD ve LODER, bu konuda sağlam bir iş birliği ile Türk lojistik sektörünün büyük bir eksiğini giderecek bir eğitim hazırladı. Bu eğitim sadece üniversiteden yeni mezun olmuş öğrenciler için değil, sektörde kendini geliştirmek isteyen tüm lojistikçiler için de faydalı olacaktır. FIATA Diploma Eğitimi’nin ardından sektörün geleceğine dair çok büyük bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz