Ford Trucks, 2019 yılı “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”nü 67’nci IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda aldı

0
2694
Renault Trucks

Ford Trucks tarafından üretilen yeni F-MAX, Avrupa çapında 23 dergiyi temsil eden 23 ticari taşıt gazetecisi tarafından ‘2019 Yılının Uluslararası Kamyonu’ seçildi. Saygın ödül, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nın basın gününde takdim edildi.

Ford Trucks’ın ağır hizmet tipi yeni uzun yol çekicisi F-MAX, jüriden kazandığı toplam 126 oy sayesinde, Scania’nın pazara yeni sunulan L&P serileri ve Volvo Trucks’ın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan FH/FM serileri tarafından kendisine yöneltilen meydan okumanın üstesinden gelmeyi başardı.

2019 yılı “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”, Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini (ortada) tarafından Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün (soldan ikinci), Genel Müdür Başyardımcısı Lisa K. King (sol başta), Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik (sağdan ikinci) ve Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan’a (sağ başta) verildi.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) kurallarına göre ödül, son 12 ay içerisinde pazara sunulan kamyonların arasından karayoluyla yük taşımacılığı verimliliğine en çok katkıyı sağlayan kamyona veriliyor. Jüri üyeleri tercihlerini yaparlarken, teknolojik yenilikçilik, konfor, güvenlik, sürüş kolaylığı, yakıt tutumluluğu, çevrecilik ve Toplam Sahiplik Maliyeti (TSM) gibi önemli ölçütleri dikkate alıyorlar.

Kısa bir süre önce Türkiye’de gerçekleştirilen geniş kapsamlı sürüş etkinliğinde Ford Trucks’ın yeni çekicisini deneyen IToY jüri üyeleri, F-MAX’in güç aktarma organlarının verimliliğinden ve Yokuş Aşağı Boşa Alma (Eco-Roll), Uyarlamalı Hız Sabitleme (Adaptive Cruise Control) ve Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) destekli Öngörülü Hız Sabitleme (Predictive Cruise Control) gibi gelişkin işlevlerinden övgüyle söz ettiler. Jüri üyeleri, 500 beygirlik bir azami güç üreten 12.7 litre hacmindeki sıralı altı silindirli Ford Ecotorq Euro 6 motorun sessizliğini ve ZF’nin 12 vitesli otomatikleştirilmiş şanzımanı Traxon ile gösterdiği uyumu da aynı şekilde etkileyici bulduklarını dile getirdiler.

Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç (solda), 2019 yılı “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”nün gururunu Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini ile birlikte yaşadı.

Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi’nin gazetecileri, F-MAX’in rahat, işlevsel, kullanıcı dostu bir çalışma ve dinlenme ortamı sunan yeni uzun yol kabininin neredeyse düz zemin, 2.5 metrelik genişlik, 2.16 metrelik iç yükseklik, geniş hacimli eşya dolapları ve gözleri, kolay okunabilir ve idare edilebilir sayısal göstergelerle donatılmış uçak kokpiti tarzındaki kumanda tablosu gibi temel özelliklerini takdir etmeyi de ihmal etmediler. Jüri üyeleri, ayrıca, yeni çekicinin bağlantılılık ortamı sunucusu ConnecTruck hakkında olumlu görüş bildirdiler.

Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini jürinin oy gerekçelerini şu yorumuyla özetledi: “Ford Trucks, F-MAX’i pazara sunarak karayoluyla yük taşımacılığının fazlasıyla rekabetçi uzun yol diliminde iddialı bir yeni oyuncu olabilecek, yüksek mühendislik eseri bir çekici üretmiş bulunuyor.

Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç; Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen; Ford Otosan Yönetim Kurulu üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak ve Füsun Akkal Bozok; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün; Genel Müdür Başyardımcısı Lisa K. King; Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Toprakoğlu, Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik ve Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, 2019 yılı “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”nü birlikte kutladılar.

Haydar Yenigün: “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü, geleceğimiz için çok önemli bir adım

2.5 metre genişliğindeki yeni kabini ve 500 beygirlik gücü ile F-MAX’in uluslararası taşımacılık sektöründe rekabetin güçlü bir oyuncusu olacağını vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları söyledi: “Yeni Ford Trucks F-MAX, 13 litre hacimli 500 beygir güce ve 2500 Nm azami torka sahip Ecotorq motoruyla, dünya çapında bir oyuncu. Prestije ve güce dayanan modern tasarım dilimiz, profesyonellik ve yenilikçiliği bir arada sunarken, üstün aerodinamizm, güç ve aktarma organlarının optimum kalibrasyonu ve teknik özellikleri ile mevcut modele göre yakıt tüketimini yüzde 6 oranında düşürüyor. Yeni çekicimizle yüzde 7’ye kadar azaltılan bakım maliyetleri ve uzun periyodik bakım aralıkları düşük toplam sahip olma maliyetini beraberinde getiriyor. Yeni F-MAX ile sektöre yeni bir soluk getirecek bir teknoloji de sunuyoruz. ‘ConnecTruck’ teknolojisi ile yeni çekicimiz, Ford’un bağlanabilirlik özelliklerine sahip ilk ağır ticari taşıtı olarak öne çıkıyor. Beş yıllık emeğin sonucunda, 4 kıtada 11 ülkede toplamda 5 milyon kilometre testi başarıyla geçen yeni çekicimizle uluslararası taşımacılık sektöründe rekabetin boyutlarını değiştiriyoruz. Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü, geleceğimiz için çok önemli bir adım. Bu gurur verici ödülü kazanmamızda emekleri geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim.

Ödül vesilesiyle fuarda düzenlenen törene Koç Holding ve Ford Otosan Onursal Başkanı Rahmi M. Koç; Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç; Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen; Ford Otosan Yönetim Kurulu üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak ve Füsun Akkal Bozok; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün; Ford Otosan Genel Müdür Başyardımıcısı Lisa K. King ve Ford Otosan üst yönetimi katıldı.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) Ödülü Hakkında

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) Ödülü, ilk kez 1977 yılında TRUCK dergisinin efsanevi editörü Britanyalı gazeteci Pat Kennett tarafından yaşama geçirildi. Ödül, bugün Avrupa’nın 23 ülkesinin önde gelen ticari taşıt dergilerinin oluşturduğu bir jüri tarafından temsil ediliyor. Son yıllarda IToY, hızla büyüyen kamyon pazarları olan Çin, Hindistan, Güney Afrika, Avustralya, Brezilya, Japonya ve İran’dan ‘muhabir üyeler’ atayarak ufkunu ve de etki alanını genişletti. IToY’un 23 asli üyesi ile yedi muhabir üyesinin dergilerinin toplam okuyucu kitlesi kapsamındaki kamyon işletmecisi sayısı 950 bini aşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz