Marcopolo, Lat.Bus’ta taşımacılığı karbonsuzlaştırmaya odaklanan araçlarını sundu

0
686
Marcopolo Paradiso G8 1800 DD
Marcopolo Paradiso G8 1800 DD

Dünyanın önde gelen mobilite çözümleri geliştiricilerinden biri olan Marcopolo, taşımacılığın karbonsuzlaştırılmasına yönelik küresel eğilime uygun olarak Lat.Bus 2024‘te yeni araçlarını tanıttı. 6-8 Ağustos tarihleri ​​arasında São Paulo Expo’da düzenlenen Lat.bus, Latin Amerika’daki otobüs endüstrisinin en büyük etkinliği konumunda.

Şirket, etkinlikte Marcopolo ve Volare markalarıyla toplam dokuz model sundu. Marcopolo markasıyla beş model vardı: yeni Viaggio G8 1050, Paradiso G8 1200, Paradiso G8 1350 ve Paradiso G8 1800 DD, benzeri görülmemiş ve yenilikçi bir iç konfigürasyona sahip kentsel Attivi Integral yüzde 100 elektrikli. Generation 8, halihazırda 2.150’si çift katlı olmak üzere dört bin adetten fazla satıldı. Bunların 850’si uluslararası pazara yönelikti. Otobüslerin bu kategorideki başarısı, otobüs şirketlerinin yolcu konforunu ve güvenliğini artırmaya yönelik filolarını yenilemeleri gibi etkenlere dayanıyor. Marcopolo CEO’su André Vidal Armaganijan, konuyla ilgili olarak “Generation 8’in Brezilya ve yurtdışındaki başarısı bir gerçek. G8 modellerini faaliyet gösterdiğimiz pazarların çoğunda piyasaya sürmeye odaklandık ve buna çalışıyoruz. Başlangıçta Brezilya’da üretim yaptık, şimdi Meksika ve Kolombiya’da üretiyoruz. Generation 8’i yakın zamanda müşterilerimizi ve ortaklarımızı bir lansman etkinliğinde bir araya getirdiğimiz Güney Afrika gibi ülkelere ihraç ediyoruz.” dedi.

Marcopolo Attivi Integral yüzde 100 elektrikli
Marcopolo Attivi Integral yüzde 100 elektrikli

Şehirlerarası ve Attivi modellerinin yanı sıra charter ve okul segmentlerine yönelik yeni Volare Fly 12, rekabetçi sürümde  Attack 10 ve Attack 8 Robust ve benzersiz Attack 9 Hybrid (elektrikli/etanol) de sergilendi.

André Vidal Armaganijan, şöyle devam etti: “Bu yıl Marcopolo, yolcu taşımacılığının ilerlemesine katkıda bulunarak ve insanları bir araya getirme amacıyla uyumlu olarak, eksiksiz mobilite çözümlerinin geliştirilmesinde öncü konumunu pekiştirerek 75 yıllık faaliyetini tamamlıyor. Amacımız, taşımacılığın karbonsuzlaştırılmasını teşvik eden ve aynı zamanda teknolojik olarak gelişmiş, ulusal ve uluslararası mobiliteye katkıda bulunan daha fazla ürün ve çözüm geliştirmek.

Marcopolo, etkinlikte sunduğu yenilikler arasında yelpazeyi tamamlayan ve sektörün çevresel sürdürülebilirliğine katkı sağlayan hibrit ve elektrikli modelleri öne çıkardı. André Vidal Armaganijan, şunları söyledi: “Marcopolo’nun ürettiği yüzde 100 elektrikli Attivi Integral modelinin yanı sıra Lat.bus’ta tanıtılan yeniliklerden biri de aküler için enerji üretimi kaynağı olarak etanol kullanan hibrit model oldu.” Marcopolo’nun şu anda kendi çözümleri ya da üçüncü taraflarla ortaklaşa geliştirilenler olmak üzere dolaşımda yaklaşık bin elektrikli otobüsü bulunuyor. Latin Amerika’da, Brezilya’ya ek olarak, markanın ürünleri Kolombiya ve Meksika gibi ülkelerde de mevcut. André Vidal Armaganijan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektrikliye ek olarak, Busworld 2023’te sunulan Audace Fuel Cell gibi hidrojenle çalışan otobüsler veya biyometan, son zamanlarda incelenen ve test edilen yeni enerji kaynaklarından bazıları. Kamu programları ve teşvikler, bu teknolojilerin giderek daha fazla gelişmesi için temel bir unsur.

Marcopolo Lat.Bus 2024
Marcopolo Viaggio G8 1050

Marcopolo, Brezilya otobüs karoseri pazarında önder konumda. Bu yılın ilk yarısında, Brezilya’da 6.201 adet ve yurtdışında 1.058 adet otobüs üretildi. Şirketin 2023’teki konsolide üretimi 13.035 adetti. Bunun yüzde 83’ü Brezilya’da ve yüzde 17’si yurtdışında üretildi. G8 modellerinin konsolidasyonu ve şehiriçi otobüsler ve minibüsler de dahil olmak üzere ürün karması, pazardaki performansı destekliyor.

Marcopolo’nun şu anki ana dış pazarları Latin Amerika ve Afrika kıtası. André Vidal Armaganijan, sözlerini şöyle tamamladı: “Uluslararası varlığımız şirketi küresel bir oyuncu olarak konumlandırıyor. Bu da rekabet gücümüzü artırıyor ve sürekli yenilik yapmamızı sağlıyor. Yabancı pazarlar ayrıca toplu taşımaya olan talebin arttığı bölgelerde büyüme fırsatları sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz