Kısa dönem için depo alanı arayan şirketlerle, sığa fazlası olan depolama şirketlerini buluşturan Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Park Palet, www.parkpalet.com adresi üzerinden sunduğu çözümlerle hem firmaların lojistik maliyetleri düşürecek, hem de depo işletmelerine ek gelir yaratacak.
Perakende, hızlı tüketim ve e-ticaret gibi sektörlerde sık yaşanan stok dalgalanmalarının verimli yönetilememesi durumunda lojistik maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, şirketin kuruluş sürecinde yapılan potansiyel müşteri görüşmelerinde gözlemledikleri “on-demand (talep üzerine) depolama” ihtiyacının, Park Palet’in çıkış noktasını oluşturduğunu belirtti.
İstediğiniz anda, istediğiniz kadar depo alanı
Park Palet, lojistik maliyetlerini azaltmak isteyen ve sadece tüketime değil, üretime de yakın depolama ihtiyacı olan müşterilere sunacağı esnek çözümlerle, şirketlerin dinamik lojistik yapılarını desteklemeyi hedefliyor. Depo işletmecilerinin büyük çoğunluğunun depo alanlarında “batık maliyet” olarak kabul ettikleri fazla kapasiteden şikayetçi olduğunu söyleyen Alp Çiçekdağı “İhtiyaç duyulan miktardaki depo alanını, geliştirilen yazılım üzerinden istenilen yer ve süre için bulan Park Palet Depo Pazar Yeri, tam kullanılamayan depo alanlarının palet bazında satışa sunulmasını sağlayarak depo sahiplerine ek gelir yaratacak. Bu durumun özellikle düşük mevsimlerde yeni müşteri edinimi sağlayarak, işgücü ve donanım verimliliklerinde kayıp yaşanmasının da önüne geçeceğini düşünüyoruz.” dedi.
2018 hedefi 300 bin palet raflı depolama alanı
Depo portföyünde sadece kurumsal lojistik şirketlerine değil, ölçütleri uygun olan orta ölçekli işletmelerin depolarına da yer vermeyi hedefleyen Park Palet, başta lojistik sektörünün güçlü olduğu İstanbul – Kocaeli hattı olmak üzere, tüm büyük şehirleri kapsayan bir depo ağı oluşturmayı hedefliyor. Büyük işletmelerin ve bu işletmelere hizmet veren tedarikçilerin yanı sıra KOBİ’lerin de farklı bölgelerde düşük maliyetli ve kısa zamanlı depo ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Alp Çiçekdağı, “Park Palet online bir platform olması sebebiyle Türkiye’nin her yerindeki depo seçeneğini içinde barındırabilir. Genişleme olanakları çok yüksek bir alana ilk oyuncu olarak giriyoruz. 2018 yılı sonu hedefimiz ilk etapta 150 civarında depoyu sistemde kayıtlı hale getirerek, Türkiye geneline yayılmış 300 bin palet ve 100 bin metrekare zemin depolama alanı sunabilmek.” dedi.
Park Palet
Sabit kira ve işletim maliyeti yerine, ürünün ölçeği ve depoda kaldığı süre üzerinden ödeme yapılmasına olanak sağlayan Park Palet, depo alanına ihtiyaç duyan şirketlerle, atıl alanlarını palet bazında hizmete sunmak isteyen depo işletmecilerini www.parkpalet.com adresi üzerinden bir araya getiriyor.
Atıl kalan alanları sisteme kaydeden depo işletmecileri, bir aydan başlayan kısa dönemli anlaşmalar ile depolarını Park Palet üzerinden potansiyel müşterilere sunabiliyor. Depo işletmecileri, ihtiyaç duydukları zaman, depolarını kendi kullanımları için de geri alabiliyor.
Depo ihtiyacı olan müşterilerin talepleri ise sistem üzerindeki uygun depolar taranarak, eşleştiriliyor. Müşteriler, depo seçeneklerinden en uygununu seçtikten sonra, sigorta ve elleçleme hizmetleri gibi gerekli tüm koşulları içeren Standard Palet Park Sözleşmesi’ni imzalayarak hemen çalışmaya başlayabiliyor. Tüm bu süreçlerde Park Palet’in lojistik uzmanları da her iki tarafa destek sağlıyor.