Sarp Intermodal, dördüncü yılına yatırımlarla başladı

0
1367
Renault Trucks

Türkiye’de intermodal taşımacılık gerçekleştirmek üzere kurulan ilk şirket olan Sarp Intermodal, kuruluşunun dördüncü yılında donanım havuzunu ve filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

100 adet 45’lik konteyner, 50 adet ISO tank konteyner, 15 adet Tırsan şasi ve 5 adet Ford Trucks çekici yatırımı yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla 45’lik konteyner taşıması gerçekleştiren şirket olduklarını belirterek, yeni yatırımların güçlerini pekiştireceğini söyledi.

Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay

2014 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk intermodal şirketi olan Sarp Intermodal, kuruluşunun dördüncü yılında filosuna ve donanım havuzuna yaptığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla 45’lik konteyner taşıması gerçekleştiren şirket, 100 adet yeni 45’lik konteyner yatırımı yaparken; iki yıldır istikrarlı büyüme gösterdiği sıvı taşımacılık alanında da 50 adet ISO tank yatırımı gerçekleştirdi.

Bu yatırımlar sonrası Sarp Intermodal’in öz mal havuzunda 500’ün üzerinde 45’lik konteyner, 50 ISO Tank, 60 şasi ve 30 çekici yer aldı.

Yeni yatırımlarına dair bilgi paylaşan Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, dünya genelinde binlerce konteynere erişimleri olduğunu ve öz mal yatırımlarıyla güçlerini artırdıklarını dile getirdi.

Dört yıldır düzenli bir büyüme gerçekleştirdiklerini, 2018 yılı taşıma sayılarında da geçtiğimiz yıla göre yüzde 50’lik bir artış hedeflediklerini kaydeden Talay, sıvı taşımacılığı alanında Avrupa’nın en önemli şirketleri ile acentelik anlaşmaları yaptıklarını açıkladı. Talay, “ISO tanklar ile reçine, plastifiyan ve yağ gibi ürünler taşıyoruz ve bu alanda da pazarın önemli oyuncularından biri haline gelmeye başladık.” dedi.

Şasi ve çekici yatırımlarının liman ve terminallerden yapılacak taşımalarda kullanılacağını söyleyen Talay, intermodal taşımacılığın gerektirdiği tüm operasyonları kendi araçları ile organize ettiklerinin altını çizdi.

Tırsan’ın 45’lik konteynerlere özel olarak tasarladığı şasilere değinen Talay, şasinin hafifliği ve yapısı nedeniyle intermodal konteyner taşımalarını avantajlı duruma getirdiğini sözlerine ekledi.

Sınırdaki yoğunluk intermodal taşımalara yansıdı

Sınır kapılarında yaşanan yoğunlukların ve sorunların sektörü ve ihracatçıları farklı çözümlere yönelttiğini ifade eden Talay, “Teslim sürelerinde gecikme olmasını istemeyen şirketler, araç kuyruklarında beklememek için intermodal çözümlere başvuruyor. Bu durum intermodal taşımacılığın pazardan aldığı payı artırıyor.” şeklinde konuştu.

Yatırımlar sonrası Sarp Intermodal’in öz mal havuzunda 500’ün üzerinde 45’lik konteyner, 50 ISO tank, 60 şasi ve 30 çekici yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz