2019 Yılının Sürdürülebilir Kamyonu kazananları belli oldu

0
1116
Renault Trucks

Yılın Sürdürülebilir Kamyonu ödüllerinin üçüncüsünün kazananları İtalya Rimini’deki Ecomondo Fuarı’nda açıklandı. Çekici sınıfında Iveco Stralis NP 460, dağıtım kamyonu sınıfında Scania L 340 CNG ve van sınıfında Mercedes Sprinter ödülü kazandı.

Bir yıl önceki Yılın Sürdürülebilir Kamyonu Ödülü’nde çekici, dağıtım kamyonu ve van sınıflarının hepsinde gazla çalışan taşıtlar ödül kazanırken bu yıl van sınıfında dizel motorlu Mercedes-Benz Sprinter ödülün sahibi oldu. Çekici sınıfında LNG ile çalışan Iveco Stralis NP 460, dağıtım kamyonu sınıfında ise CNG ile çalışan Scania L 340 CNG ödüle layık görüldü. Ödülü kazananlar İtalya Rimini’de gerçekleştirilen Ecomondo Fuarı’nda açıklandı. Ecomondo Fuarı’nda döngüsel eknonomiye ve yenilenebilir enerjilere odaklanıldı.

Iveco Stralis NP 460

Her türlü uzun yol taşımacılığında dizel sürümler ile rakebet edebilen ilk LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) ile çalışan çekici olan Stralis NP 460, 1500 km’den fazla menzil sunuyor. Stralis NP 400’e göre önemli bir ilerlemeyi temsil eden NP 460’ın Otto döngüsüne sahip Cursor 13 motoru parçacıkları yüzde 99’a kadar, NOx’i yüzde 60 ve biyogaz kullanımında CO2’yi yüzde 95’e kadar azaltıyor. Bugüne kadar Avrupa’da üç bin adetten fazla satılan Stralis NP 460, daha hızlı ve sessiz Hi-Tronix vites kutusunun yanı sıra Hi-Cruise, Ecoroll ve Hill Holder (Yokuş Kalkış desteği) gibi yüksek teknolojilere sahip.

Scania L 340 CNG

Alçak girişe, 1.8 metrelik iç yüksekliğe, kabin içinde geçiş kolaylığına, sağdaki ölü bölgeyi gösteren Kent Güvenlik Camı’na ve biniş yüksekliğini 10 cm alçaltan öne yatma özelliğine sahip L serisi, sadece bir kent kabini sunmuyor; aynı zamanda özellikle güvenlik alanında sürdürülebilir teknolojiler sağlıyor. İnsan boyundaki geniş görüş açıları, radar ve kameralar ile birlikte çalışan Gelişmiş Acil Fren Sistemi, Sürücü Dikkat Yardımcısı ve ön ve yan hava yastıkları kentiçinde trafikteki tüm paydaşlar için güvenliği artırıyor. Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) ile çalışan motor vites kutusuyla uyum gösteriyor.

Mercedes Sprinter

Sprinter gibi sınıfının en çok satılan vanlarından birini verimlilik, performans ve kalite anlamında daha da geliştirmek kolay bir iş değil. Pazara sunulmasından bu yana 3.5 milyondan fazla satılan Sprinter, orijinal mimarisini ve düzenini korurken önden çekiş gibi yenilikçi özellikler sunuyor. Bağlantılılık alanında öne çıkan üçüncü nesil Sprinter, aracın kendi mimarisine bütünleşik modern bir donanıma sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz