Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, mesleki teknik eğitime destek veriyor

0
932
Renault Trucks

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, mesleki teknik eğitime destek faaliyetleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanına eğitim amaçlı otomobil, motor ve şanzıman hibe etmeye devam ediyor.

Öğrencilerin güncel teknolojiyle eşzamanlı eğitim alarak mesleki bilgi ve becerilerini artırmalarını hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, araç ve donanım bağışlarına 25 farklı ilden 27 teknik okul ile devam etti. 12 Corolla, 14 Verso ve bir Auris olmak üzere 27 araç teknik eğitimde kullanılması amacıyla Afyon, Ankara, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mersin, Niğde, Şanlıurfa, Trabzon, Yalova ve Yozgat illerindeki meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversitelere Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye fabrikası tarafından hibe edildi.

Öğrencilerin teknik eğitimde gelişen teknolojiyi takip etmeleri amacıyla meslek liseleri ve üniversitelere araç ve donanım desteği sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi, sektöre nitelikli işgücü yetiştiren okulların eğitim kalitelerine katkı sağlamaya özel önem gösteriyor. Araç ve donanım bağışlarını ulusal çapta bir faaliyete dönüştüren fabrika, 2018 yılı boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara Toyota Lojistik Servisleri Türkiye desteği ve ilgili şehirlerde bulunan Toyota plazalar aracılığıyla donanım desteği sağlamaya devam edecek.

Mesleki teknik eğitim kalitesini artırmanın öneminin altını çizen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk, “Toyota Otomotiv Sanayi olarak sektöre nitelikli işgücü yetiştiren teknik ve mesleki okulların eğitim kalitelerine katkı sağlamaya özel önem gösteriyoruz. Buradan hareketle araç ve donanım bağışlarımızı ulusal çapta yapılan bir faaliyete dönüştürdük. Öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi tanıyıp kaliteli şartlarda uygulamalı eğitim almaları için verdiğimiz desteği sürdüreceğiz.” dedi. Mesleki teknik eğitime verdikleri desteğin araç ve donanım desteğiyle sınırlı olmadığını ifade eden Şentürk, uzun ve kısa dönem staj programları ve fabrika bünyesinde gerçekleştirdikleri teknik gezilerle de öğrencileri mesleki anlamda farkındalık kazandırdıklarını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz