IVECO Türkiye, geniş inşaat ürün yelpazesini tanıttı

0
2456
Renault Trucks

 3.5 tonluk Daily’den 50 tonluk ağır inşaat serisi Astra’ya kadar eksiksiz bir kamyon ürün yelpazesine sahip olan IVECO, İstanbul’da maden ocağında gerçekleştirdiği bir etkinlikle inşaat ve ağır hizmet uygulamalarına yönelik ürettiği kamyon ürün yelpazesini tanıttı. IVECO, Daily 4×4’ten başlayan ve ağır hizmet Astra’ya kadar uzanan ürün yelpazesine yeni eklenen hafif inşaat sınıfı kamyonu Stralis X-WAY’in de katkısıyla artık inşaat sınıfındaki tüm uygulamalara seslenmeye başladı.

IVECO Türkiye, Istanbul’da Anadolu yakasında bulunan bir maden ocağında düzenlenen etkinlikte inşaat kamyonu Trakker’in 6×4 ağır çekici, damper üstyapılı 8×4 kamyon ve beton mikseri üstyapılı 8×4 kamyon sürümlerini, damper üstyapılı Astra 8×4 ağır inşaat kamyonunu ve çift kabinli Daily 4×4 modelini tanıttı. Tanıtımda hazır bulunan IVECO Türkiye yetkilileri, tanıtılan ürünler hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.

Iveco Araç Pazarlama ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, etkinlikte yaptığı açıklamada Ömerli’de asfalt yapımında kullanılmak üzere agrega çıkarılan bir madende bulunduklarını belirterek, ürün tanıtımı için İstanbul’a yakın bu madeni seçmelerinin nedenini bu madende sadece Astra araçların kullanılması olarak açıkladı.

Iveco Araç Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Pazarlama Müdürü Tülay Gürler, Genel Müdür Roberto Camatta, Sürücü Eğitim Yöneticisi Mehmet Er, Ağır Vasıta Satış Müdürü Hakkı Işınak (ayakta soldan sağa), Hafif ve Orta Araç Satış Müdürü Erkan Erşin, Pazarlama ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Hafif Araç Ürün Müdürü Suha Yılmaz, Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Er ve Off-road Araç Satış Müdürü Korhan Yeşil (oturan soldan sağa) IVECO inşaat serisi tanıtımında hazır bulundular.

IVECO Daıly 4×4’ten Astra 8×4’e kadar geniş ürün yelpazesi

Etkinlikte IVECO Daily 4×4’ten Astra 8×4’e kadar off-road ürün yelpazesinin tamamını sergilediklerini dile getiren Tansu Giz, ürünler hakkında şu bilgiyi verdi: “Sergilediğimiz beton mikseri üstyapılı Trakker 8×4 bir maden kamyonu değil; ama bu modelimizi de tanıtmak istedik. Bizim off-road ürün yelpazemiz 4×4 Daily ile başlıyor. Bu ürünümüzü Türkiye’de açıkçası tahminimizden daha fazla satıyoruz. Sadece geçen yıl 35 adet Daily 4×4 sattık. Çok özel bir araç. Orman yangınlarıyla mücadeleden karla mücadeleye kadar çeşitli görevlerde kullanılıyor. Trakker inşaat serimizden ise üç adet kamyon bulunuyor. Bunlardan ilki 500 beygirlik Cursor 13 motoruyla donatılan 6×4 ağır çekici. İkincisi yine 500 beygirlik Cursor 13 motoruyla ve ağır hizmet için kalın şasiyle donatılan damper üstyapılı Trakker 8×4 kamyon. Üçüncüsü ise 410 beygirlik Cursor 13 motoruna sahip Trakker 8×4 hafif mikser. Son aracımız ise bu madende çalışan Astra araçlara çok benzer bir model olan Astra HD9 8×4 ağır inşaat kamyonu. 50 ton toplam yüklü ağırlığa sahip bu kamyon, 500 ya da 560 beygirlik Cursor 13 motoruyla donatılabiliyor. Buradaki Astra araçlar plakalı olmalarına karşın sadece maden içinde çalışıyorlar. Astra, madenler ve taş ocakları gibi zorlu şartlar için en uygun araç.”

IVECO inşaat ve ağır hizmet kamyonlarının en önemli özelliklerinden birinin uzun yol kamyonlarında olduğu gibi sadece SCR sistemiyle Euro 6 ölçütlerini karşılaması olduğunu dile getiren IVECO yetkilileri, EGR sistemi olmayan bu teknolojinin en önemli faydalarından birinin düşük devirli kullanımlarda sık sık gerekli olan etkin rejenerasyon yolu ile dizel parçacık filtresi (DPF) temizliğine gerek duyulmaması olduğunu ifade ettiler.

IVECO’nun 3.5 ton sınıfından ağır vasıtaya kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunduğunu ve IVECO’yu diğer birçok markadan ayıran önemli özelliklerden birinin de sadece ticari taşıt üreten bir marka olması olduğunu kaydeden yetkililer, IVECO’nun rekabet ettiği her sınıfta iddialı olduğuna dikkat çektiler. Off-road serilerinde 4×2’den 8×8’e kadar her göreve uygun ürünlerinin bulunduğunu dile getiren yetkililer, en ağır görev araçları olan Astra’nın dünyanın en zor coğrafyalarında en ağır koşullarda çalıştığını vurgulayarak, Türkiye’de Astra kamyonların daha çok maden ocaklarında kullanıldığını ve Türkiye’de şu anda yaklaşık 140 adet Astra kamyonun madenlerde sorunsuz bir şekilde görev yaptığını açıkladılar. Damper ve mikser görevleri için Trakker serisini konumlandırdıklarını, Trakker 8×4 500 beygirleri damper ve Trakker 8×4 410 beygirleri mikser görevleri için pazara sunduklarını kaydeden yetkililer, şu anda Türkiye’de off-road görevlerde kullanılan yaklaşık 500 adet Trakker kamyon bulunduğunu vurgulayarak, satış sonrasında yaygın servis ağı ve yüksek yedek parça bulunabilirliği ile hizmet verdiklerini sözlerine eklediler.

Iveco Araç Genel Müdür Roberto Camatta

IVECO Trakker

Trakker serisinde farklı yüklerin ve farklı çalışma ortamlarının gereklerine uygun olarak 4×2, 4×4, 6×4 ve 6×6 çekiş düzenine sahip kamyonlar ve çekiciler ile 8×4 ve 8×8 dingil düzenine sahip kamyonlar bulunuyor.

Trakker serisi araçlar 10 mm’ye kadar çıkan şasi kalınlıkları ile inşaat, hazır beton ve agrega sektörlerinde Türkiye şartlarının gerektirdiği yüksek dayanıklılık değerlerini karşılıyor.

Trakker serisi kamyonlar hazır beton mikseri, beton pompası, vinç ya da damper gibi çeşitli görevler için Türkiye’deki şartlara ve taleplere uygun olarak “göreve özel sürümler” halinde konfigüre ediliyor.

Araçlar isteğe bağlı olarak yataklı veya yataksız, alçak veya yüksek kabin seçenekleriyle sunuluyor. Parabolik ve yığma makas ya da havalı süspansiyon seçenekleri göreve uygun olarak seçilebiliyor. Tüm bunların yanında, farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çok geniş bir istek üzerine elde edilebilen donanım yelpazesi de sunuluyor.

Trakker araçların düşük dönüş çapları, dar alanlarda, zaman zaman çok zorlu konumlarda manevra yapmak zorunda kalan sürücülerin işini kolaylaştırıyor.

Yüke ve yola göre en uygun vites seçeneğini otomatik olarak seçerek hem yakıt hem de baskı balata masraflarını düşüren Eurotronic şanzıman, Trakker serisinde standart olarak sunuluyor. Manevra ve off-road modlarına sahip Eurotronic şanzıman, sürücüye konfor sunarken, aynı zamanda sürücü hatalarından kaynaklanan motor, şanzıman ve diğer aktarma organı hasarlarının da önüne geçiyor.

Yokuş Kalkış Desteği (Hill Holder) ve damper sürümlerinde retarder gibi işlevsel özellikler de yine standart donanımda yer alıyor.

410 ve 500 beygirlik Cursor 13 motorlar ile donatılan Trakker serisinde motor freni, 2400 devir/dk’de 464 kW’lik frenleme gücü sağlıyor.

Şantiye şartları için tam çelik tampon, far koruma ve ön güneşlik standart olarak sunuluyor.

Yeni Trakker’larda üstyapı uygulamaları için daha çok işleve ve esnekliğe sahip ara modül (expansion module) kullanılıyor.

Astra

Şasi kamyon (HD 9 Serisi), kaya kamyonu (RD Serisi), belden kırmalı kaya kamyonu (ADT Serisi) ve ağır nakliye çekicileri bulunan Astra, HD 9 şasi kamyon ürün yelpazesinde Euro 6 ölçütlerinde 6×4, 8×4 ve 8×6 çekiş düzeni, 202.00 NM burulma dirençli şasi ve 500 ve 560 beygirlik Cursor 13 motor gibi seçenekler sunuyor. En ağır görevler için seramik debriyaj seçeneği de sunuluyor.

Astra araçlarda farklı üstyapı uygulamaları için dört farklı yüksek torklu PTO seçeneği, konforlu kabinde karartmalı elektrikli kapı camları, ateşe dayanıklı malzemeden üretilen yıkanabilir kapı panelleri ve kabin içini temizleme amaçlı hava bağlantı çıkışları bulunuyor.

Astra; yalın üretim ilkesi, rakiplerine göre daha yüksek teknik taşıma sığası, yıllardır Türkiye pazarında var olan IVECO kamyonlar ile büyük oranda parça uyumluluğu,  Euro 6 egzoz yayım ölçütünü etkin rejenerasyon sürecine ihtiyaç duymayan sadece SCR teknolojisi ile karşılaması gibi özellikleriyle 2016 yılından itibaren IVECO Araç Sanayi ve Ticaret A.Ş. çatısı altında pazara sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz