Boğaziçi Üniversitesi’nden Teknopark atağı

0
1413

Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü araştırma birikimini sanayi ile buluşturacak yeni teknoparkı BÜDOTEK için başvuru süreci başladı. Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul’un en önemli organize sanayi alanlarından biri olan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde farklı sanayi kollarında Ar-Ge ve üretim odaklı bir Teknopark kurdu. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi – BÜDOTEK’in, üniversite-sanayi işbirliği temelli projelerin geliştirilmesi açısından önemli bir model oluşturması amaçlanıyor. “Bilimden Çözüme” sloganı ile hizmet verecek olan BÜDOTEK’te yer almak isteyen girişimciler, başvurularını www.budotek.com.tr web adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan

Boğaziçi Üniversitesi tarafından kurulan BÜDOTEK; merkezi konumu, üniversite-sanayi işbirliğini besleyen bir ekosistemde yer alması, girişimci ve araştırmacılara fırsatlar sunacak Kuluçka Merkezi ve sosyal donatılarıyla Boğaziçi farkını yansıtan önemli bir örnek oluşturacak. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, 21 bin m2 kapalı alana sahipolan Teknopark’ta şirketlerin kiralayabileceği 8 bin m2 alanın bulunduğunu belirterek, Teknopark’ın Boğaziçi Üniversitesi’nin sanayi ile ilişkilerini bir adım daha öteye taşımak adına önemli bir açılım olduğunu vurguladı. Prof. Özkan, BÜDOTEK hakkında şu bilgileri verdi: “Üniversitemizin bu bölgeye kuracağı Teknopark ile bölge içindeki sanayicilerle işbirliğini başlatmak çok kolay olacak; zira burada pek çok ulusal ve uluslararası firma yer alıyor. Büyük şirketlerin az bir kısmının Ar-Ge merkezleri bulunuyor. Büyük, küçük ve orta ölçekli başarılı şirketlerin somut Ar-Ge ihtiyaçları var. Tüm bunların yanı sıra önemli bir yan sanayi mevcut. Sanayi-üniversite işbirliğini tam anlamıyla yaşayacağımız, birlikte çalışacağımız bir ekosistem kurmak için son derece elverişli bir ortam söz konusu. Burada fikirden ürüne giden süreçte prototipleme, fikrin altyapısı gibi konularda ihtiyaç duyduğumuz her şey elimizin altında olacak. Dudullu’da sanayi ile iç içe, sanayinin altyapısını, laboratuvarlarını, atölyelerini kullanarak iş yapma imkânı ortaya çıkacak.”

Herhangi bir bilimsel çalışmanın veya fikrin ürüne hızlı bir şekilde dönüşmesi için uygun bir ekosistem yarattıklarını kaydeden Prof. Özkan, Dudullu OSB’nin İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde, gelişmiş bir sanayi bölgesi olarak önemli bir ‘’hub’’ oluşturduğunu ifade ederek Boğaziçi Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olarak bu ekosisteme önemli katkılar sağlayacağını; aynı zamanda gelişmiş bir sanayi bölgesi içinde yer almanın avantajlarından yararlanarak otomotiv, mekanik, robotik, sanayi kimyası gibi alanlar başta olmak üzere fikirden ürüne giden süreçte önemli çıktılara ulaşılacağına dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz